Dr. Nemény András Dr. László Győző Horváth Soma Dr. Horváth Attila Városháza Hírek (2014 – 2019)

Önkormányzati hírek

A Duna House ingatlanközvetítő hálózaton belül Szombathely belvárosában, a volt Rum és Vidéke Takarékszövetkezet helyén, a Kiskar utca 1. szám alatt új iroda nyílt. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is beszédet mondott.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az „Aktív időskorúak” önkormányzati program keretében szervezett könnyűzenei koncert közönségét az AGORA Művelődési és Sportházban.

Interaktív műhelymunkára invitálta a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a turisztikai szereplőket, szakembereket, akik közvetve részt vesznek Szombathely középtávú turizmusfejlesztési stratégiájának megalkotásában. A közgyűlés határozata szerint 2019-ben véglegesíteni kell a stratégiát. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is részt vett a workshopon.

2019.04.09 14:00

A Váci Mihály Általános Iskola 35 éve rendezi meg a város iskoláinak felső-tagozatosai részére a szavaló versenyt. Ez a Váci-hét nyitórendezvénye, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

2019.04.09 12:45

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta a díjat Németh Richárd részére, aki nem tudott részt venni a IX. Sajtófotó kiállítás díjátadó ünnepségén. Városkép kategóriában kiállított Emlékmű újragondolva képét díjazta a zsűri.

Sergio Giusto olasz zarándokot fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán.

Modern Városok Program keretében folytatódik a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő energetikai fejlesztése. A helyszíni bejáráson részt vett, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Egy svéd és egy német iskolával együttműködve vesz részt a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az Erasmus programban. Hétfőn a Városházán fogadta a projektben résztvevő tanárokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2019.04.07 11:00

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere részt vett az immár harmadik alkalommal megrendezett Savaria félmaratonon, ahol kategóriájában első helyezést ért el.

A roma kultúra napja alkalmából a Berzsenyi Dániel Könyvtárban tematikus napot tartottak. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntő beszédet mondott, a Nagy Éva igazgatónő által életre hívott programon. Idén horgolt babákból nyílt tárlat és előadást hallgathattak meg az érdeklődők egy országos cigánymesemondó versenyről.

2019.04.05 16:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 21. Derkovits-hetet. A megnyitót követően került sor az immár 11. alkalommal megrendezett Verssoroló gálaműsorra.

A Berzsenyi Könyvtárért-díjjal minden évben négy dolgozó munkáját ismerik el. Idén dr. Baráthné Molnár Mónika igazgatóhelyettes, Szekér Tibor gondnok és Waldinger Dóra könyvtáros vehette át a szakmai kitüntetést. A dolgozók szavazatai alapján Németh Gabriella könyvkötő vehette át a szimpátia díjat. A díjak átadásában közreműködött Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

Digitális óvoda mintaprogram indult a Gazdag Erzsi Óvodában. Az óvodai mintaprogramban szereplő eszközöket mutatták be az intézményvezetőknek. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

A hagyományaikhoz hűen immár 7. alkalommal rendezte meg a Kék Sétát az autizmus jegyében az Esőemberke Alapítvány és a Pontmás Alapítvány. Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központtól indult menetet fogadta és köszöntötte a Városháza előtt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A városháza előtt felléptek a Weöres Sándor színház művészei, az Aranyhíd EGYMI énekkara és a Micimackó kórus. A program a Mágikus Mintha koncertjével zárult.

A Nádasdy Ferenc utca meglévő aszfalt burkolatú járdáján hálós repedések, pályaszerkezeti bomlások miatt botlásveszélyes kátyúk, burkolat hiányosságok, keresztirányú repedések találhatók, ami felvetette a leromlott állagú járda felújításának szükségességét. A felújításra 406 méter hosszon, változó szélességben a pályaszerkezet cseréjével kerül sor. A munkálatok megkezdődtek, a helyszíni bejáráson vett részt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a körzet önkormányzati képviselője.

2019.03.30 19:00

Az AGORA Művelődési és Sportház színpadán vendégeskedtek a „Fölszállott a páva" szereplői: Albert Csaba, Bognár Adrián, ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, Kispendely Énekegyüttes, Kovács Krisztián, Majer Tamás, Molnár Bence, Rába Néptáncegyüttes, Szabó-legények és Veres Mihaela. Az előadókat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kondora Bálint a Vas Megye Közgyűlésének alelnöke és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke köszöntötte.

A Szombathelyi Egyházmegye létrehozta a Mindszenty József Alapítványt azzal a céllal, hogy segítse a szegény sorsú rászoruló, de tanulni akaró gyermekek, fiatalok tanulmányait. A sajtónyilványos bejelentésen Szombathely Megyei Jogú Várost Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek képviselték.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Modern Város Program keretében újítja fel a Késmárk utcai teniszcentrumot. A munkaterület átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

2019.03.28 13:00

Juraj Chmiel Csehország magyarországi nagykövete Szombathelyre látogatott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere fogadta a Városházán.

Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő programnka adott otthon a Művelődési és Sportház az OTP Fáy András Alapítvány szervezésében. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Czeglédi Zsanett a program alapítványi projektvezetője és Tóth Imre az OTP Bank Nyrt. Szombathelyi Igazgatóság igazgatója.

A Jáki úti orvosi rendelők energetikai felújítása megtörtént az elkészült épületet tekintette meg helyszíni bejárás során dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ágh Ernő a körzet önkormányzati képviselője.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Bálint Anikó a Neumann János Általános Iskola intézményvezető- helyettese a Víz Világnapja alkalmából diákoknak beszéltek a csapvíz, édesvíz fontosságáról.

Starke Jánosné Remeczky Ilonát köszöntötte 100. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Horváth Ferencné Holler Erzsébetet 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Henkel Magyarország kft. pályázati programot hirdetett óvodáknak, bölcsődéknek kültéri játékok fejlesztésére, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény is pályázott, és nyert. A Százszorszép Bölcse több udvari játékkal gazdagodott. Az átadáson köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Horváth Soma a körzet önkormányzati képviselője is.

2019.03.22 16:00

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott a "Te Szedd!" akcióhoz. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és több önkormányzati képviselő a Zanati Kulturális Egyesülettel közösen tisztította meg a Külső-Zanati út környékét.

Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése a 477/2011. (XI.24.) Kgy. határozatával kinyilvánította, hogy az újraélesztés tömeges oktatásának szombathelyi programját támogatja. Elindult a „Szombathely, a Segítés Városa” elnevezésű program. A program fő célkitűzése az újraélesztés megismertetése a városban eddig már több mint 32 ezer ember vett részt a képzéseken. Sikeres újraélesztés történt március elején a Gagarin utcai idősek napközijében a képzési programnak köszönhetően. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere elismerését fejezte ki Meskó-Csépány Zsanettnek a klub vezetőjének, aki éles helyzetben tudta alkalmazni a tanultakat. Az esemény ráébresztette a klub tagjait arra, hogy bárkinek szüksége lehet erre a tudásra, ezért kérték ők is az oktatást.

A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján áttekintést adtak a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről. Az idei konferencia címe: A pályázatok utolsó nagy rohama - 2019. A résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság Nyugat-dunántúli Területi Szervezete és a Vas Megyei Víz– és Csatornamű Zrt. szervezésében a Víz Világnapja 2019. alkalmából ünnepi programot rendezett a Városházán, amelyen köszöntőt mondott Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Szabó Mikós utca meglévő aszfalt burkolatú járdáján hálós repedések, pályaszerkezeti bomlások miatt botlásveszélyes kátyúk, burkolat hiányosságok, keresztirányú repedések találhatók, ami felvetette a leromlott állagú járda felújításának szükségességét. A felújításra 158 méter hosszon, 2 méter szélességben a pályaszerkezet cseréjével kerül sor. A munkálatok megkezdődtek, a helyszíni bejáráson vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet önkormányzati képviselője.

A nyugdíjas óvodavezetőket köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Barátság Óvodában a hagyományos éves találkozójukon.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Takács Imréné az Oladi Általános Iskola igazgatónője a Víz Világnapja alkalmából diákoknak beszéltek a csapvíz, édesvíz fontosságáról.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 9 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

A 107. évében elhunyt Spiegler Elemértől, a város legidősebb emberétől vettek búcsút a Bercsényi utcai temetőben. A város nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere emlékezett a holokausztot is túlélő szombathelyi polgárra. Az eseményen részvétet nyilvánított a családnak Koczka Tibor alpolgármester is.

A szombathelyi sportikon, Tóth Géza emlékművénél kezdődött a VIII. Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny. Szombathely város önkormányzata nevében Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere helyezett el koszorút. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar polgármester mondott beszédet. A díjak átadásában Illés Károly alpolgármester is közreműködött.

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész imádságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnökének köszöntőjével vette kezdetét a Vasi Skanzenban a huszártoborzó. A pontszerző játékokban a próbákat teljesítő gyerekeket dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar polgármester és az egyesület 11-es Huszár tagozatának huszárjai avatták fel kis huszárokká. A kis huszárokkal megerősített magyar sereg együttes erővel kiűzte a labanc csapatot a Skanzen területéről.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 9. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást az AGORA Művelődési és Sportházban. Benkő Sándor fotóriporter, a zsűri elnöke méltatta és értékelte a képeket. A díjakat dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Benkő Sándor zsűrielnök adta át. Az Angyal László-emlékdíjat Angyal Réka adta át az általa kiválasztott kép szerzőjének. A kiállítás megtekinthető 2019. április 7-ig.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az Országzászlót. Az ünnepi műsort a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai adták. 10.45-kor a Savaria Múzeum parkjában az ünnepi műsorban fellépett Jámbor Nándor, Alföldi Alexandra, Aradszki Zsombor, Keszei Tamás és a Szombathelyi iskolák kórusa. Ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beiktatta Szombathely diákpolgármesterét, majd dr. Horváth Boldizsár szobrát koszorúzták meg.

2019.03.14 17:00

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a Herényiek Házában. A kulturális műsort követően Koczka Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője mondott ünnepi beszédet.

2019.03.14 11:00

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcara emlékeztek a Megyeházán, ahol kitüntetéseket adtak át. Az ünnepségen részt vett, és a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve koszorúzták meg az első felelős magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos szobrát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Vas Megyei Önkormányzat képviselői.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ismeretlen sírokban nyugvó egyszerű honvédaira emlékeztek a Szent Márton temetőben. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a megemlékezésen és koszorút helyezett a mauzóleum falán lévő emléktáblánál.

2019.03.13 13:00

A közgyűlés határozata értelmében a 2018-as költségvetés terhére mintegy 40 millió forintos beruházás eredményeként újulhat meg az Aranypatak Sportligettel határos szakasza. A munkaterület átadásán volt jelen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester.

A Szombathely bel- és csapadékvíz védelmi rendszerének fejlesztése című projektnyitó rendezvényen köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékezésének szombathelyi programjait ismertette a sajtó munkatársaival a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly önkormányzati képviselő, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület vezetője, Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója és Parais István, az AGORA Kulturális Központ igazgatója.

Szombaton rendezik meg a VIII. Tóth Géza Súlyemelő Emlékversenyt. A sportesemény sajtótájékoztatóját tartotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kalmár Attila, a Pannonsport kft. ügyvezető igazgatója, Jerse András versenyigazgató és Ligeti Ferenc, a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke. A verseny napján 11.30-kor a Tóth Géza téren, a neves sportoló emlékművénél tisztelegnek a város vezetői, sportolók és a család képviselői.

Sajtótájékoztatót tartott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Lovass Tibor a Szombathelyi Médiacentrum igazgatója, valamint dr. Bakó Béla, a Vas Megyei TIT igazgatója. Az esemény apropóját adta, hogy közel 80 millió forintos Europai Unios támogatást kapott a TV magazinműsorok előállítására.

Farkas Józsefnét köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2019.03.08 08:30

A Nőnap alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és dr. Károlyi Ákos jegyző köszöntötték a Városháza hölgy dolgozóit. A tisztségviselők virággal és édességgel kedveskedtek a hölgyeknek.

Vitéz Both Béla nyugalmazott dandártábornok halálának 18. évfordulója alkalmából a Jáki úti temetőben katonai tiszteletadással tartott megemlékezésen mondott emlékező beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Programok

Előadás/Kiállítás: „Egy nap lelkünk egészségéért!”

Helyszín: Szombathelyi és Járása EFI, Szombathely, Nádasdy F. u. 4.
Időpont: 2020 Február 29. (Szombat) 09:30

Futsal Magyar Kupa Final Four (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2020 Február 22. (Szombat) 15:30

Még több Sport ...
A szombathelyi huszárlaktanya története a dualizmus korában (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2020 Február 26. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Városi Teke Bajnokság, 2020 tavasz (Sport)

VAOSZ tekepálya, Szombathely, Fő tér 14/B.
2020 Február 10. (Hétfő) 19:00

Még több Sport ...
MAGYAR DARTS LIGA (Sport)

Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
2020 Február 12. (Szerda) 18:30

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...