Felhívások

Magyar Államkincstár tájékoztató!

Érvényes: 2020.05.13 - 2020.06.30

TÁJÉKOZTATÓ!

A Magyar Állam minden 2015. december 31. után született gyermeknek 42.500.- Ft életkezdési támogatást ad, amit egy autómatikusan megnyíló letéti számlán helyez el. Ezen a számlán ez az összeg a mindenkori infláció mértékével növekszik.

Ha a szülő Kincstári Start-értékpapír számlát nyit és erre a számlára áthelyezésre kerül az életkezdési támogatás, akkor összege a mindenkori infláció mértékével + 3 %-kal növekszik, akkor is, ha a szülő további összeget nem fizet be erre a számlára.

Lehetővé vált a Start- értékpapírszámla személyes megjelenés nélküli – ügyfélkapun keresztül történő – megnyitása.  A Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és vezetése díjmentes. www.magyarorszag.hu (Pénzügy – Befektetések, megtakarítások, hitelek)

Tekintettel a vírushelyzetre, az elmúlt időszakban több ilyen irányú érdeklődés érkezett Igazgatóságunkra, ezért is szeretnénk erről szélesebb körben tájékoztatást adni és ebben kérjük az Ön segítségét.

A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény lehetővé teszi Start-számla nyitását bármely magyar állampolgárságú, Magyarországon lakóhellyel rendelkező gyermek számára, 18. életévének betöltéséig.

A Kincstári Start-értékpapírszámlára vásárolható a Babakötvény.

A 2020. április 27-június 30. között a Start-számlát megnyitó ügyfeleink nyereményjáték sorsoláson vehetnek részt. Nyeremény: állampapír vásárlásra beváltható utalvány a Kincstárnál. A részvételi feltételek a Játékszabályzatra kattintva olvashatóak.

Amennyiben támogatja kezdeményezésünket, kérjük, hogy kollégái és – amennyiben lehetősége van rá - a településen lakók számára tegye lehetővé a levelünk mellékleteként megküldött tájékoztató anyagok megismerését.

Szombathely, 2020. május 11.

Tarné Gagyi Viktória - igazgató

A tájékoztatók letölthetők a "Kapcsolódó dokumentumok" alatt:

További felhívások (0 db)

Programok

Kedves Látogató!

Magyarország Kormánya által kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán hozott intézkedések miatt a programok, rendezvények megtartása bizonytalan időre szünetel.

Kérjük, hogy figyelje a veszélyhelyzettel kapcsolatos tájékoztatásokat, és látogasson vissza programajánló oldalunkra később.

Köszönjük!

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Adatok betöltése, kérem várjon...