Lezárult a Nagy Háborús Emlékév

A Nagy Háborús Emlékév 2014–2018 szervező bizottsága, az I. világháború centenáriumát lezáró emlékező szentmisét tartott, amely a háborúban elesettek lelki üdvéért került bemutatásra. A szentmisét katonai tiszteletadás mellett dr. Székely János megyéspüspök, valamint Berta Tibor katolikus tábori helynök közösen celebrálta. A megemlékezésen köszöntő beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Szombathely visszavárja a diákokat

A „Szombathely visszavár” tanulmányi ösztöndíjat Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013-ban hozta létre, hogy támogassa a felsőoktatásban hiányszakmákban tanuló szombathelyi fiatalokat. Az idei ösztöndíjakat Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor, alpolgármester és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke adta át. A jelenlegi 7 pályázóval 19 fiatalt támogat a város ezzel az ösztöndíjjal.

Kihirdetésre került rendeletek (október)

Tájékoztatom Szombathely Megyei Jogú Város polgárait, hogy 2018. október 25. napján kihirdetésre került az alábbi rendelet:

Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferencia

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 3. Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferenciát a Városházán. A konferencián jószolgáltai nagykövetté avatta Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívót Lazáry Györgyné a Barnahus Nemzeti Tudásközpont vezetője. A megjelenteket Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte. A rendezvényen előadást tartott dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

Ülésezett az Idősügyi Tanács

A Szombathely Megyei Jogú Város Idősügyi Tanács ülésén részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ágh Ernő a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke.

Adománygyűjtés az SOS gyermekfalu javára

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú város alpolgármestere részt vett és köszönetet mondott az SOS gyermekfaluban élő gyermekeket segítő kezdeményezés elindításán a Trend Optikában.

A Német Kneipp Szövetség vezetői Szombathelyen

A Német Kneipp Szövetség vezetőit és dr. Garda Károlyt, a Magyarországi Kneipp Szövetség elnökét fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán.

Pályaválasztási és Képzési Kiállítás

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezett Pályaválasztási és Képzési kiállításon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.A Pályaválasztási és Képzési Kiállítást Harangozó Bertalan kormánymegbízott nyitotta meg.

IBD-klub alakult Szombathelyen

IBD-klub alakult a Humán Civil Házban. A klub résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos, a Népegészségügyi Főosztály vezetője. Gyulladásos bélbetegek kezelése címmel előadást tartott dr. Patai Árpád, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gasztroenterológiai és Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa. Az IBD-klub megalakításának a célja az, hogy kötetlen körülmények között a legkorszerűbb ismereteket tudják átadni egymásnak az érintettek, a fölmerülő problémákat megbeszéljék, illetve hogy az IBD-betegek sajátos érdekeinek jobb érvényesítését lehessen elérni.

„Aktív időskor Szombathelyen”

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az ,,Aktív időskor Szombathelyen" programsorozata keretében pozsonyi ádventi kirándulásra várja a szombathelyi, 60 év feletti nyugdíjas polgárokat. Egy jelentkező legfeljebb 2 fő részvételi szándékát jelezheti a következő adatok megadásával: név, lakcím,...

Elismerések a Szociális Munka Napján

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségén és a hozzá tartozó intézményekben, a szociális és gyermekvédelem területen kiváló szakmai munkát végzőket ismerték el a Szociális Munka Napján. A díjazottakat köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Sajtótájékoztató az Szombathelyi Adventi Vásárról

A megújuló Adventi Vásárról tájékoztatta a sajtót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Károlyi Ákos jegyző. A "Szombathelyi Advent 2018" kulturális rendezvényt idén Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezi. Szombathely Szent Márton városa, a Segítés Városa. E szellemiség jegyében a rendezvényen megvásárolható szombathelyi Adventi bögrék árából 150 forinttal a Rumi Különleges Gyermekotthon lakóit segíthetik a vásárlók. A vásáron résztvevő kereskedők, vendéglátósok pedig megvendégelik az Ernuszt Kelemen Gyermekotthon lakóit, akik Betlehemes műsort adnak a rendezvényen. A Fő téren, a Savaria téren és Berzsenyi téren új fénydíszítés, látványelemek is lesznek.

Sakkolimpikon Lakos Nikolettát köszöntötték a Városházán

Lakos Nikolettát nemzetközi nagymestert, sakkolimpikont az 5. helyezett magyar női csapat tagját köszöntötte a 43. sakk olimpiát követően, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán.

Bemutatták a Szent Márton- Krisztus katonája című könyvet

A Szent Márton templomban mutatták be dr. Sághy Marianne „Szent Márton- Krisztus katonája” című könyvét. A könyvbemutatón köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Székely János megyéspüspök és Schauermann János plébános. A kötetet bemutatta Horváth József pápai prelátus.

Ajánlattételi Felhívás - Szombathely város közigazgatási területén keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás ellátására

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdés d.) pontja alapján Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ajánlattételi felhívást ír ki Szombathely közigazgatási területén keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás ellátására.

70 éves az Izrael Állam

Izrael Állam megalakulásának 70. évfordulója alkalmából a Szombathelyi Zsidó Hitközség három napos programsorozatot tartott, amelynek keretében vasárnap a hitközség udvarán fát ültettek. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke, dr. Büchler Tamás programszervező. A megemlékezésen részt vett Koczka Tibor alpolgármester és Popovicsné dr. Tisza Edit, a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatója.

Szent Márton városi díjátadó gála

A Szent Márton városi díjátadó gálán mondott ünnepi köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az önkormányzat által adományozható kitüntetéseket dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok, Károlyi Ákos jegyző, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Rettegi Attila és Ágh Ernő bizottsági elnökök adták át.

25 éves a Szombathelyi Rotary Klub

A Szombathelyi Rotary Klub 25 évvel ezelőtti alakulása alkalmából rendezett ünnepségen köszöntőt mondott, majd emléklapot adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere Pammer István egyesületi elnöknek. Az eseményen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária a önkormányzati képviselő, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke is.

30 éves a Szombathelyi Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

Az „Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Szombathely” egyesületét 1988. november 3-án harmincegy család alapította. 2018-ban már több mint 700 család tartozik hozzájuk. Az ünnepi rendezvényen köszöntő beszédet mondott dr. Székely János megyéspüspök, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki emléklapot adott át Görcz Gyula Csaba egyesületi elnöknek.

Márton napi ünnepi szentmise

Szentmisét tartottak a Székesegyházban Szent Márton püspök, az Egyházmegye védőszentje tiszteletére. A szentmise főcelebránsa Majnek Antal, munkácsi megyéspüspök volt. Az ünnepi szentmisén részt vett dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és többek között a város és a megye elöljárói.

Programok

Sport: Falco KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 November 17. (Szombat) 18:00

Hiperkarma Koncert (Zene/Koncert)

Cinema Café, Szombathely, Kőszegi utca
2018 November 17. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Apáca show musical Szombathelyen az Aréna Savariaban (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 November 24. (Szombat) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Hacuka közösségi vásár (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 17. (Szombat) 08:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...