E-ügyintézés indítása Hivatali ügyintézés / Kapcsolódó dokumentumok Általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás (2018. január 1-től)

E-ügyintézés indítása

e-Ügyintézés indítása

Ügyének elektronikusan történő intézéséhez kérjük figyelmesen olvassa el a következő tájékoztatót.

Az elektronikus ügyintézéshez rendelkeznie kell Magyarország.hu regisztrációval (ügyfélkapu).
Amennyiben még nem létesített ügyfélkaput, úgy kérjük keresse fel a lakóhelye szerint illetékes Okmányirodát vagy Kormányablakot, és kezdeményezze ügyfélkapu létesítését.
Az ügyfélkapun való regisztrációját követően felhasználói név és jelszó segítségével elektronikus úton elintézheti az önkormányzat hatáskörébe tartozó adó bejelentését, bevallását (építményadó, gépjárműadó idegenforgalmi adó, helyi iparűzési adó, talajterhelési díj, termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó), valamint regisztrációt követően a saját, illetve az Ön által képviselt személy, vagy szervezet adó adatait megtekintheti. Az előbbiekben említett ügyeken kívül kezdeményezheti kommunális (fakivágás, közterület-használat, kútfúrás) ügyét, továbbá a felsorolt ügytípusokban és építéshatósági ügyekben időpontot foglalhat.

Amennyiben Ön nem személyesen kíván eljárni, meghatalmazással képviselőt bízhat meg ügyének elintézésével. A meghatalmazottnak természetesen rendelkeznie kell a Magyarország.hu ügyfélkapu regisztrációval (felhasználói név, jelszó). Adóügyek intézése esetén a meghatalmazás formanyomtatványok az Ügyintézés/E-adó/Nyomtatványok címen letölthetők.
A meghatalmazást személyesen, vagy postán a hivatal Ügyfélszolgálati Irodájához kell eljuttatni (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. fszt. 3.).

Ügyfelünk, illetve meghatalmazottja az alábbiak szerint intézheti ügyét elektronikusan:
A lenti "Bejelentkezés" mezőre kattintva a Magyarország.hu ügyfélkapun keresztül felhasználói neve és jelszava segítségével belép a szombathelyi elektronikus ügyintézési rendszerbe. A képernyő bal oldalán található menüpontokból választhatja ki az Ön által intézni, illetve kezdeményezni kívánt ügytípust.
Az egyes menü pontokra kattintva az újabb menü pontok közül az "Ügy indítása" feliratra ráállva megjelennek azok az egyes eljárási cselekményeket megjelenítő elektronikus beadványok, űrlapok nevei, melyekre rákattintva azokat kitöltheti.

Az Adózási adatok menüpont alatt az erre a szolgáltatásra regisztrált adózók, illetve meghatalmazottjuk részére adózói információ lekérését biztosítjuk. (kivetési, bevallási adatok, folyószámla adatok, aktuális fizetési kötelezettség, számlaegyenleg, adónaptár, számlaszámok)

Tájékoztatjuk, hogy lehetőség van a helyi iparűzési adóbevallás Általános Nyomtatványkitöltő programban (ÁNYK) történő elkészítésére. Az űrlap a „Bejelentkezés” mezőre kattintva, ügyfélkapus belépést követően az elektronikus ügyfélszolgálati rendszerben az E-Adó rendszer menüpont alatt található ÁNYK Űrlapok elérhetőségen tölthető le a keretprogramba. A kitöltést támogató program segítségével elkészített adóbevallás kinyomtatva, illetve elektronikus úton is beküldhető.

REGISZTRÁCIÓ                  BEJELENTKEZÉS

Programok

Gyerekeknek: MÁRTON NAPI JÁTSZÓPROGRAM – Kalandjáték Savariában c. játszóház

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
Időpont: 2018 November 09. (Péntek) 12:00

SZENT MÁRTON-NAPI ORSZÁGOS NAGYVÁSÁR (Szent Márton Programsorozat)

Vasi Skanzen, Szombathely, Árpád út
2018 November 09. (Péntek) 15:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Vesperás Szent Márton tiszteletére és lampionos felvonulás (Szent Márton Programsorozat)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér
2018 November 09. (Péntek) 17:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Ünnepi szentmise Szent Márton, az Egyházmegye védőszentjének tiszteletére (Szent Márton Programsorozat)

Sarlós Boldogasszony Székesegyház, Szombathely, Mindszenthy tér
2018 November 10. (Szombat) 10:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
SZENT MÁRTON DÍJÁTADÓ GÁLA (Szent Márton Programsorozat)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 10. (Szombat) 18:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...