Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2017.11.29 09:30

A külső védelmi terv gyakorlatot nyitotta meg és mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki fontosnak tartotta, hogy a védelmi gyakorlat eredményessége hozzájáruljon ahhoz, hogy Szombathely lakossága ne csak biztonságban érezze magát, biztonságban is legyen. A törzsvezetést Lakatár Gábor, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője végezte, a feltételezett káreseményt Göncz Szabolcs tűzoltóparancsnok ismertette a gyakorlaton résztvevőknek.

2017.11.28 11:00

A Szociális Szolgáltatók Közhasznú Egyesülete Gyermekvédelmi konferenciáját nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke, és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke. Az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítéssel kapcsolatos feladatairól dr. Takács Éva osztályvezető tartott előadást. A Barnahus modell magyarországi adaptációjáról dr. Lazáry Györgyné igazságügyi pszichológus szakértő adott tájékoztatást.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az Interreg Central Europe Transznacionális programban a Szent Mártonhoz kapcsolódó közös értékek és kulturális örökség megőrzésére nyert el pályázatot konzorciumban. A helyi munkacsoport megbeszélésén részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Magyar Export Napja Roadshow szombathelyi eseményén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az EXIM által szervezett roadshow célja, hogy a KKV szektor tagjai aktuális információkat kapjanak az exportpiac helyzetéről, a kedvezményes hitel- és biztosítási lehetőségekről.

A búcsúi szentmise után letették a leendő kámoni közösségi ház alapkövét. Köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az alapkövet megáldotta dr. Székely János megyéspüspök. Az eseményen jelen volt Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármester.

A 60 éves Szombathely Város Fúvószenekar jubileumi rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Agora Művelődési és Sportházban és adott át emléklapot az egyesület vezetőjének.

2017.11.25 17:30

A 2017-es Adventi Vásárt nyitotta meg a Fő téren dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Ezzel hivatalosan is megnyitotta kapuit az Adventi Vásár és megkezdődött a Szombathelyi Advent 2017. programsorozat. A megnyitó után, mint minden évben az adventi vásár legjobb forralt borait díjazták. A díjakat átadta dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester.

A Szombathey visszavár ösztöndíjakat adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. Az idén öten, Kecskés Bálint, Horváth Anna Viktória, Cser Fruzsina, Rákos Tímea és Forján Sebastian vehették át az ösztöndíjat.

Az ENSZ 1992-ben december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította. Ehhez kapcsolódóan második alkalommal rendez Szombathelyen gálaműsort Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vas Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Egyesülete, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete, valamint a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. A december 1-én 10.00 órakor. A Weöres Sándor Színházban tartandó programról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, dr. Horváthné Németh Klára, a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesülete elnöke és St. Martin előadóművész, a rendezvény fővédnöke.

A BringaAkadémia 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzését nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Gotthard Jenő Általános Iskolában. A képzés elvégzésével a résztvevő tanárok megszerzik az összes, a BringaAkadémia tantárgy oktatásához, illetve szakkörök szervezéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket.

A Szabadidősport Szövetség Labdarúgó Szakág Elnöksége által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság eredményhirdetésén adott át díjakat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány leköszönt kuratóriuma "Fénykép kiállítás 1998 - 2017" című rendezvényét nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Napsugár Óvodában.

2017.11.23 14:00

A Szombathelyi Vadvirág Óvoda 75 éves jubilumi rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Kántás Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője. A résztvevőket Halász Imréné óvodavezető köszöntötte.

Jó utat, kellemes, közös időtöltést kívánt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere azoknak, akik az Önkormányzat Aktív időskor Szombathelyen című programjának részeseként a máriacelli kirándulásra ma indultak. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014-ben indított programot a 60 év feletti szombathelyi lakosok aktivizálására, a városi szintű közösségfejlesztés érdekében. Azóta csaknem húszezren vettek részt a programon, amely olyan sikeres, hogy a most szervezett kirándulásra több, mint ezren jelentkeztek, így naponta három autóbusz viszi a kiránulókat hét napon keresztül a kirándulásra.

2017.11.23 10:00

A Vas Megyei Diákparlament résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Művészeti Szakgimnáziumban. A megye iskoláiból negyven delegált vett részt a parlament munkájában, amelyet a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ vezetője, Tóth Ferenc nyitott meg.

"HerenDimenzió" címmel nyílt kiállítás az Agora Művelődési és Sportházban, amely a cég utóbbi húsz évének munkáiba nyújt betekintést. A megnyitón dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. A kiállítást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. Az eseményen részt vett Koczka Tibor alpolgármester.

2017.11.22 13:30

Az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesülete, valamint a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége tekeversenyének eredményhirdetésén adott át díjakat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere az Arborétum Sporttelepén. A versenyen szombathelyi, szentgotthárdi és szlovéniai aranykorúak vettek részt.

Átadták a Neumann János Általános Iskola széleskörű összefogással felújított étkezdéjét. Az ebédlő ünnepélyes átadásán köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Ipkovich György képviselő, akik képviselői keretükből támogatták a beruházást.

60 éves jubileumát ünnepli Szombathely Város Fúvószenekara. Az évforduló alkalmából az egyesület történetéről összeállított kiállítást nyitott meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az AGORA Művelődési és Sportházban. A kiállításon mutatták be a jubileum alkalmából kiírt rajzpályázat legjobb alkotásait is, és adták át a legjobbaknak a díjakat.

"Építsd a jövőd" címmel nyílt kiállítás a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára az építőipari szakmák bemutatása, ismertetése céljából. A rendezvényre négy megyéből érkeztek diákok a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Szakképző Iskolába. Az Európai Szakképzési Hét keretében megvalósult eseményt megnyitotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, köszöntőt mondott Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Gálaműsor keretében ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Az AGORA Művelődési és Sportházban megtartott eseményen öreg és mai diákok adtak elő színpompás műsort. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beszédében méltatta a patinás intézményt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere tartott tájékoztatót Vas Megye Közgyűlésén Szombathely Megyei Jogú Város 2017. évi munkájáról, kiemelten a Szent Márton tervről.

Tanítás nélküli munkanapon Egészségnapot tartottak a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban. A rendezvény lebonyolításában a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete segített. Az egészségnapon köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az 50 éves Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem tiszteletére megjelent kiadvány bemuatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Deák Sonja és Fülöp András közös munkájának eredménye az az útifilm, amiben az első világháborús magyar katonák sírját kutatták fel és amit a Katonatörténeti múzeumban mutattak be Szombathelyen. Az eseményen beszédet mondott Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Markusovszky Egyetemi Kórház Orvosi Könyvtárában a Vas Megyei István Lajos trombózis Klub ülésén köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.11.16 11:00

Az idén új környezet, új díszkivilágítás várja a város lakóit a Fő téren és környékén az év végén. A megújuló Adventi Vásárról tájékoztatta a sajtót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, dr. Károlyi Ákos jegyző és Pintér Gábor, a Advent 2015 Kulturális Egyesület vezetője.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Koczka Tibor alpolgármesterrel, Lendvai Ferenc tanácsnokkal, az önkormányzati képviselőkkel és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel megtekintette az átadás előtt és próbaüzem alatt álló új uszodát. A képviselőknek dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója és Kántás Zoltán, a fedett uszoda és termálfürdő vezetője mutatta be a magas műszaki minőségben elkészült létesítményt, melyet már a vizilabdázók tesztelnek.

A történelmi Vas megye neves madarászai című tudományos ülésen a Savaria Múzeumban mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezett Pályaválasztási és Képzési kiállításon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

A "Közös küldetésben - Katona és lelkész az ember és a nemzet szolgálatában" című kiadvány bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök.

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Dísztermében tartottak beiskolázási roadshowt, ahol köszöntőt és beszédet mondott Papp Tibor, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, a rendezvény vendéglátója, dr. Németh István, az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese, a rendezvény házigazdája és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségén és a hozzá tartozó intézményekben a szociális és gyermekvédelem területén kimagasló szakmai munkát végzett dolgozókat elismerésben részesítették. Köszöntőt mondott és a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szent Márton napi díjátadó gálán mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, ünnepi beszédet dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd - Puskás Tivadar, Hende Csaba, Koczka Tibor, Illés Károly, Lendvai Ferenc, Ágh Ernő, Rettegi Attila, dr. Kecskés László, Károlyi Ákos, dr. Takátsné dr. Tenki Mária - átadták a díjakat. Az ünnepi műsorban közreműködött Szombathely Város Fúvószenekara, a Capella Savaria, Szabó Tibor színművész, Lábas Viki és Koltay Kurszán (Margaret Island), valamint az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese.

2017.11.10 18:00

Szent Márton nap előestéjén ünnepélyes zsolozsmát tartottak a Székesegyházban dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével, amelyen részt vettek Szombathely Megyei Jogú Város vezetői, majd lampionos, fáklyás menet indult a Székesegyháztól a Szent Márton templomhoz. A Szent Márton templomnál megemlékezést tartottak. Ünnepi beszédet mondott dr. Székely János megyéspüspök és dr. Puskás Tivadar polgármester. A megemlékezés résztvevői megkoszorúzták Szent Márton szobrát.

2017.11.10 15:00

Ünnepi keretek között mutatták be a 11-es Huszárok történetéről szóló képes emlékalbumot. A könyvbemutató előtt megkoszorúzták az I. világháborúban elhunyt hősök emlékművét. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, városunk országgyűlési képviselője. A katonák, az emberek hősiességére emlékezett dr. Székely János megyéspüspök.

A „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” című pályázat keretében megvalósult gasztroenterológiai fejlesztésekhez kapcsolódó sajtótájékoztatón mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely Országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A beruházásokat dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója mutatta be.

A kötelező településvédelmi rendeletet megelőzendő, a nyilvánosság előtt mutatta be Mátis Barna építész Szombathely településarculati kézikönyvét. Az eseményt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

A Haladás Sportkomplexum nyitóünnepségén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkára, és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. A nyitórendezvényen a Swietelsky-Haladás az NK Osijek csapatával mérkőzött (3:1).

Sajtótájékoztatót tartott Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Réthly Attila főrendező és Németh Károly produkciós menedzser arról, hogy október 27-én városunk színháza csatlakozott az Európai Színházi Konvencióhoz. A 25 ország, több, mint 40 létesítményét magába foglaló egyesülés lényege az, hogy a feltörekvő, kísérletezést kedvelő társulatok egymás tapasztalatait kicseréljék, közös projekteket hajtsanak végre.

Ünnepélyes keretek között adták át a sportolóknak és a város közönségének az újonnan épült Haladás Munkacsarnokot. A megnyitón beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, valamint Homlok Zsolt a HVSE elnöke.

Az Életünk folyóirat szombathelyi temetőkről szóló különszámát mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A megjelenteket és a különszám szerzőit, Merklin Tímea újságírót és Benkő Sándor fotóriportert, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

2017.11.07 16:00

A diáksportolók jutalmazása Szombathely város hagyományos rendezvénye, ahol azokat a sportolóinkat köszöntjük, akik az elmúlt tanévben kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban és képviselték Szombathelyt az országos diáksport rendezvényeken. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor, sportért is felelős alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok köszöntötte az elmúlt tanévben a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett országos diákolimpiai versenyeken 1-3. helyezést elérteket, valamint a szakszövetségek által rendezett diákolimpiák országos bajnokait, valamint azokat az ifjú sportolókat, akik nemzetközi színtéren is eredményesen képviselték Szombathely városát és kiemelkedően szerepeltek Kaunasban a Nemzetközi Diákjátékokon.

Vasvármegye és Szombathely Város közkórháza alapítójára, dr. Pető Ernőre emlékeztek a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. A rendezvény az annunciáta nővérek emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött, ahol prof. dr. Horváth Boldizsár emlékezett meg a szerzetes nővérekről. A kórház emlékparkjában dr. Hadarits Ferenc osztályvezető főorvos emlékezett meg a kórházalapító Pető Ernőről, akinek mellszobrát megkoszorúzta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke. A dr. Pető Ernő emlékünnepség a Romhányi teremben folytatódott tudományos előadásokkal és kitüntetések, elismerések átadásával.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség által támogatott utánpótlás bajnokság egyik állomása évről évre Szombathely. A november 8-12. között megrendezésre kerülő versenyen 45 országból 346 fiatal versenyző érkezik városunkba, hogy megmérkőzzenek. Az eseményről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere, dr. Paár Dávid, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára és Kalmár Attila a Pannonsport kft. ügyvezetője.

Az Énekek Szent Márton püspök tiszteletére című énekeskönyv koncerttel egybekötött bemutatóján, a Szent Márton-templomban a megjelenteket köszöntötte dr. Székely János megyéspüspök, dr.Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott. A 10 éves Szent Márton Látogatóközpont évfordulójára a polgármester emléklapot adományozott az intézmény vezetőjének. A forrófalvi templom restaurált Szent Márton oltárképét megáldotta Dr. Székely János megyéspüspök.

2017.11.06 16:00

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Városháza Nagytermében közmeghallgatást tartott.

Otthonában köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Miltényi Dénesné Horváth Katalint 90. születésnapja alkalmából.

2017.11.06 11:00

Az ELTE SEK beiskolázási kampányának roadshow- nyitó rendezvényén mondott köszöntőt az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kovács Péter, a vendéglátó iskola igazgatója, dr. Németh István az ELTE SEK rektorhelyettese, dr. Kozsik Tamás, az ELTE Informatikai Karának dékánhelyettese. Prezentációt tartott prof. dr. Horváth Béla egyetemi tanár.

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából ünnepi istentiszteletet tartott a Szombathelyi Református Egyházközség. A templom előtti parkban emlékfát ültettek, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 17. (Péntek) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...