Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beszédet mondott majd koszorút helyezett el Koczka Tibor alpolgármesterrel a 83. gyalogezred emlékművénél az olasz hadszíntéren folytatott harcok helységneveit tartalmazó táblánál, amelyet a Rumi Rajki kör állított.

Az Agora Kulturális Központ irodaházi része energetikailag a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében újul meg. A sajtóbejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly, alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Az Országgyűlés döntése nyomán június 4-e, a trianoni békediktátum napja 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. A Szent István parkban tartott városi ünnepségen dr. Surján László Európa parlamenti képviselő mondott ünnepi beszédet, közreműködött a Boglya Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Szabó Róbert Endre színművész és Prikazovics Ferenc. A Vas megyei Kormányhivatal képviseletében Ágh Ernőné főigazgató, a Vas megyei Közgyűlés képviseletében dr. Balázsy Péter jegyző, Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester helyezett el koszorút a 83-as gyalogezred emlékművénél.

11. alkalommal tartott a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából ünnepi megemlékezést a diákoknak az evangélikus templomban. Az ünnepségen Sátory Károly iskolaigazgató köszöntője után ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Surján László Európa parlamenti képviselő.

2018.06.04 15:00

Városi pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a Bartók Teremben, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd kitüntetéseket adott át Koczka Tibor, alpolgármesterrel és Rettegi Attilával, az Oktatási és Szociális Bizottsági elnökével.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathelyi Megyei Jogú Város polgármestere beszédet mondott majd koszorút helyezett el a 103 éves szombathelyi repülőtéren levő emlékhelynél. A megemlékezés után megnyitotta a repülőnapot.

A Nemzeti Összetartozás Napja tiszteletére ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Herényiek Házában, melyen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet. Az ünnepségen közreműködtek a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Fő téren azt a szűrőbuszt, amely a Danone Életmód program keretében érkezett Szombathelyre.

2018.06.01 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott, majd díszoklevelet adott át dr. Kohuth Viktornak a VasiVíz Zrt. vezérigazgatójának, a VasiVíz Zrt. fennállásának 120. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen a Fedett Uszodában. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok részt vett a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium udvarán felállított kültéri ivókút ünnepélyes átadóján. A fennállásának 120. évfordulóját ünneplő VASIVÍZ ZRt. legújabb akciójával az iskolás korosztály figyelmét szeretné ráirányítani a vízfogyasztás fontosságára. Az eseményen megjelent Dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója és Dr. Kondor János igazgatóság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott, A lelkiismeret parancsára – A magyar és lengyel Katolikus Egyház II. világháborús zsidómentő tevékenységéről című konferencián. Az eseményen részt vett lesz Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete és Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán fogadta Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövetét és küldöttségét.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a XIX. Savaria Történelmi Karnevál programjait. A négy nap alatt 27 helyszínen több mint négyszáz program várja majd az érdeklődőket.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök köszöntőt mondott a "A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház története" és "A Szombathelyi Székesegyház toronyórái" című kötetek bemutatóján. A könyvbemutatók után Császár István helynök megáldotta a Székesegyház toronyóráit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvény fővédnöke a szervezőkkel közösen sajtótájékoztatón ismertette a XV. Országos Sporttudományi Kongresszus programjait, majd szakmai előadást tartott Újkori sportfejlesztések Szombathelyen címmel. A rendezvényen előadást tartott dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta a felújított Brutscher József utcát. A gépjárművek kedd délutántól már a megújult úton közlekedhetnek. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok. A kétsávos, 7,5 méter széles és 230 méter hosszú útszakasz teljesen új burkolatot kapott. A járda térkővel burkolt, s elkészült egy aszfaltozott kerékpárút is. A felújítás a város útfelújítási programjának része.

Merklin Tímea újságíró és Benkő Sándor fotóriporter SemperVivum Savariense - Szombathelyi temetők és kripták című könyvének bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és P. Csány Péter SDB plébános, rendházigazgató. A kötetet Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel könyvtár igazgatója mutatta be.

2018.05.28 11:00

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott állománygyűlésen a Brenner János boldoggá avatásán közreműködő rendőröknek dr. Székely János megyéspüspök, dr. Tiborcz János a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönték meg a kiemelkedő munkát. Szombathely közrendjéért járó díjban Szakács Szabolcsné c. r. alezredes részesült.

Az Élet Menete Alapítvány Holokauszt vándorkiállításának megnyitóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az áldozatoknak emléket állító utazó múzeumot, amely tulajdonképpen egy speciálisan berendezett marhavagon, vasárnapig tekinthetik meg a pályaudvaron az érdeklődők.

2018.05.27 10:00

A magyar hősökre emlékeztek a Március 15-e téren, a hősi emlékműnél. Az ünnepségen beszédet mondott Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke. A megemlékezésen részt vett Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

2018.05.25 21:00

Péntek este Illés Károly Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a rajtceremónián az Iseum Rallye autóversenyzőit, és a szép számú érdeklődő közönséget.

Ünnepélyes gálaműsorral zárult az V. Savaria Filmszemle, amelyen köszöntőt mondott és díjakat adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gondozásában a Hollán Ernő utca 4. szám alatt „FAIRPLAY” Kávéház nyílt, amely a közösségi rendezvények egyik színtereként fog működni. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A kávéházat dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Országos Horvát Önkormányzat elnökével, Gugán Jánossal együtt járta be a volt Szentgyörgyi iskola épületét, amely a jövőben az új horvát oktatási központnak ad majd helyet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Gothard Jenő Általános Iskolában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója is.

Áder János köztársasági elnök jelenlétében átadták a Solar Markt Kft. naperőművét Csepregen. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az V. Savaria Filmszemlét. A Szombathelyi Médiaközpont szervezésében a 2018. május 23-25-i fesztiválra 205 film érkezett négy kategóriában. Újdonság, hogy Szombathely testvérvárosaiból is érkeztek alkotások a szemlére. A filmszemle mellett egy háromnapos szakmai konferenciával is bővült a rendezvény.

2018.05.23 13:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és Markó Tibor rendező tájékoztatta a sajtót a 2018-es Országos Rallye-, Rallye Challange- és Rallye2 bajnoki közös futamának, az Iseum Rallye a Rally Café Kupáért verseny programjáról. A rendezvényen jelen volt a Bodolai László – Popovics László, Turán Frigyes – Bagaméri László, Velencei Ádám – Szedő Csaba, versenypárosok és Baczigal Igor.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Százszorszép Bölcsőde és Mocorgó Óvoda átadási ünnepségén. A rendezvényen részt vett Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Az Európai Quadrille Táncfesztivál ötletgazdája és jogtulajdonosa a maribori Szlovéniai Táncegyesület. Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely, idén 216 diák vett részt az eseményen, melyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Mobilis - kiállításon. A tárlat, amely főként a járművekre és közlekedésre, tágabb értelemben a mozgásra, mobilitásra koncentrál, a magyar műszaki értelmiség napja és a közlekedési kultúra napja alkalmából költözött két napra az ELTE SEK Európai Dokumentációs Központjába az APTIV, a Vas megyei Mérnöki Kamara és az ELTE SEK közös szervezésében.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ tavaszi-nyári programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Parais István, az AGORA igazgatója. A május 18-i Európai Quadrille Táncfesztivál, a május 27-i Városi Gyermeknapi forgatag, a június 9-i 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny és a június 22-23-i Szentivánéji Vigasságok kaptak kiemelt figyelmet. A sajtótájékoztatót színesítette Koprive zenekar műsora.

2018.05.17 09:00

Két, egymás melletti intézmény épülete újul meg a Barátság utcában. A munkálatok az ütemterv szerint haladnak, a helyszíni bejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Mintegy 60 millió forintnyi önkormányzati forrásból teljesen új, kétrétegű aszfaltburkolatot kapott a Perintparti sétány. A beruházás keretében elválasztott gyalogos és kerékpár utat alakítottak ki a szakemberek, továbbá modernizálták a csapadékvíz-elvezetési rendszert. A felújított járdát és bicikliutat a szombathelyieknek átadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program rendszerén keresztül kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő, 5. évfolyamba lépő gyermekek számára. A program kidolgozásáért felelős munkabizottság ülésén köszöntötte az ösztöndíj részletein dolgozó munkacsoportot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester. A pályázat kiírásának határideje: 2018. május 31.

Áder János köztársasági elnök fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének képviselőit a Sándor palotában. A klímavédelemről tartott megbeszélésen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Az Under2 nemzetközi klímavédelmi együttműködésről szóló tárgyalás után a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a mozgalomhoz, melynek legfontosabb célja az, hogy 2050-ig 80 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A Szociális Hét rendezvényeinek sorát a díjátadó gálaműsor zárta, ahol a szociális szférában kiemelkedő munkát végzőket díjazták. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd elismeréseket adott át, Koczka Tibor alpolgármesterrel, dr. Takátsné dr. Tenki Máriával, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnökével és Rettegi Attilával, az Oktatási és Szociális Bizottság elnökével.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Kossuth Lajos utca 29. szám alatt található Savaria Család és KarrierPONT hivatalos megnyitóján, majd köszöntőt mondott az ezt követő rendezvényen, a Megyeházán. Az esemény díszvendége Schmittné Makray Katalin, az egykori Köztársasági elnök felesége volt. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr.Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferenciát, amelyet a 23. Szociális Hét keretében rendeztek meg a Városházán. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt Döme Zsuzsa Hatvanon innen és túl című kötetének bemutatóján a Herényiek Házában. A könyvbemutatón közreműködött a Rózsabors Zenekar.

A szociális hét keretében Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója tartott előadást "Mi végre vagyunk e világban?" címmel, a Herényiek házában. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt.

Az Országos Mentőszolgálat kötelékében példamutatóan ellátott 40 éves szolgálatáért dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Kresz Géza emlékérmet vehetett át dr. Csató Gábortól az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától Budapesten a Mentők Napja ünnepi rendezvényén.

A mozgóképkészítés lehetőségei és tapasztalatai a sérült emberek segítése címmel rendeztek konferenciát a Szociális Hét keretében az ELTE Savaria Egyetemi Központban, melyen köszöntőt mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Az Egészségfejlesztési Iroda ünnepélyes átadásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Nádasdy utcai épületben a szombathelyi járás lakossága számára egészségmegőrző, mentálhigiénés, preventív programokat szerveznek majd. Minderre azért van szükség, mert az átfogó egészségfejlesztési célok megvalósulását leginkább egy járási szinten működő, szombathelyi székhelyű Egészségfejlesztési Iroda működése segíti elő. A rendezvényen részt vett Koczka Tibor alpolgármester, Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke is. Az átadó ünnepséget követően Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója tartott előadást "Amit a gutaütésről tudni kell" címmel.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…” címmel rendeztek családi sportnapot a Szociális Hét keretében a Fő téren. A rendezvényt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

104. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere dr. Fekete Lajosnét.

A 90 éves Takács Istvánt köszöntötte és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2018.05.08 10:00

A 23. Szociális Hét megnyitóján mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az AGORA – Művelődési és Sportházban. A megnyitó után Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember tartott előadást Egyensúly és elégedettség a társkapcsolatban és a családban címmel. A rendezvényen részt vett Koczka Tibor, alpolgármester is.

A Városháza nagytermében fogadta az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamos diákjait dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A hivatal felépítéséről és munkájáról tartott előadást dr. Károlyi Ákos jegyző és Keringer Zsolt osztályvezető.

Szent Flórián fogadalmi misét tartottak a Székesegyházban, amelyen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné Tenki Mária önkormányzati képviselő, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke, Ágh Ernő önkormányzati képviselő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke.

Programok

Egyebek: Forum Római Bál

Helyszín: Forum Étterem & Hotel, Szombathely, Kossuth Lajos u. 2.
Időpont: 2019 Február 28. (Csütörtök) 18:00

Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Még több Sport ...
HVSE-Infraplan II. - ASE II. Paks (Sport)

Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
2019 Február 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...
HVSE-Infraplan - Aquaprofit NTSK I. (Sport)

Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
2019 Február 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...