Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

A Savaria Múzeumban látható Savaria - római város a Borostyánkő úton állva című kiállításon megelevenednek a 2000 évvel ezelőtti város hétköznapjai. A kiállítótér falain nagyméretű grafikán jelenítették meg a több részletben feltárt, Kossuth utcától északra elhelyezkedő útkereszteződést. Jól láthatók a fából és kőből épült házak, a bennük kialakított üzletekkel és műhelyekkel. A háztömböket oszlopsorral szegélyezett fedett járdák határolták, amelyek mediterrán megjelenést kölcsönöztek a városnak. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket Csapláros Andreával a múzeum igazgatójával. A kiállítást dr. Borhy László, az ELTE rektora nyitotta meg.

Bagoly Imrénét, szépkorú polgárunkat köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Pipitér óvoda is beállt azok sorába, ahol modern sportpályákon ügyeskedhetnek a kisgyermekek. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata önrészként 2.850.000 forintot adott az építéshez. Szombathelyen immáron a 11. óvoda büszkélkedhet 21. századi sportpályával. A Pipitér óvoda sportpályájának avatásán beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepségen részt vett Horváth Soma, a körzet önkormányzati képviselője.

Lakézi Gábort köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából.

Az Európai Mobilitási Hét keretében adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke és Tóth Kálmán, a körzet önkormányzati képviselője a Játéksziget Óvodában elkészített Kresz parkot. Az 5.701.000 forintba került létesítmény a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság, valamint Rettegi Attila és Tóth Kálmán önkormányzati képviselők támogatásával készült el.

Az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzésének vállalati partnerei és hallgatói közötti ünnepélyes szerződés aláírási ünnepségén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Balázsy Péter, Vas megye önkormányzatának jegyzője, dr. Németh István rektorhelyettes és Prof. Dr. Horváth Zoltán, egyetemi tanár, az ELTE dékánja. Az ünnepélyes ceremónián részt vett Molnár Miklós Szombathely alpolgármestere is.

A szombathelyi gazdasági élet fejlesztéseiről adott tájékoztatást Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere "A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés jövője" című konferencián, melyet a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége rendezett Szombathelyen.

Koczka Tibor Szombathely MJV alpolgármestere nyitotta meg azt a konferenciát, melyet több száz óvodapedagógus részvételével tartottak a Tóvendéglőben kedden délelőtt. A „Kisgyermekkori nevelés támogatása” elnevezésű kiemelt európai uniós projekt, mely hazánkban konferenciasorozatok által mutatja be a terület hátránycsökkentésének lehetőségeit, megyénkben 5 képzést indít.

A VIII. Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktorna programjairól tartott sajtótájékoztatót az Arena Savariában Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Karácsony Krisztina, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gráczer György, Falco KC Szombathely Kft. ügyvezetője és Srecko Seculovic, Falco KC Szombathely vezetőedzője. A rendezvény jegybevételének 10 százalékát a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány javára ajánlották fel a rendezők.

A Deák Ferenc utcában, a Paragvári utca – Akacs Mihály utca közötti szakaszon 2017. szeptember 18. (hétfő) napjától kezdődően forgalmi rend változás lépett életbe. A Deák Ferenc utca egyirányú szakaszán ellenirányú kerékpáros forgalom számára kijelölt forgalmi sávot jelöltek ki. A 392 méter hosszúságú kerékpárutat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője adta át.

2017.09.18 11:30

A Szent Márton templom előtti tér felújításakor késő római kori leletre bukkantak a régészek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Szent Márton korához kapcsolható sírt, amelyben megtalálták az emberi csontmaradványokat.

Az 50 éves a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas Megyei Szervezete ünnepi közgyűlésén mondott köszöntőt, és adott át emléklapot és díszoklevelet a jubileum alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Majthényi László, Vas Megye közgyűlésének elnöke Barki Katalinnak, a szervezet elnökének.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal hirdették meg a szeptember 15-16-17-én tartó akciót. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. A csütörtöki közgyűlésen Lendvai Ferenc frakcióvezető csatlakozásra hívta fel az önkormányzati képviselőket a Vasútállomás környékének megtisztítására. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok vezetésével önkormányzati képviselők tisztították meg az Éhen Gyula teret.

A szombathelyi önkormányzat a következő időszakban több, mint 1 252 millió forintot fordít pályázati és saját forrásból óvodáinak és bölcsődéinek felújítására, korszerűsítésére. Teljes felújítás előtt áll az Aréna Óvoda épülete, ezért új helyet kellett találni a csoportoknak. A volt Püspöki iskola épületét az egyház térítésmentesen adta át az önkormányzatnak, így az összes csoportot el lehetett helyezni az önkormányzat által biztosított 19 millió forintból felújított volt iskolaépületben. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, a kerület önkormányzati képviselője látogatása során örömmel nyugtázta, hogy a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ vezényletével az óvodások igényeinek mindenben megfelelő helyet sikerült kialakítani, s a költözés is gyorsan, zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a szülők segítségének. Bőczéné Taletovics Katalin, az óvoda vezetője köszönetet mondott azért, hogy olyan megoldást sikerült találni, amely lehetővé tette az óvoda összes csoportjának egy helyen történő elhelyezését, a megszokott színvonalú munka végzését.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a 30 éves Közterület-felügyelet állományát, majd díszoklevelet adott át dr. Varsányi Péternek, az intézmény igazgatójának, aki ünnepi beszédet mondott. Az ünnepi rendezvényen elismeréseket adtak át a Közterület-felügyelet támogatóinak, partnereinek.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át a Margaréta utcai óvoda felújított konyháját. Az átadáson jelen volt Ágh Ernő, a körzet önkormányzati képviselője.

Szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A rendezvénysorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester. Közreműködtek a Galaxy Fitness Club versenyerobikosai.

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ őszi-téli programjait mutatta be sajtótájékoztató keretében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Parais István, az intézmény igazgatója és Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek ketten állampolgársági esküt.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ 2017-2018-as tanévnyitó ünnepségét dr. Bethlehem József, a kar dékánja nyitotta meg, köszöntőt mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Az ünnepségen adták át a Nemzeti Felsőoktatási ösztöndíj okleveleket és a demonstrátori ösztöndíjakat a hallgatóknak. A PTE és a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület között együttműködési megállapodás aláírására is sor került.

2017.09.09 17:00

A XI. Szombathelyi Isis Big Band Fesztivált nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.09.09 15:00

A Torna Challange Világkupa ünnepélyes megnyitóján mondott köszöntőt, és adott át díjakat a torna végén Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere.

2017.09.09 13:00

"Együtt a stroke ellen - 2016-2020" című kampányáról tartott sajtótájékoztatót Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere.

A Szombathelyi Tűzoltóság 145 éves jubileumi napja Brutscher József egykori tűzoltóparancsnok sírjának megkoszorúzásával kezdődött, majd szentmisén vettek részt a tűzoltók a Szent Erzsébet Ferences templomban. Gyalogosan és járművekkel fúvószenei felvezetéssel vonultak a Weöres Sándor Színházba, ahol ünnepi állománygyűlést tartottak a tűzoltók. Ünnepi beszédet és köszöntőt mondott Göncz Szabolcs tűzoltó parancsnok, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az állománygyűlés elismerések átadásával és a zászlószalagok feltűzésével ért véget.

2017.09.08 19:00

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület rendezésében a Hungarikum a javából című - Operett gála koncert előtt mondott köszöntőt az AGORA MSH-ban dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.09.07 17:00

Amilyen a nő olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom című négynapos rendezvénysorozat nyitó rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyen szeptember 8-án kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 100 férfi, és 50 női tornász indul , többen a montreali világbajnokság főpróbájaként tekintenek a versenyre. A viadalról tartott sajtótájékoztatót Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Dévai Boglárka, Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi tornász, Kalmár Attila a rendező Pannonsport Szervező és Marketing kft. ügyvezető igazgatója.

2017.09.06 11:00

Dr. Borhy László, az ELTE rektora és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az egyetem első éves diákjait, majd az egyetem hallgatóivá fogadták őket.

Szombathely, Vas megye térségének vasúti fejlesztéseiről tartott tájékoztatót Dávid Ilona a MÁV Zrt elnök-vezérigazgatója, köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Holnapy László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője.

2017.09.05 11:00

A Vas megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián az ELTE-SEK-en mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, előadást tartott Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára.

2017.09.05 10:00

A Napraforgó Bölcsődében avatta fel dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Kneipp ösvényt.

2017.09.02 18:00

A Zanatlon, hagyományos sportvetélkedőn adott át díjakat a település fiataljainak Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere és Kántás Zoltán, a körzet képviselője.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Gothard Jenő Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén 25 kerékpáros sisakot adott át az iskolában működő Bringa Akadémia részére.

A városi tanévnyitó ünnepségen, a 100 éves Kanizsai Dorottya Gimnáziumban mondott megnyitó beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya felújított épületének átadásán mondott köszöntőt Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, avató beszédet dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Az ünnepélyes szalagátvágás után pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott. Az eseményen részt vett Koczka Tibor alpolgármester.

2017.08.30 13:00

A Csíkszentgyörgyön született, ám mintegy 20 éve Szombathelyen élő Kánya Imrét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az LUK Savaria Kft. ügyvezető igazgatója, Michael Reinig kilenc év után elköszönt a szombathelyi gyártól. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármesterek is részt vettek az igazgató búcsúztatására szervezett rendezvényen, ahol megköszönték a város érdekében tett erőfeszítéseit, és további jó munkát kívántak neki.

2017.08.29 09:30

A regionális és lokális fejlődés fenntarthatósági aspektusai című III. Nemzetközi KRAFT Konferencián vett részt Kőszegen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő.

2017.08.27 11:00

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál vasárnapi seregszemléjén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, majd Illés Károly, Koczka Tibor alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsok kíséretében megtekintették a felsorakozott legiokat.

A Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása.

2017.08.26 17:30

Vajdahunyadi fiatalokat fogadott és köszöntött dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat előkészítő munkabizottságának elnöke és dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke sajtótájékoztatót tartott Szombathely legnagyobb látogatottságú rendezvényén, a Savaria Történelmi Karneválon.

2017.08.26 15:00

Karneváli pillanatképek a Fő téri és a Borok utcai kavalkádról, a Gayer- és a Történelmi Témaparkból.

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Múzeumban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok valamint dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A polgármester emléklapot adott át a kínai küldöttségnek a 10 éve fennálló kapcsolat emlékére, majd megtekintették a múzeum Fényérzék című kiállítását.

2017.08.26 11:00

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

2017.08.25 21:30

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Iseum előtt megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE új rektora, dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi rektorhelyettese, a Konfuciusz Intézet igazgatója anyanyelvén is köszöntötte a kínai testvérvárosi küldöttséget.

A karnevál idején Szombathelyre érkezett testvérvárosi küldöttségek tagjai megtekintették az Iseum aktuális kiállítását, ahol dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök fogadták a vendégeket.

2017.08.25 19:00

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

A Karnevál Bora címet a Fekete Borpince Shiraz válogatás 2014. kapta. A díjat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta át.

Benkő Sándor fotoriporter és Kardos Tamás fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a XVIII. Savaria Történelmi Karnevál keretében a Zsidó Udvarban.

Programok

Gyerekeknek: A VERS VILÁGA

Időpont: 2018 Január 03. (Szerda) 09:00

Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Életmű - Szyksznian Wanda grafikusművész kiállítása (SZOMBATHELYI KÉPTÁR) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Március 14. (Szerda) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
„A MÚLT ÉS A JÖVŐ NEM A TIÉD…” (SZOMBATHELYI KÉPTÁR) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Április 28. (Szombat) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...