Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Június elején rendezték meg Székelyudvarhelyen a hagyományos mentésügyi konferenciát, amelynek elmaradhatatlan résztvevői a magyar mentőszolgálat dolgozói. A jubileumi rendezvényen részt vett és előadást tartott dr Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szombathelyről dr. Puskás Tivadar vezetésével városházi küldöttség, Köcse Tamás vezető mentőtiszt vezetésével a Vas megyei mentődolgozók vettek részt a 450. pünkösdi csíksomlyói búcsún. A búcsú egészségügyi biztosítását a Hargita megyei mentők a magyar kollégáik segítségével végezték. Az ünnepi beszédet Veres András Győri Megyéspüspök mondta közel 500 ezer ember előtt. A pünkösdi szentmisén részt vett Áder János Magyarország köztársasági elnöke.

10. alkalommal tartott a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából ünnepi megemlékezést a diákoknak az evangélikus templomban. Az ünnepségen Sátory Károly iskolaigazgató köszöntője után ünnepi beszédet mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Az iskola felvidéki testvériskolája, a Kossányi József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai is műsort adtak az iskola diákjai és a Magyarpalatkáról érkező zenészek mellett. Az ünnepség végén a diákok a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták az első világháborús emléktáblát.

A városi pedagógusnapi ünnepség résztvevőit köszöntötte Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Az ünnepségen a város elismeréseit Koczka Tibor, dr. Hende Csaba és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke adta át. Az ünnepségen közreműködött a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda Katica csoportja és a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola növendékei.

A Nemzeti Összetartozás Napja tiszteletére ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Herényiek Házában, melyen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet, Dalos Tibor, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola történelem tanára tartott előadást a trianoni békediktátumról. Az ünnepségen Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke szavalt és a Herényi Nótakör adott műsort.

2017.05.30 10:00

Wagner András, a rendszervátás utáni első polgármester sírjánál tartottak megemlékezést, amelyen a város vezetése nevében dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester helyezte el a megemlékezés koszorúját.

A Városi Kiváltságlevél Privilégium levél bemutatóján a Vas Megyei Levéltárban mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. A levél történetét ismertette Melega Miklós és Zágorhidi Czigány Balázs.

2017.05.29 10:00

Georgiából, Imereti tartományból érkezett delegáció a Megyeházára. Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke Vas megyéről, és dr Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Szombathelyről adott tájékoztatást a grúz vendégeknek.

2017.05.28 09:00

A Magyar Hősök Emlékünnepén a megemlékezés Jáki úti temető hősi parcellájában kezdődött, ahol a résztvevők virágokat helyeztek el az első világháború hősi halált halt katonáinak sírjainál. Emlékbeszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és dr. Horváth Sándor néprajzos muzeológus mondott. A megemlékezés a Március 15-e téren folytatódott, ahol katonai tiszteletadás mellett vonták fel a nemzet lobogóját. Ünnepi beszédet Harangozó Bertalan kormánymegbízott mondott, majd megkoszorúzták az emlékművet.

2017.05.27 14:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere nyitotta meg az Illés Akadémián a Danone Magyarország Kft. és az MLSZ Grassroots Programja rendezésében a Danone Focikupa a Gyermekekért szombathelyi regionális döntőjét.

Harmadik éve, hogy a Visegrádi Szent György Lovagrend célul tűzte ki, a Nagy Háború Centenáriumán nemcsak Magyarországon, de egykori háborús területeken is igyekszik a múlt emlékeit ápolni. Ebből az alkalomból jöttek össze az emlékezők Szlovéniában a Segeti tábor területén az egykori Szent Márton kápolna közelében és a Borojevic székénél. Az ünnepi szentmisét követően a katonai temetőben, a Temnica és Lipa között található „Béke Útján”, szlovén és magyar Himnusz eléneklésével kezdődött a megemlékezés. A katonadalok eléneklése után Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere szólt az emlékezőkhöz. Beszédében kiemelte: „Immár 100 esztendő telt el a Nagy Háború óta. Doberdó a magyar hadtörténelem egyik legfontosabb emlékhelye, a magyar katonai helytállás és hősiesség jelképe, a nemzeti emlékezet része. Mert példák ők, hősök. Példa a bátorságra, a kitartásra, a hazaszeretetre, a bajtársiasságra, az önfeláldozásra. Tanulhatunk tőlük.” A beszédek után Dinko Bizjak és Nagy Gábor atyák megáldották az új információs táblát és a temetőben nyugvókért mondtak imát.

2017.05.25 17:00

Gothard Jenő születésének 160. évfordulóján "Ezüstbe zárt világegyetem" címmel nyílt kiállítás a Savaria Múzeumban, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt.

Foucault-inga kísérletet tartottak a Székesegyházban. A tudományos eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, jelen volt Lendvai Ferenc tanácsnok és a különleges látványosságot megtekintette a Szombathelyen tartózkodó Tours város delegációja.

2017.05.24 17:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt a II. világháborúban harcoló 35. gyalogezredről készült - György Sándor: Szombathelytől a Don-kanyarig – a 35. gyalogezred pokoljárása című könyv bemutatóján. A könyvbemutatón a doni borzalmak két túlélője, Kazári József és Szimedli József mesélt a háborús emlékeiről. A kötetet Horváth Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történésze mutatta be.

Ülésezett Szombathely Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa. Az ülésén részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Ágh Ernő a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Serge Babary Tours polgármestere vezetésével érkezett delegáció a Városházára. A küldöttséget dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok fogadta. A délutáni megbeszélés után Serge Babary és dr. Puskás Tivadar tartott sajtótájékoztatót a két, Szent Mártonhoz szorosan kötődő város kapcsolatáról, valamint arról, hogy a Szent Márton-i értékeket a Világörökség részévé szeretnék tenni.

2017.05.23 14:00

A Katonatörténeti Kiállítás helyiségében, a Honvédelem Napja tiszteletére tartott megemlékezésen mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.05.23 11:00

Hangszerekkel a világ körül – interaktív hangszerbemutatót tartottak az Ethnosound worldmusic instrument store & club csapatával az Agora MSH-ban. A különleges hangszereket bemutató, és azok történetét ismertető kiállítást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility -CSR) a fő témája - a számos területet átfogó -, a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Smidt múzeum bővítésének, és a Berzsenyi tér és környéke felújítási munkálatait tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Magyar állam a "Határtalanul!" pályázat keretében támogatja a régi magyarlakta területek kultúrájának, történelmi értékeinek megismerését, Magyarország értékeinek megmutatását. A Kanizsai Dorottya Gimnázium ebben az évben, már a negyedik "Határtalanul!" programját bonyolítja le, aminek keretében erdélyi diákokat köszöntött dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. A program keretében 40 hazai, és 40 erdélyi diák megismerkedett a Kanizsai Dorottya gimnáziummal, ellátogatnak Kőszegre, Velembe, az Őrségbe, és megtekintik a jáki templomot, Szombathely nevezetességeit is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos sárvári tűzoltókat, Göncz Szabolcs tűzoltó alezredest, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnokát és Némethné Kiss Ildikót, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház genetikai labor szakasszisztensét, Kiss Béla volt megyei mentőtiszt lányát abból az alkalomból, hogy az elmúlt hónapban két alkalommal sikeres és szakszerű újraélesztés alkalmazásával mentették meg két ember életét.

Az Európai Quadrille Táncfesztivál ötletgazdája és jogtulajdonosa a maribori Szlovéniai Táncegyesület. Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. A mai rendezvényt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

2017.05.19 11:00

A 2004 óta Szombathelyen működő Borsodi Fémmegmunkáló Kft. a tavaly megkezdett 500 millió forint értékű beruházásaként megépített új gyár átadási ünnepségén mondott köszöntőt Molnár Miklós, Szombathely MJV alpolgármestere.

2017.05.18 17:00

A FÉNYÉRZÉK című kiállítássorozat Személyes tárlatának megnyitóján a Savaria Múzeumban mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kiállítást szakmai és történeti szempontok alapján értékelte Kincses Károly fotómuzeológus.

Szombathely Megyei Jogú Város ifjúsági koncepciójáról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Markó Tibor rendező tájékoztatta a sajtót a 2017-es Országos Rallye-, Rallye Challange-, Rallye2 bajnoki, és Historic Challange közös futamának, az Iseum Rallye a Heavy Tools kupáért verseny programjáról. A rendezvényen jelen volt a Herczig Norbert - Baczigal Igor, a Lovász Pál - Kürti Tamás versenypárosok és Kiss Ferenc.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette az épülő Haladás Sportkomplexumot.

Dévai Boglárkát, a kolozsvári tornász Európa-bajnokság bronzérmesét, és ifj. Veréb Istvánt, a szerbiai birkózó Európa-bajnokság bronzérmesét fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán. A városvezetők emléklapot adtak át és pénzjutalomban részesítették a kiváló sportolókat.

A “Legkedvesebb sportélményem” elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetésén köszöntötte az óvodásokat és a pedagógusokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A díjakat átadta Dr. Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Puskás Tivadar polgármester, Bokor Zsolt, a Haladás VSE labdarúgó szakosztályának elnöke, Mészöly Géza, a Haladás NBI-s csapatának vezetőedzője, Tóth Miklós ügyvezető, valamint a Haladás labdarúgói, Rózsa Dániel és Németh Márió.

A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont megnyitóján, valamint a Brenner János emléktábla avatásán mondott köszöntőt Császár István, egyházmegyei kormányzó. Beszédet mondott, és a látogatóközpontot, valamint az emléktáblát megáldotta Dr. Veres András, győri megyéspüspök, az MKPK elnöke. Ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós, egyházi, nemzetiség és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Az ünnepi rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola diákjai Japánban mutatkoztak be Magyarország jellegzetességeit ábrázoló rajzaikkal. A Váci iskolában a japán gyerekek Japánról szóló rajzaiból rendezett kiállítást nyitott meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A magyar alkotó diákoknak dr. Grünwald Imre, az IQOR ügyvezetője adott át emléklapot.

Az Y's Men Klub Egyesület megalakulásának 20 éves évfordulójának ünnepségén mondott köszöntőt dr Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az jubileumi rendezvényen adott át emléklapot az egyesület vezetőjének, és köszöntötte a dán Kolding testvérváros képviselőit.

Az ELTE-SEK dísztermében rendezték meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Közgyűlését, ahol köszöntőt mondott dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Németh István, az ELTE-SEK rektorhelyettese.

2017.05.13 10:00

Vas megyei cégek, civil szervezetek részvételével a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány ötödik alkalommar rendezte meg az Öko-Majálist az egykori Huszárlaktanya területén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, köszöntőt mondott Mészáros György kuratórium elnöke és Majthényi László, Vas megye közgyűlésének elnöke. Az óvodásoknak és az iskolásoknak a rajzversenyen és a környezetvédelmi vetélkedőn elért eredményeikért a díjakat Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke adta át.

A Szociális Hét rendezvényeinek sorát a díjátadó gálaműsor zárta, ahol a szociális szférában kiemelkedő munkát végzőket díjazták. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd elismeréseket adott át a polgármester, valamint dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Koczka Tibor alpolgármester, dr Takátsné dr Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Irlinger József szépkorút köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján.

A Szűrcsapó Óvodában adta át ma az Ovi Sport pályát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, s ezzel 9-re bővült a városban működő pályák száma. A gyerekek műsorral, bemutatóval vették birtokba a pályát.

2017.05.10 18:00

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny sajtótájékoztató napján késő délután, - kapcsolódva a szintén aznap zajló Szociális Hét érzékenyítő programjaihoz a kerékpárosok edzést tartottak Szalontay Sándor bajnok részvételével. Az első kört a kerekesszékesekkel együtt tették meg. A résztvevőket Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte.

A 21. Szociális Hét eseményeire a főleg szociális szakma szakembereit várták, ám a szerdai nap programjai a város lakóinak szóltak elsősorban. Az interaktív érzékenyítő délutánt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

2017. június 27-én kerül sor Szombathelyen a Magyar Kerékpáros Körverseny, a Tour de Hongrie prológjára. Az eseményről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője és Szalontay Sándor, a 2016. évi szombathelyi prológ sárga trikós versenyzője.

A Paragvári Utcai Általános Iskola zenei tagozatának 60. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Idén is megrendezték a Markusovszky Lajos Emlékünnepélyt. A kórház névadójáról dr. Plander Márk adjunktus, a Tudományos Bizottság titkára emlékezett meg, majd az ünnepség résztvevői megkoszorúzták Markusovszky Lajos szobrát. Ezt követően a Romhányi Teremben dr. Iványi János osztályvezető főorvos bevezető gondolatai után prof. dr. Matolcsy András, a Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének egyetemi tanára Patológia oktatása a mai orvosképzésben - Romhányi professzor nyomdokain címmel tartott előadást. Az emlékünnepélyen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

450 pályamunka érkezett a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény alkotó pályázatára. „Az én családom” címmel várták a rajzokat. A bölcsődéstől a középiskolás korosztályig közel 30 pályázót jutalmaztak a Szociális hét keretében az Agora Művelődési és Sportházban. A díjakat Koczka Tibor, szociális ügyekért felelős alpolgármester adta át. Krenner-Tóth Katalin művésztanár értékelte szakmailag a tárlatot.

2017.05.09 12:00

Védőháló a családokért című szakmai napon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A témához kapcsolódóan tartott előadást Veresné Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család és Ifjúságért felelős államtitkára, a nők és fiatal lányok egyenlőségéről dr. Csider Sándor nyug. főiskolai docens.

A Művelődési és Sportház adott otthont a 21. Szociális Hét ünnepélyes megnyitójának. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere. A megnyitón Veresné Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára tartott előadást a családokat támogató programokról és a családi védőháló fontosságáról.

Dr. Fekete Lajosnét köszöntötte 103. születésnapján dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Városháza nagytermében fogadta az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjait, és tartott előadást a közigazgatásról dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Károlyi Ákos jegyző.

2017.05.08 10:00

Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központban nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Esélyegyenlőségi Napot.

2017.05.06 15:00

Megyénk tűzoltó napját Sárváron rendezték meg, ahol dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere megbízásából Ágh Ernő, az önkormányzat Bűnmegelőzési, Közrendvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke adott át elismeréseket. Kitüntetésben részesült Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos tűzoltók, akik a gyors és szakszerű újraélesztési beavatkozásuknak köszönhetően megmentették egy ember életét. A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át a sárvári tűzoltóságnak a régivel egyező új zászlóját, és az új tűzoltó szerkocsit is.

Programok

Sport: Magyarország - Lengyelország

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Február 26. (Hétfő) 20:00

Vörös veréb - Díszbemutató és közönségtalálkozó (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2018 Március 01. (Csütörtök) 18:00

Még több Mozi ...
Pannonia Allstars Ska Orchestra Koncert (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2018 Február 24. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Nőnapi Retro Fesztivál Szombathely (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 Március 10. (Szombat) 18:00

Még több Zene/Koncert ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...