Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ hirdette meg a „Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban” kampányt. A roadshow 12. állomása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - a házigazda dr. Nagy Lajos főigazgató volt. Az eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kórházi ételekről Ambrus György, Magyarország gasztronómiai nagykövete beszélt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán köszöntötte a korondi fúvószenekar tagjait. A zenekar a 61 éves Szombathelyi Fúvószenekar vendégeként vendégszerepel a megyében. Szerdán Sárvárra, csütörtökön Csepregre látogatnak, szombaton délelőtt a szombathelyi víztoronynál lépnek fel.

Az V. Savaria Filmszemle és Szakmai konferencia eseményeiről tartott sajtótájékoztatót a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 7 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte Kiss Lajosnét.

Vitéz Bakay Szilárd halálának 71. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak, ahol köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, az emlékbeszédet dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője mondta. A megemlékezés után megkoszorúzták az emléktáblát.

A megújult szombathelyi Húsvéti Vásárt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész imdságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnökének köszöntőjével vette kezdetét a Vasi Skanzenban a huszártoborzó. A pontszerző játékokban a próbákat teljesítő gyerekeket dr. Puskás Tivadar polgármester és az egyesület 11-es Huszár tagozatának huszárjai avatták fel kis huszárokká. A kis huszárokkal megerősített magyar sereg együttes erővel kiűzte a labanc csapatot a Skanzen területéről.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 8. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást a Savaria Filmszínházban, amelyen Angyal Lászlóra, a Városháza kommunikációs vezetőjére emlékeztek, aki a sajtófotó kiállítás kitalálója, életre hívója volt. Angyal László családja megalapította az Angyal László emlékdíjat, melyet leánya, Angyal Réka adott át az általa kiválasztott kép szerzőjének. A kiállítás megtekinthető 2018. április 15-ig.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az Országzászlót. Az ünnepi műsort a Nagy Lajos Gimnázium diákjai adták. 10.45-kor a Savaria Múzeum parkjában az ünnepi műsorban fellépett a Boglya Népzenei Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Domby Bertalan,Kovács Pál, Endrődy Krisztián. Ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beiktatta Szombathely diákpolgármesterét, majd dr. Horváth Boldizsár szobrát koszorúzták meg.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján emlékeztek meg a 170 évvel ezelőtt történt eseményekről a Herényiek Házában, ahol ünnepi beszédet mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Önkormányzat a Styl vállalat dolgozóinak megsegítésére létrehozott Munkerőpiaci Iroda megnyitásán túl az Önkormányzati rendeletünk alapján a rendkívüli szociális krízishelyzetre tekintettel települési támogatás nyújt a szombathelyi lakóhellyel rendelkező dolgozóknak, melynek összege 42.750 forint. A támogatást a mai napon a kérelmezők át is vehetik az Önkormányzatnál.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Szent Márton temetőben Hübner János, 48-as nemzetőr végső nyughelyét.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos szobrát koszorúzta meg Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

A Visegrádi Szent György Lovagrend szervezésében rendezték meg a Galícia földje borul rám... című dokumentumfilm díszbemutatóját, ahol Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt. A filmet méltatta dr. Holló József nyugalmazott altábornagy, miniszteri biztos.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést és megemlékezést a Megyeháza Dísztermében, amelyen ünnepi beszédet Majthényi László, közgyűlési elnök mondott. A megemlékezésen részt vett, a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2018. március 15.-e az 1848/49 forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából „három évtizedes kimagasló szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként” Magyarország Címerével Ékesített Aranygyűrűt adományozott dr. Bognár Judit asszonynak, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgató-helyettesének.

A Herényi Nyugdíjas Kör hölgy tagjait köszöntötte Nőnap alkalmából Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Herényiek Házában.

2018. március 12-én délelőtt a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének STYL Alapszervezete demonstrációt tartott Szombathelyen, a Városháza előtti téren a munkavállalók bér-kifizetésének elmaradása miatt.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepség és megemlékezés programjairól tartott sajtótájékoztatót a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly önkormányzati képviselő, Csapláros Andrea múzeumigazgató és Parais István, az AGORA igazgatója.

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete STYL Alapszervezetének képviselői adtak át petíciót a Városháza polgármesteri irodájában dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének.

Helyszíni sajtótájékoztatót tartott a Szigligeti Ede utca felújításával kapcsolatban dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, a körzet képviselője.

Kálinger Roland tábori lelkész előadása a Herényiek házában. Az előadás előtt Koczka Tibor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a lelkészt és a hallgatóságot.

2018.03.09 10:00

Romkert -, az egykori helytartói palota mozaik teremben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a "Mozaik" felszedésének kezdő mozzanatait, és sajtótájékoztatót tartott a régészekkel együtt a munkafolyamatról.

Az ESŐEMBERKE Alapítvány a Vas megyei autistákért Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából megjelent könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A diákpolgármester választás jelöltjeit és résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A voksolás és szavazatszámlálás után kiderült hogy az új diákpolgármester Unger Patrik (Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 10/D1), a diák alpolgármester Szabó Milán (Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 11/A) lett.

2018.03.08 14:00

A Pannon Városok Szövetsége közgyűlését tartották Szombathelyen. A találkozóról sajtótájékoztatót tartott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

"Innováció a sebészeti ellátás területén" címmel rendeztek konferenciát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Romhányi termében. Altajer Beáta ápolási igazgató megnyitóját követően prof. dr. Nagy Lajos főigazgató, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a IV. Szakdolgozói Tudományos Emlékülés résztvevőit. A műsor után a főigazgató és az ápolási igazgató átadták a Kossuth Zsuzsa díjakat.

2018.03.08 08:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Károlyi Ákos jegyző köszöntötte a Városháza hölgy dolgozóit. A tisztségviselők virággal kedveskedtek a hölgyeknek.

A megújult húsvéti vásárról tartott Sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Károlyi Ákos jegyző és Parais István, az AGORA igazgatója.

„Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztési Partnerség a Szombathelyi járás területén című projekt rendezvényén tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projektet ismertette Bálint András, a Szombathelyi Képző Központ, ügyvezetője.

Vas vármegyei ezredek és bakák az Isonzó poklában címmel tartottak konferenciát a Megyeházán, ahol köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A konferenciát dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője nyitotta meg, a levezető elnök Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke volt.

2018.03.05 16:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tett esküt Vas megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagja, Koroknyai Sándor.

A Modern Városok Program szombathelyi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót a városházi megbeszélés után a Fedett Uszodában Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A hagyományoknak megfelelően Szombathely bombázására a megemlékezés a Ferences templom – Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál kezdődött, ahol az ökumenikus istentisztelet után koszorút és mécsest helyeztek el az emlékezők „A bombatámadás áldozatainak” domborműnél, majd átvonultak az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületéhez, ahol az épület falán elhelyezett emléktáblánál emlékbeszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A megemlékező rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A VII. Tóth Géza súlyemelő emlékversenyt nyitotta meg, és avatta fel a Haladás Sportkomplexumban a neves sportolóról elnevezett súlyemelő termet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és átadta Tóth Géza díszpolgári oklevelének másolatát Márkus Erzsébetnek, a szakosztály elnökének, hogy azt a terem falára el tudják helyezni.

A Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny megkezdése előtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megkoszorúzta a kiváló sportolóról elnevezett téren álló emlékművet.

A Vas Megyei Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály 50 éves jubileuma alkalmából tartott tudományos ülésen mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Herman Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola felújított kollégiumát adta át ünnepélyes keretek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A felújítást Hodwogner Csaba igazgató mutatta be.

A Jogásznap dr. Horváth Boldizsár szobrának megkoszorúzásával kezdődött, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Spitz János, a Magyar Jogász Egylet Vas megyei Szervezete elnöke, koszorút helyezett az Önkormányzat képviseletében el dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és dr. Károlyi Ákos jegyző. A program szakmai tanácskozással folytatódott. A Jogásznap fővédnöke dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Szent Márton utcai orvosi rendelő betegirányító rendszerének átadásán mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság szervezésében rendezték meg az AGORA MSH-ban az AGORA országos tanácskozást, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója és Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet NKft. főigazgatója köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A VII. Tóth Géza Súlyemelő verseny sajtótájékoztatóján ismertette verseny programját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Márkus Erzsébet, a Haladás Súlyemelő Szakosztály vezetője, Őriné Tóth Ágnes, Tóth Géza leánya, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója, Jerse András verseny igazgató és Hencz Kornél, Vas Megye Súlyemelő Szövetségének elnöke.

A Széchenyi 2020 maradék, de még igen bőséges pénzforrásai az év első felében még a kkv-kra várnak. Eszközbeszerzésre, innovációra, turizmusra, informatikai fejlesztésre, munkahelyi képzésekre, de még a tőzsdére kerülésre is kaphatóak vissza nem térítendő, illetve rendkívül kedvező konstrukciójú pénzek, tőketámogatások. A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján a 15. évben is áttekintést adtak a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről. A konferencia résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

A TIT Férfi Egészség Klubban az aktív időskorúak részére a szervezett 2018. évi programokról és a 2017. évig megvalósult városi fejlesztésekről tartott vetítettképes előadást a TIT székházban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Bakó Bélától, a TIT igazgatójától a polgármester elismerést vehetett át a közéleti munkássága elismeréséért.

"A diadal kapujában, a szakadék peremén" címmel rendezett az ELTE Savaria Egyetemi Központ Történelem Tanszékének történelem szakos hallgatói részére konferenciát az első világháborúról. A konferencia résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2018.02.27 11:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek esküt Vas megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagjai: dr. Szabóné dr. Tuboly Andrea (FIDESZ-KDNP), dr. László Győző (MSZP – Párbeszéd), Ferenczy Balázs (JOBBIK).

A Nyugdíjas Szövetkezeti Szakmai Napok szombathelyi fórumán köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A szakmai napon az érdeklődők meghallgatták Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese, dr. Bak Klára, a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. szakértője és Dolgos Attila, a KÖZÉSZ elnökségi tagja előadását.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az Agora Savaria Filmszínházban az „Aktív időskor Szombathelyen” program résztvevőit, akik egy filmet néztek meg a moziban.

Horváth Kálmánnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Programok

Gyerekeknek: MÁRTON NAPI JÁTSZÓPROGRAM – Kalandjáték Savariában c. játszóház

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
Időpont: 2018 November 09. (Péntek) 12:00

SZENT MÁRTON-NAPI ORSZÁGOS NAGYVÁSÁR (Szent Márton Programsorozat)

Vasi Skanzen, Szombathely, Árpád út
2018 November 09. (Péntek) 15:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Vesperás Szent Márton tiszteletére és lampionos felvonulás (Szent Márton Programsorozat)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér
2018 November 09. (Péntek) 17:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Ünnepi szentmise Szent Márton, az Egyházmegye védőszentjének tiszteletére (Szent Márton Programsorozat)

Sarlós Boldogasszony Székesegyház, Szombathely, Mindszenthy tér
2018 November 10. (Szombat) 10:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
SZENT MÁRTON DÍJÁTADÓ GÁLA (Szent Márton Programsorozat)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 10. (Szombat) 18:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...