Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

A XXXIII. Vasi Vasember versenyről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, Kalmár Attila, a Pannonsport kft. ügyvezető igazgatója, Jerse András versenyigazgató, dr. Prugberger Emil, a Vas Megyei Triatlon Szövetség elnöke és Garami Árpád 32-szeres Vasi Vasember. A sajtótájékoztató végén átadták a rajzpályázat díjait a diákoknak.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke a Semmelweis emlékünnepélyen, melyen köszöntőt mondott prof. dr. Márkus Béla, a Tudományos Bizottság elnöke, megemlékező beszédet mondott dr. Patai Árpád osztályvezető főorvos. Az eseményen kórházi elismeréseket adtak át.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásában készül "A Szent Márton program keretében burkolat-felújítási, és vízi közmű rekonstrukciós munkák elvégzése: II. ütem, Szent Márton templom előtti tér átépítése” mely érinti a Barátság és a Szent Márton utcai szerviz utat a Szent Márton utca 24. sz. háztól. A munkaterületet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere sajtótájékoztató keretében adta át az építőknek. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester, Lakézi Gábor osztályvezető, főépítész, és Szemes Tibor főmérnök.

Fekete Józsefet 90. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere részt vett Budapesten a Tour de Hungarie Magyar Körverseny befutóján és eredményhirdetésén. Az ausztrálok világbajnoka, Scott Sunderland keretbe foglalta a Tour de Hongrie versenyét: a szombathelyi prológ után a budapesti befutót is megnyerte, az összetettben élen álló kolumbiai Jaramillo meg tudta őrizni sárga trikóját, ő lett a Magyar Körverseny történetének első tengerentúli győztese. A magyarok közül Lovassy Krisztián ezúttal is remekül teljesített, a budapesti befutónál ötödik lett, míg Peák Barna megőrizte második helyét az összetett versenyben, s övé lett a legjobb fiatalnak járó fehér trikó is.

73 évvel ezelőtt kezdték meg 3609 szombathelyi zsidó polgár Auschwitzbe szállítását. 926 családot deportáltak el Szombathelyről, és többségüket meggyilkolták, csak kevesen tértek vissza Szombathelyre. Az ártatlan áldozatokra emlékeztek a zsidó hitközség imatermében. Az emlékmű megkoszorúzása előtt mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A megemlékezésen részt vett dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök.

2017.07.02 10:00

Zanat patrónusa, védőszentje az 1500-as évek óta Szent László. E nap, a búcsú napja régtől fogva falu legnagyobb ünnepe. A megemlékezésen mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2017.07.01 15:00

A horvát nyelvű szentmise és dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a IX. Horvát Napot.

A 102 éves szombathelyi repülőtéren kopjafát avattak a repülőklub elhunyt pilótáinak emlékére. A 28 nevet tartalmazó márvány tábla avatásán mondott beszédet Illés Károly, Szombathely MJV alpolgármestere, majd megáldották, és megkoszorúzták a kopjafát.

A XXII. Szombathelyi Egészségnapok "Szombathelyen, a segítés városában" című rendezvénysorozat péntek esti előadója dr. Zacher Gábor, toxikológus, osztályvezető főorvos volt. A rendezvény résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

A Semmelweis napi díjátadó gálán mondott köszöntőt és adta át a díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke.

2017.06.29 17:00

A Vasi kuk. Matrózok Hagyományőrző Csoport bemutatkozásaként adták ki a "Matróznaplók" című könyvet, amelynek bemutatásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A 2017-es Iseumi Játékok programjáról tartott sajtótájékoztatót Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója és Hábetler András, a Mozart: Szöktetés a szerájból című opera rendezője. Zongorán közreműködött Kiss Márton zongoraművész.

2017.06.29 11:00

Az épülő Romkert sétányt tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, dr, Károlyi Ákos Szombathely MJV. jegyzője és Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője.

2017.06.29 09:30

A Semmelweis napi ünnepségen köszöntötte a résztvevőket az Agora Savaria Filmszínházban dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV. polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, és Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke.

„A Szent Mártonhoz kapcsolódó közös értékek és kulturális örökség 21. századi megújítása mint a közösségi alapú idegenforgalom új motorja” című, Interreg Central Europe Transznacionális projekt résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője megtekintették a Berzsenyi tér és környéke felújítási munkálatait.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere megtekintette a megújult Szily Látogató Központot, és a Sarlós Boldogasszony Székesegyház felújított tornyait.

Szombathely belvárosában látványos pályán rendezték meg a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 38. Tour de Hongrie prológját, ahol egyéni időfutam keretében egy egy kilométeres távon 108 versenyző mutatkozott be. A profik előtt 60 amatőr kerékpáros, és 6 kerekesszékes versenyző is rajthoz állt. Az eredményhirdetésen a díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester adta át. A nap legeredményesebb versenyzőjeként az Ausztrál Scott Sunderland ölthette magára a sárga pólót. A legjobb magyar biciklista Szalontay Sándor volt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette az épülő Haladás Sportkomplexumot.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Lendvai Ferenc, tanácsnok, Szombathely Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának elnöke mondott köszöntőt és vettek részt a Kábítószer-ellenes világnapon rendezett Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai tanácskozáson.

A Város - és Faluvédők Szövetsége 1993. nyara óta minden évben megrendezi az ország különböző helyszínein a tábort, melynek idén, immár 25. alkalommal Szombathely városa ad helyet. A táborlakókat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Budapesten tartotta meg sajtótájékoztatóját a június 27-én rajtoló Tour de Hongrie. Az eseményen jelen volt Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos (aki kerékpáron érkezett a sajtótájékoztatóra), Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője, Szilasi László, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, egyben a Tour de Hongrie versenyigazgatója, Schulek Csaba, a nemzetközi verseny élő közvetítését is szervező Dentsu Aegis Network képviselője, Szalontay Sándor, a viadal legutóbbi magyar sárga trikósa, Lovassy Krisztián, aki 2015-ben és 2016-ban is dobogós volt a budapesti befutó után. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2017.06.21 17:00

Németh Pál "dobópápa" mellszobrának avatásán mondott köszöntőt és emlékezett a mesteredzőre dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A "Vas Prevenció Egészségfejlesztési Füzetek I." kiadványt sajtótájékoztató keretében mutatták be a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - Cselkó termében, ahol a kiadványt ismertette dr. Stánicz Éva megyei tisztifőorvos, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és prof. dr. Nagy Lajos kórházigazgató.

A Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő ingatlanok közül tizenegy ingatlan energetikai korszerűsítése valósul meg idén, illetve jövő év elején. Az első felújított épület, a jelenleg a Szombathelyi Járási Hivatalhoz tartozó Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztályának épülete, amelynek átadásán mondott köszöntőt Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, ünnepi beszédet dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője mondott. A rendezvényen pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott.

Az ezüst érmes Falco KC csapatát köszöntötte az Arena Savariában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepélyes eseményen részt vett Koczka Tibor és Molnár Miklós alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Marie-France André, Belgium magyarországi nagykövetét és Ránki Edit gazdasági attasét fogadta a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

A XVIII. Lamantin Jazz fesztivál megnyitóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Gothard Jenő iskola tanévzáró ünnepségén vett részt Koczka Tibor, Szombathely MJV. alpolgármestere.

A 2016-2017-es sportfejlesztési program keretében újul meg a Haladás VSE Kenderes utcai két sportpályája. A fejlesztéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a helyszínen dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen jelen volt Illés Károly alpolgármester.

A XVI. Fúvószenei Fesztivált nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket és a 60 éves Szombathelyi Koncert-fúvós Zenekart dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Fedett Uszoda fejlesztésének építési munkálatait tekintette meg dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata minden évben elismerésben részesíti az országos tanulmányi versenyeken 1-3. helyezést elért 1-15. évfolyamon, nappali rendszerű képzésben részt vevő diákokat és felkészítő tanáraikat. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester és Rettegi Attila a Városházán a minisztériumok által meghirdetett versenyeken, valamint az Oktatási és Szociális Bizottság által kiemeltnek minősített egyéni versenyeken 1-3. helyezést elért 30 tanuló és 37 felkészítő tanárt részesített az Oktatási és Szociális Bizottság támogatásával jutalomban, illetve elismerő oklevélben. Az egyéb országos egyéni és csapatversenyeken 1-3. helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik elismerő oklevelet kapnak, melyet az érintett intézmények igazgatói az iskolai tanévzáró ünnepség keretében adnak át. A 2016/2017. tanévben 48 tanuló egyéni, 26 tanuló pedig csapatverseny keretében ért el országos 1-3. helyezést, a diákok felkészítésében 36 fő pedagógus működött közre.

A Bloom nap alkalmából látogatott Szombathelyre Patrick Kelly, Írország magyarországi nagykövete, és Meabh Ni Drisceoil misszióvezető. Az ír vendégeket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester fogadta a Városházán.

Nagy Imre és mártírtársai halálának 59. és újratemetésének évfordulója alkalmából, a Szombathelyi Nemzetőrök Emléktáblájánál (56-osok tere) rendezett megemlékezésen vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek, valamint az önkormányzat közgyűlésének tagjai. A megemlékezés végén virágot és mécsest helyeztek el az emlékmű talapzatán.

A Veronai Egyetem (Università di Verona), a bostoni Brandeis Egyetem (Brandeis University), és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, rendezésében tartott három napos egyiptológiai konferencián köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere Képtárban.

2017.06.15 17:15

Az a MAÉT 2017-es, Szombathelyen rendezett kongresszusának - ANGIOLÓGIAI NAPOK-2017 rendezvényének megnyitóján mondott köszöntő beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr.Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester sajtótájékoztatón mutatta be az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre pályázó szombathelyi logót.

A jubileumi Nemzetközi Bartók Szemináriumról és Fesztiválról tartott sajtótájékoztatót Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szamosi Szabolcs, a Filmharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója és Sipos József filmrendező.

A 18. Lamantin Jazz Fesztiválról és a 15. Lamantin Improvizációs Táborról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Tímár Péter, az Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnöke. Az Amerikától Franciaországon át Olaszországig, a világ számos országából érkező mintegy 100 fellépő művész 16 koncerten szórakoztatja a hallgatóságot négy helyszínen. Az idei év újdonsága a Soul-Funk nap lesz. A Lamantin Jazz Fesztivállal egy időben zajlik a Lamantin Improvizációs Tábor. A tábor diákjai - több, mint százan - magyarországi magyar, valamint a határon túli területeken élő magyar nemzetiségű fiatalok, de szép számmal lesznek zenetanárok is a résztvevők között.

2017.06.12 13:00

Takács Istvánnét 95. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke ünnepélyes keretek között adta át az önkormányzat kulturális, civil és sport támogatásait a Városházán. A 2017. évi Kulturális és Civil Alapból a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága összesen 15.300.000 forinttal támogatta a pályázókat.

2017.06.09 15:00

A 2017. évi 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket a Fő téren.

2017.06.09 10:00

A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa egyesület és a Szent Kvirin Plébánia Quirinus és Martinus címmel kulturális szimpóziumot rendezett a Don Bosco Művelődési Házban, melyen a rendezvény házigazdája, Csány Péter plébános köszöntője után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt.

Augusztus 24. és 27. között rendezik a XVIII. Savaria Történelmi Karnevált. A lassan véglegessé vált programokról tartott sajtótájékoztatót az Iseumban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium Norbert napi ünnepségének keretében az iskola újonnan épülő szárnyának alapkövét helyezték el az intézmény udvarán. Ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője és Véghné Busics Hilda igazgató. Az ünnepség keretében a gimnázium és az Oktatási Hivatal között együttműködési megállapodás köttetett, miszerint az oktatási intézmény a hivatal bázisintézménye lett. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester.

2017.06.06 10:00

Négyen tettek állampolgársági esküt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere előtt.

Az Országgyűlés döntése nyomán június 4-e, a trianoni békediktátum napja 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. A Szent István parkban tartott városi ünnepségen Illés Károly alpolgármester mondott ünnepi beszédet, közreműködött a Boglya Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Balogh János színművész és Prikazovics Ferenc. A Vas megyei Kormányhivatal képviseletében Ágh Ernőné főigazgató, a Vas megyei Közgyűlés képviseletében dr. Balázsy Péter jegyző, Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke helyezett el koszorút a 83-as gyalogezred emlékművénél. Mécsesekkel emlékezett Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő, és valamennyi résztvevő.

2017.06.03 19:00

Az 52. Savaria Nemzetközi Táncverseny döntőjét nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és adta át át díjakat az eredményhirdetésen, amelyen 27 ország legjobb táncosai versenyeztek. Az Andrea Silvestri - Martina Váradi páros személyében tíz év után ismét magyar páros állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A Savaria Táncversenyek történetében először rendeztek kerekesszékeseknek versenyt.

Programok

Sport: Magyarország - Lengyelország

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Február 26. (Hétfő) 20:00

Vörös veréb - Díszbemutató és közönségtalálkozó (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2018 Március 01. (Csütörtök) 18:00

Még több Mozi ...
Pannonia Allstars Ska Orchestra Koncert (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2018 Február 24. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Nőnapi Retro Fesztivál Szombathely (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 Március 10. (Szombat) 18:00

Még több Zene/Koncert ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...