Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

163 millió forintos támogatásból korszerűsödik két szombathelyi óvoda, a Weöres Sándor és a Pipitér. A projektről adott tájékoztatást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgámestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője.

„Függönyt fel: Szombathely!” a címe Szombathely „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatának, melynek ünnepélyes aláírására és útnak indítására került sor a Városházán a sajtó jelenlétében. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ünnepélyesen aláírta a pályázatot és a pályázatot előkészítő munkabizottság vezetője, Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere elindult vele Budapestre, hogy azt személyesen adja át az EMMI-be.

Új játékokkal gazdagodtak a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény lakói karácsony előtt. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Varsányi Péter, a Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyelet igazgatója együtt adták át a labdákat, ugróköteleket, társasjátékokat a közösségnek, és az egyedi ajándékokat a gyerekeknek.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a szociális intézmények igényeihez igazodva vásárolt ajándékokat, melyeket dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester adott át az intézményekben. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft-nek játékokat, egészségügyi mérőműszereket, kávéfőzőt, szövőkeretet, a Markusovszky Kórház Gyermekosztályának játékokat, a Családok Átmeneti Otthonának hűtőszekrényeket, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak projektort, a Szombathelyi Egyházmegyei Papi Otthon számára konyhai kisgépeket adtak át.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szokásos év végi díjátadó ünnepségén, az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákkorú sportolóit díjazták. A különböző sportágakban,- asztalitenisz, dobó- és futóatlétika, kosárlabda, tenisz, sakk, görkorcsolya, torna és röplabda - az év legeredményesebb fiataljait szólították a pódiumra. Az eseményen beszédet mondott, és emlék-érmét adott át Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Az ünnepségen Molnár Miklós alpolgármester is adott át kitüntetést. Ezen az estén búcsúzott szakmai igazgatói pozíciójától Rácz Gábor.

2017.12.18 14:00

A Szombathelyi Rendőrkapitányság huszonegy, az év során kiemelkedő munkát végzett munkatársának adott át elismeréseket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Balogh Gábor, a Szombathelyi Rendőrkapitányság helyettes vezetője a kapitányság nagytermében. Pohárköszöntőt Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi és Bizottság elnöke mondott.

2017.12.18 13:00

A „Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítványa karácsonyi ajándékosztásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán.

2017.12.18 09:00

A szombathelyi óvodák vezetői tartottak évzáró munkaértekezletet a Városházán, amelyen egész éves munkájukat köszönte meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Egyed Magdolnát és Nagy Sándort 50.éves házassági évfordulójuk alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az ünnepi díszbe öltözött Fő téren a 3. gyertyát gyújtotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2017.12.15 17:00

A Szombathelyi Zsidó Hitközség által szervezett Hanuka Ünnepségen mondott köszöntőt a Zsió Hitközség felújított udvarán Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Márkus Sándor, a hitközség elnöke.

A KISZ lakótelepért Alapítvány karácsonyi ünnepségén köszöntötte a megjelenteket Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Nemény András önkormányzati képviselő.

Biczó Ferencnét (Varga Mária) 95. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

"A kiváltságos város" Szombathely város privilégiumlevelei és Schönvisner István munkássága című várostörténeti konferencián, az Egyházmegyei Levéltárban köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A szombathelyi történelem egy újabb szegletét mutatja be a Szülőfőld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület legújabb könyve, melynek címe "Híres szombathelyi nők - Knebel Riza". A Savaria Múzeumban tartott könyvbemutatón köszöntőt mondott Lendvai Ferenc tanácsnok, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója.

Sportolásra és rekreációra alkalmas parkot adtak át a Stromfeld lakótelepen. A beruházás a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében valósult meg, amelyben több ilyen park kivitelezése is szerepel a jövőben. A Lidl áruház és a Kéthly Anna utca közötti füves területen megvalósult beruházás bruttó költsége 16 millió forint. A parkot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester, a körzet képviselője adta át. A város összesen tíz helyszínre adott be pályázatot. A továbbiak a kedvező elbírálás után készülhetnek el.

2017.12.13 09:00

A Mocorgó Óvoda és a Százszorszép bölcsőde felújításáról tartott tájékoztatót és helyszíni bejárást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projekt TOP forrásból valósul meg, összesen mintegy 130 millió forintos beruházásból.

Színházi előadás előtt köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az aktív időskor programban résztvevőket a Weöres Sándor Színházban, akik Szép Ernő: Vőlegény című darabját tekintették meg. Az aktív időskor program nagyon népszerű a városban, négy alkalommal is megtöltik a nézőteret.

Felbert Ferencné szépkorút köszöntötte otthonában 95. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Németh Miklós szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A kulturális alapellátás kiterjesztése címmel szervezett a vas megyei közművelődési szakembereknek továbbképzést az NMI Művelődési Intézet Nkft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságával az AGORA Művelődési és Sportházban. A résztvevőket Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte.

A Fő téren felállított adventi koszorú második gyertyáját gyújtotta meg Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Idén is tűzifát kaptak a rászoruló családok Szombathelyen. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által szervezett akcióban idén 200 rászoruló családnak osztottak tüzelőanyagot. Az Erdészeti Zrt idén 615 m3 fát ajánlott fel, összesen 9.300.000 forint értékben. A tűzifa szétosztásában aktívan vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

2017.12.08 18:00

Ünnepélyes keretek között adták át a nagyközönségnek a Vasi Aligátorok Utánpótlás Sportegyesület új uszodáját. A rendezvényen beszédet mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke. A beszédek után a Vasi Aligátorok a tízszeres horvát bajnok Mladost Zagreb ellen játszottak mérkőzést.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Vas Megyéért Egyesület a Megyeháza Dísztermében. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely, Megyei Jogú Város polgármestere, V. Németh Zsolt államtitkár.

A Trend Optika csoport új szalonnal bővül Szombathely Fő téren. A mintegy 300 négyzetméter alapterületű üzlet megnyitóján részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Műjégpálya területére tervezett Fedett Jégcsarnok alapkövét helyezte el dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a helyi csapat pingvine.

A "Párhuzamos avantgárd, avagy Pécsi Műhely 1968-tól 1980-ig" című kiállítás Budapest és Pécs után a Szombathelyi Képtárban látható. A kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Neumann János Általános Iskola energetikai felújításának projektjéről tartott sajtótájékoztatót helyszíni bejárással egybekötve dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester. Az építkezésről Czobor László, a KG Invest 2008 kft. építésvezetője adott tájékoztatást.

Bárdosi Péternét (Mészáros Erzsébet) 90. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Médiaworks Hungary Zrt. TOP 100 Vas 2017 című kiadványának bemutatóján vett részt Illés Károly és Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Pelikán étteremben. A kiadvány Vas megye 2016. évi gazdasági eredményeit és vállalkozásait mutatja be.

2017.12.06 16:30

A 10. önkormányzati választókerületben tartottak jótékonysági Mikulásnapot. A Víztorony Egyesület és Sátory Károly, a körzet képviselője közös rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényt Sátory Károly 400.000 forintos képviselői keretével, és a Szombathely „Szent Márton Városa” Jóléti Alapítvány 15.000 forintos támogatásával rendezte meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere hagyományos, év végi találkozójukon köszöntötte a Városháza nyugdíjasait. A 160 tagú nyugdíjas társaság havonta találkozik egymással, közös programokat szerveznek.

A "Képtár turisztikai célú fejlesztése" című támogatási szerződés megkötéséről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 1.420.000.000 forintos támogatásból valósul meg a beruházás. A sajtótájékoztatón részt vett Koczka Tibor alpolgármester.

2017.12.05 15:00

A Városháza Házasságkötő termében köszöntötte a nyugdíjas orvosokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a IX. Nyugdíjas Orvosok Napja alkalmából. A MOK Vas Megyei Területi Szervezete, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és Vas Megye közgyűlése 9. alkalommal szervezte meg a nyugdíjas orvososok ünnepi ülését, amelyen megemlékeztek az elhunyt kollégáikra, majd előadásokat hallgattak és kulturális műsorral szórakoztatták őket. A rendezvény végén átadták a dr. Obligál Zoltán Alapítvány díját. Pohárköszöntőt dr. Kecskés László, az egészségügyi munkabizottság elnöke mondott.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy másfél millió forint értékű ajándékkal és ajándék műsorral várta a városban élő gyerekeket az MMIK-ba. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere békés adventet, szép Karácsonyt kívánt a mintegy 500 meghívott gyereknek köszöntőjében. Az ajándékosztásban segített Koczka Tibor alpolgármester.

Ünnepélyes keretek között tette le magyar állampolgársági esküjét dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt Darrin Govens, a Falco KC kosárlabdázója. Amerikai állampolgársága mellé vette fel a magyart, így akár a hazai válogatottat is erősíthetné. A ceremónián részt vett Koczka Tibor, Molnár Miklós alpolgármester, valamint Lendvai Ferenc tanácsnok. Darrin Govens ebben az évben Szombathelyen a 16., 2010 óta a 267. esküt tett magyar állampolgár.

Ünnepi szentmise után adták át a felújított Szent Márton teret. Dr. Hende Csaba, az országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszéde után a hívek - köztük Illés Károly alpolgármester és több önkormányzati képviselő - kivonultak a templomból, ahol dr. Székely János megyéspüspök megáldotta a felújított teret.

2017.12.02 17:00

A Fő téren dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Karácsonyi irodalmi műsor után köszöntőt mondott, majd az ökumenikus istentisztelet után a téren felállított adventi koszorú első gyertyájának lángját lobbantotta fel unokájával.

A Szombathely és a környező települések árvízi védelmét szolgáló dozmati víztározó megépítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, majd ünnepélyesen megkezdődött a munka, az Aranypatak medrének tisztítása.

Az Oladi Szakképző Iskolában ünnepi megemlékezést tartottak a Fogyatékkal élő emberek világnapja alkalmából. Az előadások az "Együtt élni, avagy a nem látókról, a nem látókért a látóknak" című program hét záró műsora volt, melyen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője.

2017.12.01 11:00

A Fogyatékos Emberek Világnapjához kapcsolódó Mi is itt vagyunk című gálaműsort nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármetere, aki a gála résztvevőinek gratulált és emléklapot adott át.

Szombathely, Szent Márton szülővárosa, a segítés városa a hajléktalanokról is gondoskodik. Különösen nagy figyelmet kell fordítani rájuk a hideg beköszöntével. A város ellátórendszeréről, helyzetéről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Horváthné Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. igazgatója a Zanati úti intézményükben. A hatékonyabb utcai ellátáshoz a TOP 6.6.1 Szociális alapellátások fejlesztése Szombathelyen projekt keretében két személygépjárművet szereztek be, melyből az egyiket az est folyamán már használatba is vehettek. A gépjárműveket a FÉHE Kft. két utcai szociális szolgálata fogja használni. Éjjel-nappali hívható zöld szám: 06/80 205 165.

A Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya felújított épületét adta ünnepélyes át Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. A Vas Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítése projekt keretében újították meg az épületet mintegy 65 millió forint értékben. Az eseményen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt.

A GYSEV 21,7 millárd forintos projekt keretében újabb tíz alacsonypadlós, villamos motorvonatot szerez be. A beszerzés után a GYSEV villamosított vonalain a regionális, személyvonati közlekedést kizárólag új, korszerű, alacsonypadlós, villamos motorvonatokkal fogja lebonyolítani. A projektről dr. Mosóczi László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és Dunai Antal, a Stadler Rail AG országigazgatója tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2016. novemberében adták át a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat épületében a szombathelyi BARNAHUS egységet. A szombathelyi átadással Közép-Európában egyedüliként, Európában ötvenegyedikként nyílt meg a gyermekvédelem és az igazságszolgáltatás összekapcsolására szolgáló, XXI. századi, igazi gyermekbarát igazságszolgáltatást kiszolgáló BARNAHUS egység, és pilot jelleggel megkezdődött a munka. Az intézmény további két helyiséggel bővült, melynek átadásán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Huszár Lilla, a SZGYF Vas Megyei Kirendeltsége igazgatója mondott ünnepi köszöntőt, avató beszédet dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke. A terápiás szobát, valamint annak bútorzatát, technikai berendezését Szombathely Megyei Jogú Város 2 millió forintos támogatásából hozták létre.

Az AGORA Savaria Filmszínház megújult kamaraterme az átadási ünnepségen a Jávor Pál nevet kapta. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei Jogú Város polgármestere és Bognár Levente, Arad város alpolgármestere.

A 2003. február 4-én elhunyt Petz Gyula szombathelyi mérnök 1992-ben írott végrendeletében teljes vagyonát Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatára hagyta. A végrendelet szerint a hagyatékot alapítványi célra kell fordítani, amelyből olyan alap- és középfokú köznevelési intézmények tanulói támogathatók, akiknek a tanulás anyagi nehézséget okoz. Az Önkormányzat a hagyatékot kiegészítve Petz-ösztöndíjat alapított. Az idei ösztöndíjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és a végrendeleti végrehajtói teendőket ellátó dr. Bíró Zoltán ügyvéd adta át 16 fiatalnak a Városházán.

Az aradi alpolgálmester, Bognár Levente érkezett Szombathelyre Smokov Stefan és Demeter Bernadett, a Kulturális Központ munkatársai kíséretében. A delegációt fogadta a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

A Sarlós Boldogasszony Székesegyházban elbúcsúztatták dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspököt. A szentmise főcelebránsa dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, szentbeszédet mondott dr. Márfi Gyula veszprémi érsek. A temetési szertartást dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök vezette. Emlékbeszédet Brenner József mondott. A szentmisét követően Püspök atya holttestét a Székesegyház püspöki kriptájában helyezték végső nyugalomra.

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 17. (Péntek) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...