Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2017.08.25 21:30

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Iseum előtt megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE új rektora, dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi rektorhelyettese, a Konfuciusz Intézet igazgatója anyanyelvén is köszöntötte a kínai testvérvárosi küldöttséget.

A karnevál idején Szombathelyre érkezett testvérvárosi küldöttségek tagjai megtekintették az Iseum aktuális kiállítását, ahol dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök fogadták a vendégeket.

2017.08.25 19:00

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

A Karnevál Bora címet a Fekete Borpince Shiraz válogatás 2014. kapta. A díjat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta át.

Benkő Sándor fotoriporter és Kardos Tamás fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a XVIII. Savaria Történelmi Karnevál keretében a Zsidó Udvarban.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere meglátogatta a helyi civil szervezetek standjait, a Civil Korzó színpadát.

Az Országos Alapellátási Szövetség 2017. évi konferenciáját köszöntötte dr. Hertelendy László, az Országos Alapellátási Szövetség elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Hertelendy László a szövetség nevében megköszönte Vigné Horváth Ilonának, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete igzgatójának a konferencia szervezésében nyújtott kiemelkedő munkáját.

2017.08.25 11:00

A Történelmi Témaparkban felsorakozó hagyományőrző csapatokat és a nézőket köszöntötte dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd dr. Puskás Tivadar polgármesterrel, Koczka Tibor alpolgármesterrel és Lendvai Ferenc tanácsnokkal megszemlélte a csapatokat.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok kíséretében megnyitotta a toborzópontot és katonai egyenruha kiállítást az Aréna utcában.

2017.08.24 22:00

A Tűzmadarak, a Flame Flowers, a Solstix, a Mare Temporis, és az Artistica Anam Cara tűzszínházi produkciójában láthatta a közönség - többek között dr. Puskás Tivadar és családja, valamint a Szombathelyre érkezett testvérvárosi küldöttségek tagjai - a tüzes játékot, amelynek keretében madárlesen pillanthattak bele a fehér főnix megszemélyesítésébe.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, és Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Savaria Legio felvezetésében és az önkormányzati tisztségviselők kíséretében vonult a Fórum színpadhoz, ahol ünnepélyesen megnyitották a XVIII. Savaria Történelmi Karnevált és meggyújtották a karnevál lángját.

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál programjaihoz kapcsolódó Zsidó Udvart és Bazárt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Zsidó Udvaron több kulturális programmal és kiállítással várják a karneválozókat. A megnyitón jelen volt Koczka Tibor alpolgármester is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 105. születésnapján köszöntötte Szombathely legidősebb emberét, Spiegler Elemért.

Balló László költő, Hefele kutató Szombathely városának ajándékozta a tulajdonát képező 18. századi eredeti rézmetszet-sorozatot, amelyek Szily János püspök megrendelésére Schoenvisner István által írott ANTIQUITATUM ET HISTORIAE SABARIENSIS című művében szerepeltek, ami Pesten jelent meg, 1791-ben. A metszetek másolatát a Városházán helyezték, hogy a szombathelyiek is láthassák. Az értékes adományt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönte meg az ajándékozónak. A rézmetszetek Szombathelyen feltárt római kori épületmaradványokat és feliratos kőtáblákat ábrázolnak a lelőhelyek pontos feltüntetésével.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly, a kerület önkormányzati képviselője és Pócza Balázs, a felújítást végző a Szkendó Kft. ügyvezetője átadta a 111,7 millió forintból felújított Móricz Zsigmond utcát. A felújítás alatt a csapadékvíz elvezetés és a közvilágítás korrekciója is megtörtént. Az eseményen jelent volt Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara első alkalommal csatlakozik a Savaria Történelmi Karnevál programsorozatához. Ebből az alkalomból készítették el a Mérnökök Savariától Szombathelyig című kisfilmet, amely szellemesen, mégis ismeretterjesztő módon mutatja be a mérnöki munka szépségét és szükségszerűségét. A film bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A Laky Demeter utca teljes, 334 méter hosszban és 5,5 méter szélességben az Alsóhegyi utcától a Jáki útig megújult. A felújított utat és járdát dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és Ágh Ernő, a körzet önkormányzati képviselője sajtótájékoztató keretében adta át a környék lakóinak és a forgalomnak.

Dr Székely János megyéspüspök ünnepi szentmiséje után vonták fel a nemzet lobogóját a Szent István szobor előtti téren, ahol az államalapító Szent István Király ünnepe alkalmából mondott ünnepi beszédet dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és több önkormányzati képviselő. A műsorban fellépett Szabó Tibor színművész, a Boglya Népzenei Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Szombathely Város Fúvószenekara, a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegysége, és a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár tagozata.

A Parkerdei Kertbarát Egyesület versenyt hirdetett a legszebb kert, a legszebb utca címért. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok megtekintette az épülő Haladás Sportkomplexumot.

A szombathelyi Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat Fő téri pavilonját sajtótájékoztató keretében mutatta be és nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Koczka Tibor alpolgármester, a pályázatot összeállító munkabizottság vezetője beszámolt az itt élők és idelátogatók véleményét, ötleteit tudakoló kérdőívek kitöltésének eddigi tapasztalatairól. A kérdőív kitölthető a város honlapján is, amely az alábbi linken érhető el:

2017.08.13 17:00

Szombathely legrégebbi lakótelepi rendezvényén, a Joskar-Ola napokon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvény bevételét a szervező alapítvány Erdélyi Rolika rehabilitációjának támogatására ajánlotta fel.

2017.08.10 16:00

Koczka Tibor, Szombathely MJV. alpolgármestere nyitotta meg a XVIII. Savaria Történelmi Karnevál tortaversenyére érkezett 13 pályamű zsűrizését.

A Savaria Történelmi Karnevál borának kiválasztásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Herényiek Házában zajló alkotótábort tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, ahol Ferkovics József, St. Martin és művész barátaik közösen alkotnak.

A Roma Holokauszt Emléknap alkalmából tartottak megemlékezést a Jászai Mari utcai emlékműnél, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere emlékbeszédet mondott, és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnökkel koszorút és mécsest helyezett el .

2017.08.02 10:00

A Kormány a 2014–2020-as uniós ciklusban elérhető, visszatérítendő európai uniós források kihelyezésénél az ügyfélközpontú rendszer megalkotását helyezte a középpontba. A pályázati források szétosztásának végrehajtására a Magyar Fejlesztési Bank Zrt-t (MFB) jelölte ki, amely a Kormány felhatalmazása alapján értékesítési hálózatot alakít ki (MFB Pontok). Az OTP Bank Fő téri fiókjában megnyitott pontot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Iváncsics István, az OTP ügyvezető igazgatóhelyettese és Tárnok László, az MFB szenior szakmai támogatója mutatta be.

Az egész ország területére kiadott harmadfokú hőségriasztás első napján tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Kohuth Viktor, a Vasvíz Zrt. vezérigazgatója a Fő téren. Felhívták a lakosság figyelmét a hőség miatti folyadék pótlására. A Vasivíz a Fő téren ivóvizes sátrat állított fel, ahol folyamatosan friss víz folyik a csapokból, és egy párakapun áthaladva hűsítheti magát bárki.

Dr. Székely János megyéspüspök látogatást tett Császár István helynök kíséretében a Városházán, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármesterek fogadták az egyházi elöljáróságokat.

A Szent Márton templom előtti tér felújításánál lassan végéhez közeledik a közművek cseréje. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szemes Tibor főmérnök elmondta, hogy a terveknek megfelelően halad a felújítás, a kivitelezők mindent megtesznek azért, hogy a november 11-i Szent Márton ünnepségre már a felújított téren kerülhessen sor. A nap folyamán, mint ahogy Szombathelyen már megszokhattuk, árokásás közben római és középkori sírra bukkantak, amelyet a szakemberek rögtön fel is mértek, és a munka tovább folytatódott.

A Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány részére adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője egy fűnyíró traktort, amelyet Csapláros Andrea, az alapítvány kuratórimuának elnöke és Babos Bálint, az alapítvány munkatársa vett át használatra. Az eszköz beszerzését dr. Puskás Tivadar és Sátory Károly képviselői kerete biztosította, amelyre a mintegy egy hektáros témapark gyepének karbantartására volt szükség.

2017.07.27 09:30

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere óvodavetői kinevezéseket adott át Tóth Csabáné (Mocorgó Óvoda), Kapolcsi Kinga (Pipitér Óvoda), Fodor Imréné (Játéksziget Óvoda), Iker Gabriella (Benczúr Óvoda) részére.

A XVIII. Savaria Történelmi Karnevál program-ismertető sajtótájékoztatóját tartotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A II. OMV-KUPA nemzetközi férfi utánpótlás vízilabda tornát nyitotta meg a Tófürdőn Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A tornán Ausztrália, Horvátország, Szerbia és Magyarország U20-as csapatai mérkőznek a kupáért.

Háromlelkű Babavilág címmel Tóth Erika porcelán baba gyűjteményéből nyitott meg kiállítást Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Kámoni Arborétum látogatóközpontjában. A kiállítás szeptember 24-ig tekinthető meg.

A 11-es Huszár út 112-114. keleti oldalán található közterületi-zöldfelületi pihenő részen kutyafuttatót alakítottak ki, kerítést építettek, köztéri bútorokat helyeztek ki. Az elkészült beruházást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője járta be.

Július 21-23. között rendezik meg a Tófürdőn a II. OMV-KUPA nemzetközi férfi utánpótlás vízilabdatornát, melyen az U20-as korosztályban Ausztrália, Horvátország, Szerbia és Magyarország válogatottja mérkőzik meg egymással. A rendezvényről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Horkai György, az MVLSZ utánpótlás szövetségi kapitánya, Vogel Soma, a junior vízilabda válogatott csapatkapitánya, Juhász Tibor, a Szombathelyi Vízilabda Egyesület elnöke, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója és Andrei Kovalenko, az Ausztrál Vízilabda Szövetség férfi junior válogatott szövetségi kapitánya . A péntektől vasárnapig tartó torna ingyenesen látogatható.

Az 50. Savaria Urbanisztikai Egyetem 4. napján a téma az Európa Kulturális Fővárosa kérdésköre volt. Az előadók bemutatták, hogy milyen hatással volt Nagyszeben, Kassa és Pécs épített örökségére, arculatára, fejlődésére az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése, a felkészülés, a megrendezés, és milyen az utóélete, és hatása. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere Szombathely, a pályázó címmel tartott előadást arról, miért és hogyan készül pályázni a város.

Széll Piroskát 92. születésnapján otthonában köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az 1987. július 17-én, Szombathelyen a Sabaria Cipőgyár tűzesetére emlékeztek a A Katonatörténeti Kiállítás (Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhely) Aréna utcai emlékhelyén - Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, egykori mentő főorvos emlékezett vissza a helyszínen történő sérültek ellátására, Czika László az MTI volt megyei tudósítója az eseménynél készített fényképek vetítésével, és egykori tűzoltók osztották meg élményeiket.

Az ötven éves jubileumát ünneplő Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem megnyitóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Majthényi László Vas Megye Közgyűlésének elnöke.

Rónai Károly Podmaniczky-érmet kapott a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXXVI. Országos Találkozójának és Szakmai Konferenciájának keretében Gyöngyösön. „Rónai Károly diplomájának megszerzése, 1964 óta él és dolgozik Vas megyében, Szombathelyen. Sokoldalú alkotó, aki a közösségért végzett munkából is kiveszi a részét. A Szombathelyi Szépítő Egyesületnek több évtizede tagja, 1996 és 2000 között ügyvezető igazgatója, 2015-től pedig örökös elnökségi tagja. A mai napig aktívan részt vesz a város és az egyesület életében, javaslatait, véleményezését nagy tisztelettel fogadják. Alapítása óta tagja a Magyar Építész Kamarának. Rónai Károly munkái Szombathely és Vas megye építészeti örökségének értékes elemei, feltűnés nélkül, de kitartó igényességgel és türelemmel alkotó építőművész produktumai” – hangzott el a Mátra Múzeumban tartott ünnepi átadáson. Szombathelyen magánszemély még nem kapott ilyen díjat. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott dr. Latorczai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért felelős, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár. A rendezvényen egy pár perces kisfilmmel Szombathely városa is bemutatkozott, hiszen jövőre a Város- és Faluvédők Szövetsége országos találkozójának házigazdája a vasi megyeszékhely és a Szombathelyi Szépítő Egyesület lesz. Gyöngyös polgármesterétől a vándorbotot Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, míg a gyöngyösi egyesület vezetőjétől a vándorlevelet Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke vette át.

A első, hagyományteremtő szándékkal életre hívott Ifjúsági Vízilabda Karnevál (Youth Waterpolo Carneval) tornát nyitotta meg a Tófürdőn Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Az U13 és az U17 korosztályban 18 csapat vesz részt a tornán az Ameriaki Egyesült Államokból, Spanyolországból, Franciaországból, Finnországból valamint magyar csapatok is lesznek.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjével kezdődött a 33. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál az Agora Művelődési és Sportházban, melyen jelen volt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Haladás beruházás tényeiről.

A püspöki beiktatáson Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius olvasta fel és adta át dr. Székely Jánosnak a kinevezéséről szóló pápai bullát, ezt követően az új megyés püspök hivatalosan is elfoglalta az egy éve megüresedett szombathelyi püspöki széket. Dr. Székely János, az új megyéspüspök beiktató szentmiséjén a Székesegyházat teljesen megtöltő hívek mellett részt vett dr. Kövér László az országgyűlés elnöke, Balog Zoltán miniszter, Soltész Miklós államtitkár, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Erdő Péter bíborossal az élen a püspöki konferencia csaknem teljes püspöki kara, megyénk egyházi és világi vezetői és tagjai, Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében dr. Puskás Tivadar polgármesterrel az élen tisztségviselők, önkormányzati képviselők.

Kocsis Lászlót 90. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója sajtótájékoztatót tartott a Modern Városok keretében a Szent Márton Terv II. ütemében tervezett, a Járdányi Paulovics István Romkert fejlesztésére irányuló beruházás elindulásáról. Rövidesen elkezdődnek a régészeti munkák.

Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium története képekben című könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és prof. dr. Mezey Barna, az ELTE rektora. A kötetet bemutatták: dr. Szabó M. Gyula igazgató, dr. Vincze Ildikó és dr. Kovács József tudományos főmunkatárs. Az intézmény történetét ismertette dr Jankovics István címzetes egyetemi tanár.

Kristály Lajos szépkorút köszöntötte otthonában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján.

Programok

Sport: Magyarország - Lengyelország

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Február 26. (Hétfő) 20:00

Vörös veréb - Díszbemutató és közönségtalálkozó (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2018 Március 01. (Csütörtök) 18:00

Még több Mozi ...
Pannonia Allstars Ska Orchestra Koncert (Zene/Koncert)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2018 Február 24. (Szombat) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Nőnapi Retro Fesztivál Szombathely (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 Március 10. (Szombat) 18:00

Még több Zene/Koncert ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...