Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2018.03.08 14:00

A Pannon Városok Szövetsége közgyűlését tartották Szombathelyen. A találkozóról sajtótájékoztatót tartott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

"Innováció a sebészeti ellátás területén" címmel rendeztek konferenciát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Romhányi termében. Altajer Beáta ápolási igazgató megnyitóját követően prof. dr. Nagy Lajos főigazgató, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a IV. Szakdolgozói Tudományos Emlékülés résztvevőit. A műsor után a főigazgató és az ápolási igazgató átadták a Kossuth Zsuzsa díjakat.

2018.03.08 08:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Károlyi Ákos jegyző köszöntötte a Városháza hölgy dolgozóit. A tisztségviselők virággal kedveskedtek a hölgyeknek.

A megújult húsvéti vásárról tartott Sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Károlyi Ákos jegyző és Parais István, az AGORA igazgatója.

„Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztési Partnerség a Szombathelyi járás területén című projekt rendezvényén tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projektet ismertette Bálint András, a Szombathelyi Képző Központ, ügyvezetője.

Vas vármegyei ezredek és bakák az Isonzó poklában címmel tartottak konferenciát a Megyeházán, ahol köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A konferenciát dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője nyitotta meg, a levezető elnök Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke volt.

2018.03.05 16:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tett esküt Vas megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagja, Koroknyai Sándor.

A Modern Városok Program szombathelyi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót a városházi megbeszélés után a Fedett Uszodában Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A hagyományoknak megfelelően Szombathely bombázására a megemlékezés a Ferences templom – Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál kezdődött, ahol az ökumenikus istentisztelet után koszorút és mécsest helyeztek el az emlékezők „A bombatámadás áldozatainak” domborműnél, majd átvonultak az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületéhez, ahol az épület falán elhelyezett emléktáblánál emlékbeszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A megemlékező rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A VII. Tóth Géza súlyemelő emlékversenyt nyitotta meg, és avatta fel a Haladás Sportkomplexumban a neves sportolóról elnevezett súlyemelő termet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és átadta Tóth Géza díszpolgári oklevelének másolatát Márkus Erzsébetnek, a szakosztály elnökének, hogy azt a terem falára el tudják helyezni.

A Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny megkezdése előtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megkoszorúzta a kiváló sportolóról elnevezett téren álló emlékművet.

A Vas Megyei Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály 50 éves jubileuma alkalmából tartott tudományos ülésen mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Herman Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola felújított kollégiumát adta át ünnepélyes keretek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A felújítást Hodwogner Csaba igazgató mutatta be.

A Jogásznap dr. Horváth Boldizsár szobrának megkoszorúzásával kezdődött, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Spitz János, a Magyar Jogász Egylet Vas megyei Szervezete elnöke, koszorút helyezett az Önkormányzat képviseletében el dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és dr. Károlyi Ákos jegyző. A program szakmai tanácskozással folytatódott. A Jogásznap fővédnöke dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Szent Márton utcai orvosi rendelő betegirányító rendszerének átadásán mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság szervezésében rendezték meg az AGORA MSH-ban az AGORA országos tanácskozást, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója és Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet NKft. főigazgatója köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A VII. Tóth Géza Súlyemelő verseny sajtótájékoztatóján ismertette verseny programját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Márkus Erzsébet, a Haladás Súlyemelő Szakosztály vezetője, Őriné Tóth Ágnes, Tóth Géza leánya, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója, Jerse András verseny igazgató és Hencz Kornél, Vas Megye Súlyemelő Szövetségének elnöke.

A Széchenyi 2020 maradék, de még igen bőséges pénzforrásai az év első felében még a kkv-kra várnak. Eszközbeszerzésre, innovációra, turizmusra, informatikai fejlesztésre, munkahelyi képzésekre, de még a tőzsdére kerülésre is kaphatóak vissza nem térítendő, illetve rendkívül kedvező konstrukciójú pénzek, tőketámogatások. A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján a 15. évben is áttekintést adtak a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről. A konferencia résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

A TIT Férfi Egészség Klubban az aktív időskorúak részére a szervezett 2018. évi programokról és a 2017. évig megvalósult városi fejlesztésekről tartott vetítettképes előadást a TIT székházban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Bakó Bélától, a TIT igazgatójától a polgármester elismerést vehetett át a közéleti munkássága elismeréséért.

"A diadal kapujában, a szakadék peremén" címmel rendezett az ELTE Savaria Egyetemi Központ Történelem Tanszékének történelem szakos hallgatói részére konferenciát az első világháborúról. A konferencia résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2018.02.27 11:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek esküt Vas megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagjai: dr. Szabóné dr. Tuboly Andrea (FIDESZ-KDNP), dr. László Győző (MSZP – Párbeszéd), Ferenczy Balázs (JOBBIK).

A Nyugdíjas Szövetkezeti Szakmai Napok szombathelyi fórumán köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A szakmai napon az érdeklődők meghallgatták Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese, dr. Bak Klára, a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. szakértője és Dolgos Attila, a KÖZÉSZ elnökségi tagja előadását.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az Agora Savaria Filmszínházban az „Aktív időskor Szombathelyen” program résztvevőit, akik egy filmet néztek meg a moziban.

Horváth Kálmánnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek a Honderű Asztaltársaság szervezésében, amelyen részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Illés Károly alpolgármester. A Savaria nagyszálló előtti térről - ahol emlékbeszédet mondott dr. Nagy Szabolcs történész - átvonultak a Király u. 14. számú házhoz, ott koszorút és mécseseket helyeztek el az emléktáblánál.

A szombathelyi gyermekvédedelem 2017-es munkáját összegezte az a szakmai tanácskozás, melynek résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntött. A 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet - a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről – írja elő, hogy a család- és gyermekjóléti szolgálatnak éves szakmai tanácskozást kell tartani minden év február 28-ig.

2018.02.22 16:00

A VII. Városi Gólyaavató megnyitóján köszöntötte a diákokat az AGORA MSH-ban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök. A rendezvényen részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke.

2018.02.22 15:00

Ötödik éve rendezi meg a Magyar Tudományos Akadémia Vas Megyei Tudományos Testülete és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum a tudományos ülést. Az év élőlényei 2018-ban című konferencián mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd előadásokat hallgattak meg az érdeklődők.

Február 26-án 20 órakor rendezik a Magyarország – Lengyelország férfi kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzést az Arena Savariában. Az eseményt megelőzően tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Bokor Ákos MKOSZ elnökségi tag, Gráczer György, a Falco Kc ügyvezető igazgatója és Nagy Csaba a Pannonsport kft. divízióvezetője.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében támogatott projekthez kapcsolódóan a Vas Megyei Kormányhivatal 11 épületének energetikai korszerűsítéséből a most átadott Népegészségügyi Főosztály és Szombathelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály épülete a 10. ebben a sorban. Az energetikailag felújított épület átadásán mondott köszöntőt Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Kovács Zoltán Területi Közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, az épületet átadta dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, pohárköszöntőt dr. Stánicz Éva megyei tisztifőorvos mondott.

2018.02.22 11:00

A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én, egyhangúan, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a magyar parasport hagyományainak és sikereinek minden évben történő megünneplését. A paralimpia mottója: „a lélek mozgásban”. Ha a lélek mozdul, a szándék, akarat, elszántság, céltudatosság és az érzelem feltör, a testet mozgásra, cselekvésre kényszeríti. Ehhez a nagyszerű programhoz csatlakozott a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola is. Itt köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

„A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvos- és nővérszállóinak épületenergetikai fejlesztése” című pályázat eredményeként megújult épületek átadási ünnepségén mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a fejlesztést bemutatta dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tette le három személy a magyar állampolgársági esküt.

2018.02.17 10:00

Az ELTE-SEK első keresztféléves diplomaosztóján mondott köszöntőt, illetve ünnepi beszédet dr. Németh István, az ELTE rektorhelyettese, dr. Horváth Zoltán dékán, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Hat karon 98 végzős vehette át diplomáját az Agora Filmszínházban megrendezett diplomaosztó ünnepségen.

A Simon-Trans Kft. új logisztikai központjának megnyitó ünnepségén mondott ünnepi beszédet dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A céget bemutatta Simon Miklós, a SIMON-TRANS Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Az új épületet Horváth József pápai prelátus áldotta meg. Műsort Takács Nikolas adott.

A Négy év vérben és vasban - A nagy háború című, első világháború történéseit bemutató kiállításon mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum I. világháborús vándorkiállítását az MMIK-ban Csapláros Andrea múzeumigazgató nyitotta meg.

A Sarlós Boldogasszony Székesegyház 1840-ben készült eredeti óraszerkezetét restaurálják, ezt tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A javítási munkálatokat végző Kapui Gyula mérnök elmondta, hogy ez egy nagyon ritka és értékes szerkezet, aminek a működtetéséhez sok alkatrészt kellett pótolnia, újragyártania. Különböző rudazatok továbbították a mutatóknak a pontos vezérlést, amit ma már számítógép végez. A mester kiszámította, hogy a mutatók végei egy év alatt 570 kilométeres utat tesznek meg.

2018.02.16 11:00

Az ismerősök, családtagok, kollégák a Jáki úti temetőben vettek végső búcsút Angyal Lászlótól, a Városháza kommunikációs vezetőjétől. Gyászbeszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott.

2018.02.16 09:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek esküt Vas Megye 01. számú országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagjai.

Debrecen, Győr és Veszprém pályázatait ajánlja az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe a pályázat független nemzetközi szakértői testülete- jelentették be ma délben a kétnapos előválogató meghallgatás után Budapesten. A hír a közgyűlés ideje alatt érkezett Szombathelyre. A közgyűlés szünetében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Koczka Tibor alpolgármester, a pályázatot előkészítő bizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót és gratuláltak a továbbjutó településeknek. Megköszönték a munkáját mindazoknak, akik a pályázat elkészítésében részt vettek, köszönetet mondtak a szombathelyieknek, hiszen a segítségükkel készült a pályázat, amely a város kulturális koncepciójának is tekinthető.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért pályázó magyar városok előválasztási ülésén mutatta be a szombathelyi csapat dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester vezetésével Szombathely pályázatát Budapesten, a Nemzeti Múzeumban az előzsűri előtt. A felvételek a korábbi napok próbáin Szombathelyen készültek. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére hét város pályázott: Győr, Szombathely, Veszprém, Gödöllő, Székesfehérvár, Eger és Debrecen. A 12 fős nemzetközi testület előzsűrizése után derül ki, hogy mely városok pályázata jut a döntőbe, melyek kerülnek be a végleges kiválasztási ülésre.

Dr. Varga Andrásné szépkorút köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 95. születésnapja alkalmából.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának igazgatója és Jagadics Péter ny. alezredes sajtótájékoztatót tartott a Nagy Háborús Emlékév 2018-as programjairól.

2018.02.12 09:23

1962. június 19. - 2018. február 8.

A 112-es Egységes Európai Segélyhívó szám napján a segélyhívó szombathelyi Hívásfogadó Központjában köszöntötte a munkatársakat dr. Balázs Zsolt, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ vezetője, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Hablicsek Nikoletta, az ORFK RF Ügyeleti Főosztály vezetője kitüntetéseket adott át a kimagasló teljesítményt nyújtó alkalmazottaknak. Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója tartott előadást a stroke-ról, felhívva a figyelmet arra, hogy a baj megtörténte után mennyire fontos az ellátási, segítségnyújtási időtényező. Az ünnepélyes megemlékezés nyílt nappal folytatódott.

2018.02.10 12:00

Az V. Gasztronómiai Fesztiválon Szarvaskenden vett részt V. Németh Zsolt államtitkár, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és több önkormányzati képviselő. A rendezvényt nemzetközivé tette a vajdahunyadi és georgiai testvérvárosok képviselőinek csapata.

A 10 éves Herényi Nóta Kört köszöntötte Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Herényiek Házában tartott jubileumi nóta esten. A műsorban közreműködött Kánya László és cigányzenekara.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyűlésén vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Veszprémben.

Tovább bővült az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzési portfóliója: középiskolai tanári végzettség szerezhető Szombathelyen. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ koordinációs rektorhelyettese az egyetemen.

2018.02.07 10:00

A szombathelyi Óvodavezetők Munkaközössége 2012-től minden évben találkozóra hívja a város nyugalmazott óvodavezetőit. A Selmec utcai Vadvirág Óvodában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a volt és jelenlegi óvodavezetőket az idei összejövetelen. Szombathely Önkormányzata 18 óvodában 2432 gyermek óvodai ellátásáról gondoskodik.

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 17. (Péntek) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...