Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2018.09.08 17:15

Zanatlonon, a zanati városrészen megrendezett hagyományos sportvetélkedőn vett részt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Kántás Zoltán, a körzet képviselője.

A szlovén, horvát, német és roma önkormányzat, valamint a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesület, a Szombathelyi Horvátok Egyesülete, a HÁROFIT Közhasznú Egyesület és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum szervezte a XV. Szombathely Nemzetiségi Napot a Vasi Skanzenben. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőt mondott, majd elismerő oklevet adott át a nemzetiségeket képviselő szervezeteknek. Az eseményen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

2018.09.06 18:15

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is köszöntötte a 70 éves Hegedüs Csabát, Szombathely díszpolgárát.

Pete Polgár Máté, "A lelkész lánya" – című könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kötet szerzőjével H. Pezenhófer Brigitta beszélgetett a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Jagadics Péter - "1968 - Egy elfelejtett hadjárat története" című könyvét mutatták be az Őrvidékházban. Dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt a könyvbemutatón.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a jubileumi XXV. Faiskolai Börzét az Arena Savariában és emléklapot adott át a Magyar Díszfaiskolások Egyesületének.

A Vas megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián az ELTE-SEK-en mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Németh István az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese.

2018.09.05 11:00

Dr. Borhy László, az ELTE rektora és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntötte az egyetem első éves diákjait.

Irodájában fogadta Ekler Luca, Európa-bajnok parasportolót Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Koczka Tibor alpolgármester. Az augusztusi para-Európa bajnokságon győztes távolugrót elkísérte két edzője, Halmosi Zoltánné, Rozika néni, valamint Lengyák György is.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város oktatásért felelős alpolgármestere is részt vett a Gothard Jenő Általános Iskola vasárnapi tanévnyitó ünnepségén. Az intézményben 24 osztályban több mint 600 tanuló számára kezdődött meg a 2018/2019-es tanév.

A városi tanévnyitó ünnepségen, a Nyitra Utcai Általános Iskolában mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd megnyitotta a 2018/2019-es tanévet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere fogadta a 49 fős kaufbeureni csoportot a Városházán.

A Liget utcai Aranypatak hídnál tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Lakézi Gábor városi főépítész.

2018.08.31 10:15

A mozaik alatti területek ásatása folyik a Járdányi Paulovics István Romkertben. Az már látható, hogy lelet anyagban gazdag a terület, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere tekintett meg.

Németh Zsolttal, a Magyar Atlétika Szövetség alelnökével közösen járta be Koczka Tibor alpolgármester a Sugár úti Atlétikai Centrumot. A helyszíni látogatáson szóba került a rekortán futópálya karbantartásának, felújításának kérdése, valamint annak a mintegy 700 millió forintos beruházásnak a helyzete, melynek keretében futófolyosóval, lelátóval, irodákkal és öltözőkkel bővülne a szombathelyi atlétikai centrum.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében támogatott projekthez kapcsolódóan a Vas Megyei Kormányhivatal 12 épületének energetikai korszerűsítése valósult meg. A Megyeházán tartott projektzáró rendezvényen beszédet mondott Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere mondta.

A Mesebolt Bábszínház évadnyitó sajtótájékoztatóján vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Kovács Géza igazgató és a társulat.

2018.08.26 20:00

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál lángját a vasárnap esti zárónapon a hagyomány szerint ismét elvitték a Fő terén felállított tűzből a Városházáig.

2018.08.26 10:00

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál vasárnapi seregszemléjén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, majd Illés Károly alpolgármester kíséretében megtekintették a felsorakozott legiokat.

A Savaria Történelmi Karnevál szombati felvonulása.

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Történelmi Karneválon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok.

2018.08.25 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

2018.08.24 21:30

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téren megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

Az idei karneválon a Magyar Udvar 2018-ban a felújított, megszépült Berzsenyi téren kapott helyet. Az új helyszínt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

A Karnevál Bora címet idén a Cseri pincészet Pannonhalmi Legenda bora kapta. A Karnevál Tortája 2018-ban a Csokolónia lett. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta át.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a MNL Vas Megyei Levéltár kamarakiállítását a régi idők karneváljáról. A Savaria Karnevál hétvégéjén a levéltár kiállítótermében korabeli plakátok és műsorfüzetek, valamint archív fotók páratlanul gazdag gyűjteménye és a nagyközönségnek eddig még be nem mutatott filmfelvételek repítik vissza a közönséget karnevál „hőskorába”.

Salga Péterrel, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárával és Gerencsér Tiborral, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnökével tárgyalt ma délelőtt a Városházán Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester. A megbeszélésen szó esett Szombathely Megyei Jogú Város sportkoncepciójáról, valamint azokról az önkormányzati kezdeményezésekről, amikkel a szabadidősportot kívánja népszerűsíteni és támogatni a szombathelyi városvezetés. Így a település egészségfejlesztési tervét, az idén megnyílt Egészségfejlesztési Iroda munkáját, az egyetemi sportegyesülettel való együttműködést és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség programjait is áttekintették a résztvevők.

2018.08.24 10:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő kíséretében megnyitotta a toborzópontot.

2018.08.24 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Savaria Legio felvezetésében és az önkormányzati tisztségviselők kíséretében vonult a Fórum színpadhoz, ahol ünnepélyesen megnyitották a XIX. Savaria Történelmi Karnevált és meggyújtották a karnevál lángját.

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál programjaihoz kapcsolódó Zsidó Udvart és Bazárt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Zsidó Udvaron több kulturális programmal és kiállítással várják a karneválozókat. A megnyitó keretében felköszöntötték a 106 éves Spiegler Elemért, Szombathely legidősebb polgárát.

Varázslás és csillaghit az ókor emberénél címmel nyílt Astro kiállítás az Iseumban, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Magyar Katonai Elhárítás Története című kiállítást a Katonatörténeti Múzeumban Savaria Történelmi Karnevált felvezető programjaként. Az eseményen mutatták be a Magyar Katonai Elhárítás Története című kiadványt is.

Az IDEHAZA Egyesület A K.u.K. Haditengerészet szolgálatában Vasvármegye című könyvének bemutatásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dévai Boglárkát, a glasgow-i torna Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmet szerző tornászt és edzőit fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán.

Elkészült a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti szakaszának teljes felújítása. A beruházást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és Sátory Károly, a körzet képviselője adta át a forgalomnak. Elkezdődött az utca folytatásának felújítása is.

A Weöres Sándor Színházban évadnyitó társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A Sorsfordítás. A paraszti társadalom felszámolása 1945 – 1962 között című kiállítás a Nemzeti Emlékezeti Bizottság országos vándorkiállítása, amely a Vasi skanzenban látható. A kiállítást dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg.

Dr. Székely János megyéspüspök ünnepi szentmiséje után vonták fel a nemzet lobogóját a Szent István szobor előtti téren, ahol az államalapító Szent István Király ünnepe alkalmából mondott ünnepi beszédet dr. Melega Miklós, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltár igazgatója. Az ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és több önkormányzati képviselő. Az ünnepi műsorban közreműködött Szabó Tibor színművész, Veres Mihaela népdalénekes, Nagy Lajos Gimnázium színjátszó csoportja, Szombathely Város Fúvószenekara, a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegysége, és a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár tagozata.

Szent István mellszobrot avattak az államalapítás ünnepén Szentkirályon a templomkertben. A rendezvényen Koczka Tibor alpolgármester és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő is méltatta Diénes Attila, Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását.

Véget ért a 4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság a Tófürdőn. A díjak kiosztásában többek között közreműködött dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Ifjúsági világbajnok Görögország, a második Spanyolország, a harmadik helyen pedig Magyarország végzett a húsz csapatos tornán.

A Parkerdei Kertbarát Egyesület versenyt hirdetett a legszebb kert, a legszebb utca címért. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Károlyi Ákos, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője és Keringer Zsolt osztályvezető tartott sajtótájékoztatót az új Szent Márton kártyáról a Fő téren.

A két fiatal sikeres dobóatlétát és edzőiket fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. Halász Bence a Dobó SE 21 éves kalapácsvetője a berlini Atlétikai Európa-bajnokságon 3. helyen végzett, társa Gyurátz Réka pedig a 9. lett a legjobbak között. Edzőik Németh Zsolt és Németh László.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szigeti Tibor, Schaeffler Savaria Kft ügyvezető igazgatója adta át az új közel 950 személyautónak helyt biztosító parkolót. A munkavállalókat szállító buszok megállóját is ezen a területen alakították ki.

A biztonságot és a jó hangulatot emelte ki Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 19. Savaria Történelmi Karnevált megelőző utolsó sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Grünwald Stefánia, a szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatója, továbbá jelen voltak az egyes helyszínek felelősei és a biztonságért felelős szervezetek képviselői is.

2018.08.12 16:00

Szombathely legrégebbi lakótelepi rendezvényén, a XX. Joskar-Ola napokon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd emléklapot adott át a Joskar-Oláért Alapítvány részére.

Kezdetét vette a férfi utánpótlás vízilabda világbajnokság, amelyet a Tófürdőn nyitott meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A 20 csapatos világbajnokság augusztus 19-ig tart.

A Herényiek Háza IV. alkotótáborában készült munkákból nyílt kiállítást nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Programok

Egyebek: Forum Római Bál

Helyszín: Forum Étterem & Hotel, Szombathely, Kossuth Lajos u. 2.
Időpont: 2019 Február 28. (Csütörtök) 18:00

Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Még több Sport ...
HVSE-Infraplan II. - ASE II. Paks (Sport)

Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
2019 Február 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...
HVSE-Infraplan - Aquaprofit NTSK I. (Sport)

Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
2019 Február 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...