Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

A Király utcai egykori ÁVH épületének falán álló emléktáblát a kommunizmus áldozatinak emléknapján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő.

Magyarországon a különböző társadalmi- és gazdasági fejlesztésekben az egyházi szervezetek is eredményesen vesznek részt a 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban. A Kormány célja, hogy minden uniós és hazai fejlesztési forrásból támogatott projekt sikeresen megvalósuljon. E cél érdekében 2019 februárjában és márciusában az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkársága konferenciasorozatot szervez az európai uniós forrásból támogatott projekteket megvalósító egyházi szervezetek részére. A konferencia sorozat hétfői állomása Szombathely volt, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Mátyás király emlékév záróeseményén az ŐrvidékHázban. A rendezvény keretében mutatták be Döme Zsuzsa: Mátyás mindörökké című kötetét is. Az eseményen a Mátyás király Fekete Sereg Hagyományőrző csoport tartott bemutatót.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sztojan Ivkovics a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Keller Ákos csapatkapitány, Perl Zoltán válogatott játékos, Gráczer György a Falco KC ügyvezetője és Kalmár Attila a Pannonsport Kft ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót a soron következő Horvátok elleni világbajnoki selejtező mérkőzésről, amelynek az Aréna Savaria ad otthon február 25-én hétfőn este.

A szombathelyi gyermekvédedelem 2018-as munkáját összegezte az a szakmai tanácskozás, melynek résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntött. A 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet - a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről – írja elő, hogy a család- és gyermekjóléti szolgálatnak éves szakmai tanácskozást kell tartani minden év február 28-ig.

2019.02.21 15:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és prof. dr. Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője helyszíni bejáráson vett részt a Sportligetben. A területen a rekreációs övezet zöldfelületi fejlesztése és a meglévő szabadidős célú létesítmények komplex megújítása valósul meg, az európai uniós finanszírozású projekt kivitelezési munkálatai már folynak.

A kékfestés hagyománya felkerült Az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Az erről szóló UNESCO dokumentumot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere vette át a pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum Kékfestő Múzeumában, majd az oklevelet átadta a Szakács Gábornak a Népművészet Ifjú Mesterének, a szombathelyi műhely vezetőjének.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere helyszíni bejáráson vett részt a volt EPCOS területén, ahol „Szombathely Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése” című, kiemelt jelentőségű, európai uniós finanszírozású projekt kivitelezési munkálatai zajlanak. A projekt eredményeként a helyszínen olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak elhelyezést, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület és kialakításra kerül egy új Cserkészház is.

A Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport rendezvényét nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Lazáry Viktor, a Helyi Akciócsoport (HACS) Munkaszervezet projektvezetője bemutatta a CLLD programot, a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát és a HACS tevékenységét.

2019.02.16 10:00

Az ELTE-SEK keresztféléves diplomaosztóján mondott köszöntőt, illetve ünnepi beszédet dr. Németh István, az ELTE rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Az ünnepségen 111 végzős, köztük 28 gépészmérnök vehette át az oklevelét az Agora Filmszínházban megrendezett diplomaosztó ünnepségen.

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat 2019-ben összesen 9 alkalommal tervez foglakozásokat különféle, az Alzheimer betegséghez kapcsolódó témakörökben. Az első összejövetelen köszöntötte a megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltárában mutatták be a Szombathely mindenkép(p)en című fotóalbumot. A Vasi Múzeumbarát Egylet 2008-tól kezdett el 19.-20. századi fotókat gyűjteni. Az egyesület a modern technika felhasználásával olyan hosszú távú programot indított el, amelyben az egykori műkedvelő fotósok által Szombathely városképének alakulásáról, közéletéről és családi eseményeiről készített fényképek összegyűjtését felkarolta. Az eseményen köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Kerékpáros workshopot szervezett a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. egy határon átnyúló kerékpárturisztikai pályázat kapcsán. A megjelenteket Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte.

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága szervezésében a Városházán tartották a „A civil szervezetek jelene, jövője” tájékoztató rendezvényt. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Majthényi László a Vas megyei közgyűlés elnöke. A civil területet érintő célokról, kihívásokról Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkár tartott előadást a megjelenteknek.

A Felsőőr utca 8-10. számú és a 18-20. számú épületek között 2 új, összesen 39 férőhelyes parkoló létesül, melyek kivitelezési munkálatai megkezdődtek. A helyszíni bejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Sátory Károly a körzet önkormányzati képviselője.

„A szombathelyi Sportliget fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projekt hivatalos projektnyitó rendezvényét tartották a szombathelyi Városháza Házasságkötő termében. Az eseményt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. A projektet Illés Károly alpolgármester ismertette. A beruházást Litkei Tamás építész mutatta be. A szabadidősport jelentőségéről Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke beszélt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az ELTE keretein belül megalakult Savaria Önkéntes Mentőcsoport 31 tagját. Az önkéntesek a helyi polgári védelem mellett látnak el különféle feladatokat.

A Falco Zrt. információs rendezvényt tartott az újonnan elkészült és üzembe helyezett UWTS szűrőberendezésről. Az eseményen részt vett dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Kántás Zoltán a körzet önkormányzati képviselője valamint több városi és megyei elöljáró is.

A Pécsi Tudomány Egyetem új egészségtudományi képzésként dietetikus, gyógytornász, ápoló és mentőtiszt nappali BSc képzéseket indít 2019. szeptemberétől Szombathelyen - erről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, prof. dr. Betlehem József egyetemi tanár, a PTE rektor helyettese, dr. habil. Oláh András egyetemi docens, a PTE ETK dékánja és prof. dr. Nagy Lajos címzetes egyetemi tanár, a Markusovszky Kórház főigazgatója.

A 112-es Egységes Európai Segélyhívó szám napján a segélyhívó szombathelyi Hívásfogadó Központjában köszöntötte a munkatársakat dr. Balázs Zsolt, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ vezetője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Harangozó Bertalan, Vas megyei kormánymegbízott kitüntetéseket adott át a kimagasló teljesítményt nyújtó alkalmazottaknak. Az ünnepélyes megemlékezés nyílt nappal folytatódott.

Dallos Lajosné Molnár Margitot köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Mester Pétert köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2019.02.05 14:00

Az Aktív időskor program keretében látogattak el az érdeklődők az Agora Savaria Filmszínházba, ahol az Álom meló című filmet nézték meg. Az időseket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ tavaszi programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Parais István, az AGORA igazgatója. Az április 28-i Tánc Világnapja, a május 24-i Európai Quadrille Táncfesztivál, a május 25-i Városi Gyermeknapi forgatag, a június 1-i 54. Savaria Nemzetközi Táncverseny kaptak kiemelt figyelmet. A sajtótájékoztatót színesítette a Koprive zenekar műsora.

Hat megyei jogú város képviselői aláírták az Innovációs és Technológiai Minisztériumban az ELENA programban való részvétel támogatását. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az érintett megyei jogú városok vezetőivel együttműködési megállapodást írt alá. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester képviselte.

2019.02.02 19:00

A Vas Megyei Mérnöki Kamara jótékonysági bált szervezett a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, és közreműködött a kitüntetések átadásában. Az est díszvendége Nagy Gyula okleveles gépészmérnök, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke volt.

A VIII. Városi Gólyaavató résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az AGORA MSH-ban. A rendezvény célja, hogy a város fiataljai, akik ebben a tanévben kezdték meg középiskolai tanulmányaikat, megismerkedjenek egymással, új barátságok szövődjenek, erősödjön a diákközösség.

Sajtótájékoztatót tartott Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Városházán egy nyílt levél kapcsán.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 6 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

Az elmúlt időszakban a kisebbség és a többségi társadalom harmonikus együttélése érdekében kifejtett tevékenységéért Kelbert Krisztina, a Savaria Múzeum osztályvezetője, a Szemtől szemben kiállítás kurátora kapta a 2018. évi Raoul Wallenberg díjat. Ennek tiszteletére a Szombathelyi Zsidó Hitközség fogadást rendezett, amelyen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Heisler András, a Mazsihisz vezetője és Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke. Az eseményen jelen volt Koczka Tibor alpolgármester is.

Vasárnap szivárgást észleltek a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. szakemberei a távhőszolgáltató rendszerben, amely a szolgáltatás nyújtását még nem befolyásolta. Így a hét végén és hétfőn délig is meleget tudtak biztosítani a lakóknak. Hétfőn délelőtt a hiba feltárása megtörtént a Váci úti hídnál. Illés Károly, a területért felelős alpolgármester a helyszínen tájékozódott a városrészeket érintő probléma megoldásáról. Elmondta, hogy elkezdődött a hiba kijavítása. A javítás és a rendszer vízzel való feltöltése után ismét helyreáll a szolgáltatás. Addig is a lakók megértését kéri, a szolgáltató mindent megtesz a szolgáltatás mielőbbi visszaállítása érdekében. Frissítés: A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. kijavította a meghibásodott vezetéket, és a fűtés-és melegvíz szolgáltatás helyreállt délután 3 órára. Köszönöm a szakemebereknek a gyors munkát, amely lehetővé teszi, hogy a lakásokban, intézményekben ismét meleg legyen - mondta Illés Károly alpolgármester.

2019.01.26 19:19

Száz éve, 1919-ben alakult meg a Szombathely Haladás Vasutas Sport Egyesület. A jubileum alkalmából szombaton este sportgálát rendeztek a Haladás Sportkomplexumban, amelyen köszöntőt mondott Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselőjével, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a helyszínen tájékozódott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Kodály Zoltán utcai egységének felújításáról. A „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szombathelyen” című pályázat részeként mintegy 20 millió forintból új válaszfalakat építettek, kicserélték a nyílászárókat, megújult a belső burkolat és akadálymentes mosdót is kialakítottak. Továbbá a projekt keretében beszerzésre került 7 darab új asztali számítógép, egy multi funkciós nyomtató, valamint új bútorzat is a szakmai egységben dolgozók munkájának elősegítése érdekében.

A Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny Németh Bálint és Babos Dávid fotókiállításának megnyitójával kezdődött a Reményik Sándor Evangélikus Iskolában, majd a verseny résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt Sátory Károly, az iskola igazgatója nyitotta meg.

A jótékonysági városi és megye bál tombola bevételét a Crom Robotikai Klubnak ajánlotta fel a város. Az adományt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Majthényi László, Vas megye közgyűlésének elnöke adta át jelképesen a befolyt több mint egy millió forintot a Crom Robotikai Klubnak.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Kántás Zoltán, Ágh Ernő és prof. dr. Kecskés László önkormányzati képviselők megtekintették a körzetükben a elkészült utakat és járdákat.

Ahogy a városvezetés néhány hónapja ígérte elkezdődik a Váci Mihály utca - Kodály Zoltán utca – Perint-patak közti zöldterületen tervezett 74 új parkoló építése. Helyszíni bejáráson részt vett Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Hajszán Ferencné Kovács Máriát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Magyar Kultúra Napján az AGORA MSH-ban Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária bizottsági elnök adta át az ünnep alkalmából a kulturális életben kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkájukat elismerő díszokleveleket. Nemzeti imádságunk, a Himnusz születésének napján „Szombathely hangjai, táncai, versei.” címmel a szombathelyi és Szombathelyhez kötődő tehetségek és művészek előadását tekinthette meg a közönség. Az ünnepeltek tiszteletére rendezett fogadáson pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar polgármester mondott.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban megvalósult, több mint 1,1 milliárd forint értékű, elsősorban az onkológiai ellátást érintő fejlesztést adta át prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és prof. dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója.

Az 1711-es szombathelyi pestis járványkor minden három szombathelyi polgárból ketten meghaltak. A város vezetői és lakói Szent Sebestyénhez imádkoztak a gyógyulásért. A szentmiséket a szabad ég alatt tartották. A fohász után hamarosan megszűnt a járvány, a fogadalomhoz híven ebben az esztendőben is, mint minden évben gyertyás körmenettel emlékeznek meg a járvány áldozatairól, és imádkoznak Szombathely minden lakójáért. A fogadalmi gyertyás megemlékezésen részt vett dr. Székely János megyéspüspök, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Ágh Ernő bizottsági elnökök, és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő is.

A Püspöki Palotában mutatták be Finta Sándor: Aranyból épült ház című bensőséges hangvételű, emberi érzésekkel teli könyvét. A megjelenteket köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök. A szerző életútját ismertette Császár Ernő, Finta Sándor unokája. A könyvet bemutatta: Tangl Lászlóné, magyar-könyvtár szakos középiskolai tanár.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Szombathelyi Mentőszolgálat munkatársai közösen köszöntek el az annunciáta nővérektől. Az apácák 1949-ig a szombathelyi egészségügy fontos szereplői voltak, az ápolói feladatok jelentős részét nagy hivatástudattal látták el a kórházban. Az elüldözésük után 30 évvel, a rendszerváltáskor tértek vissza a megyeszékhelyre. A rendi vezetés úgy döntött, hogy az épületet átadja a Szombathelyi Egyházmegyének, amely egyházi szociális otthonként kívánja azt továbbműködtetni.

2019.01.16 10:00

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ nyílt napján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Elkészült a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakaszának teljes felújítása. A beruházást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Sátory Károly, a körzet képviselője és Koroknai Róbert az Alpok Terra Kft. ügyvezetője adta át a forgalomnak.

Szombathely pénzügyi és költségvetési helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Schrammel Imre, szombathelyi születésű Kossuth-díjas keramikus művész által felajánlott képzőművészeti alkotásokat a közeljövőben megújuló Éva-malomban helyezi el a város. Az erről szóló megállapodást írta alá a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Schrammel Imre keramikusművész és fia Schrammel Zoltán, mint törvényes örökös. A szerződés értelmében 111 műalkotás került a város tulajdonába. Az eseményen jelen volt Illés Károly alpolgármester és Csapláros Andrea a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át az első babaköszöntő csomagot a 2019. január 1-én született Krizmanich Donát szüleinek. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018-ban fogadta el a szombathelyi identitást erősítő program részeként a babaköszöntő csomag bevezetését. Polgár-levelet és egy gravírozott ezüst kanalat kapnak a 2019. január 1. után született szombathelyi gyermekek a Védőnői Szolgálaton keresztül. A középkorból származik egy angol eredetű mondás, amely szerint, aki ezüstkanállal a szájában született, nem egyszerűen gazdag örökség birtokosa, de mondhatni: helyből megadatik neki minden földi jó, amiről csak álmodoznak. Ebből a középkori hagyományból kiindulva a babaköszöntő csomag része egy gravírozott ezüstkanál, továbbá a város polgármesterétől egy polgárlevél az újszülött számára, amellyel a város köszönti őt a Szombathely polgárai körében.

Jó hangulatú, elegáns bállal indult a Vas megyei farsangi szezon. Szombathely Város és Vas Megye báljának díszvendége dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt. A bálozókat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Hende Csaba a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Gulyás Gergely köszöntötte. A szokásoknak megfelelően éjfélkor kihirdették az "Év Vasi Embere" díjazottját. A kitüntető díjat Majthényi László Vas Megye Közgyűlésének elnöke és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke adta át Merklin Tímeának.

2019.01.11 10:00

A doni áttörés 76. évfordulóján Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezete és a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében kegyeleti megemlékezést tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél. Az elesett honvédek és túlélők tiszteletére dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök is virágot és mécsest helyezett el az emlékműnél. Emlékbeszédet mondott dr. Kövér István a Recski Szövetség Országos Elnökségi tagja a Nyugat -dunántúli szervezetének elnöke. Kegyeleti megemlékezés szentmisével folytatódott a doni harcokban részt vett katonákért. Homíliát mondott és a szentmisét celebrálta dr. Székely János megyéspüspök. Köszöntőbeszédet mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, az ünnepi beszédet dr. Gyurácz Ferenc a Vasi Szemle főszerkesztője mondta.

Programok

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...