Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Szerdán aláírták a szombathelyi LuK Savaria Kft. támogatási szerződését: a magyar állam és az EU egymilliárd forinttal támogatja a cég 3,7 milliárdos beruházását. A fejlesztést dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kovács Ferenc megyei elnök, valamint Michael Reinig, az LUK Kft. ügyvezetője méltatták.

Trianon emlékhónap kezdődött hétfőn Szombathelyen. A programsorozatot Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester az evangélikus templomban nyitotta meg. Ezt követően a Kálvária utca végén található I. Világháborús emlékműnél a nemzeti összetartozás napja alkalmából dr. Puskás Tivadar mondott ünnepi beszédet.

2012.06.02 15:00

Környezetünk tisztántartása, egészségünk védelme mindannyiunk közös érdeke. Városunk tisztasága kihatással van a saját nemzedékünk és a jövő nemzedék életére egyaránt. Ezeket a gondolatokat követve Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozott a TeSzedd! Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, amely 2012-ben a belterületek megtisztítását tűzte ki célul. Szombaton Hende Csaba honvédelmi miniszter is Szombathelyen szedte a szemetet.

Nem akármilyen szezont tudhat maga mögött a Falco Szova KC kosárlabdacsapat. A bajnokságban a dobogó második fokára állhatott fel az együttes. Pénteken este az Arena Savariában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Sterbenz Tamás, a MKOSZ főtitkára akasztotta az ezüstérmeket a kosaarasok nyakába.

2012.06.01 14:17

Június első vasárnapja pedagógus nap. Pénteken délben a Bartók teremben köszöntötték városunk pedagógusait, valamint Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere dr. Puskás Tivadar, Marton Zsolt alpolgármester és Rettegi Attila oktatási bizottsági elnök adtak át elismeréseket a kiemelkedű munkát végző tanároknak, tanítóknak.

A Hosszú utcában tartott sajtótájékoztatót a 2011/2012-es út- és járdafelújításokról szerdán délben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Ágh Péter, a 12. választókörzet képviselője, országgyűlési képviselő, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Lendvai Ferenc, a városfejlesztési bizottság elnöke.

2012.05.27 15:00

Magyarországon 2001-től minden évben május utolsó vasárnapján tartják a Magyar Hősök Emléknapját. A Március 15. téren megrendezett ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott ünnepi beszédet, az ünnepi műsort a Váci Mihály Általános Iskola diákjai adtak.

Pénteken szombathelyi diákok dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Köcse Tamás vezetésével felállították az egy helyszínen, egyszerre, sok ember részvételével megvalósuló újraélesztési gyakorlat bemutatásának rekordját: 104 diák reanimált a Fő téren.

Háromszáznyolc középiskolás táncolt francia négyest pénteken pontban délben a Fő téren. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a fiatalokat, majd indította el a rekordkísérletet.

2012.05.24 22:00

Szolnokot fogadta Szombathelyen a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek magabiztosan győztek, 106-98-ra, így 2:1-re módosult az aranyéremért folytatott párharc. Az izgalmakban bővelkedő mérkőzést megtekintette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, aki egyben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is.

Végéhez ért a Comenius program a Simon István Utcai Általános Iskolában. A szerdán délután megtartott projetzáró rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a program hazai és külföldi partnereit.

2012.05.23 11:12

Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Puskás Tivadar köszöntötte az értekezlet résztvevőit szerdán. A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) XVIII. alkalommal szervezte meg az Országos Laborkonferenciát. A háromnapos értekezletre az ország minden területéről érkeztek vízműves laboratóriumi szakemberek, mintegy 120-an.  A szakmai előadások meghallgatása mellett bemutatták a VASIVÍZ ZRt. megújult és kibővült laboratóriumát és a szombathelyi szennyvíztisztító telepet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket a Szent Márton sétaút projektelemeinek átadóünnepségén kedden a Savaria Múzeumban. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is.

Osztrák és magyar munkaügyi szakemberek részvételével tartottak csütörtökön és pénteken konferenciát a Claudius hotelben, amelynek témája az idősebb korosztály foglalkoztatása volt. A rendezvény lezárásaként Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott zárszót.

A holokausztban meghalt művészek alkotásaiból nyílt kiállítás - Művészettől és élettől megfosztva - címmel a Szombathelyi Képtárban szerdán délután. A csaknam hatvan művet felölelő tárlat megnyitóján részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

192 milliós állami támogatás mellett 500 millió forintos zöldmezős beruházást hajt végre az Uniriv Kft. Csepregen. Az új létesítmény alapkövét szerdán délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, valamint Kovács Ferenc megyei elnök rakták le.

2012.05.08 14:00

Szombathelyen a Vas Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara, valamint Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében emlékeztek meg az Európa napról kedden. A Városházán megrendezett szakmai fórumot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Kovács Vincze, a VMKIK vezetője nyitotta meg.

2012.05.04 16:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, valamint Csákvári Imre, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány elnöke pénteken délután Szombathelyen, a Városházán ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá.

A Markusovszky kórház névadójára emlékeztek csütörtökön. Többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Prugberber Emil városi képviselő is megkoszorúzta Markusovszky Lajos szobrát.

2012.05.03 12:00

A rendőrség napja alkalmából csütörtökön ünnepi állománygyűlést tartottak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon.

2012.04.28 15:00

Negyedik alkalommal rendezték meg a Városházán a Szombathely visszavár! elnevezésű szakmai fórumot. A szép számmal megjelent fiatalokat és szüleiket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Molnár Miklós alpolgármester köszöntötte.

A Környezet- ésTermészetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) óvodai munkacsoportjának 13. országos szakmai találkozójának a Szűrcsapó Utcai Óvoda adott helyet. A rendezvényen megjelenteket pénteken délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte pénteken délelőtt Kónya Endréné Anna nénit.

2012.04.24 16:00

Elkezdődött a szezon a Kámoni Arborétumban, amelyt kedden délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg. Szombathely város együttműködése nélkül nem valósulhattak volna meg az arborétumi fejlesztések. A beruházás eredményeként a város egy csodálatos gyűjteményes kert és egy ökoturisztikai központ mellett gazdag programokkal, nagyszerű oktatási helyszínnel, valamint országosan is egyre népszerűbb turisztikai attrakcióval gazdagodott.

Kedden délelőtt hatan tettek állampolgársági esküt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

Szombaton este nagysikerű koncertet adott Szombathelyen az 50 éves Omega.

2012.04.20 15:00

A szombathely.hu aktuális fejlesztéséről tartott sajtótájékoztató pénteken dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Keringer Zsolt, a SZMJV polgármesteri hivatal informatikai irodájának vezetője.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sági József a 14. számú választókerület képviselője csütörtökön felavatták a Sport téren mintegy 13 millió forintból kialakított játszóteret. A Játéksziget Óvoda óvodásai adtak műsort az ünnepségen.

Szombathely elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

2012.04.18 17:00

Szerdán tartották meg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a Berzsenyi-emléknapot. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere koszorút helyezett el a Berzsenyi Dániel-emléktáblánál.

Az Egyesített Bölcsődei Intézmény regionális szakmai konferenciát szervezett szerdán a Városháza házasságkötő termében. A résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

2012.04.17 17:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Káldy Lajos festőművészt kedden délután.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala dolgozói is csatlakoztak a "Szombathely, a segítés városa!" elnevezésű programhoz. Kedden délelőtt az utolsó csoport is - dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a vezetésével és a mentőszolgálat munkatársainak segítségével - elsajátította az újraélesztés technikáját.  

2012.04.16 10:00

Szebbnél szebb virágkreációk fogadták a Herman Ottó Szakképző Iskola tornatermébe belépő vendégeket. Vasárnap délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a kiállításmegnyitón megjelenteket.

A költészet napján a decemberben elhunyt költő-tanárról Balogh Józsefről nevezték el a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola könyvtárát. A névadó ünnepségen többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket, s méltatta a költő életútját. A rendezvényen Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala dolgozói is csatlakoztak a "Szombathely, a segítés városa!" elnevezésű programhoz. Pénteken délelőtt az első csoport dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a vezetésével és a mentőszolgálat munkatársainak segítségével elsajátította az újraélesztés technikáját.

2012.04.05 17:00

Izrael Állam Magyarországi nagykövete, Ilan Mor bemutatkozó látogatásra érkezett csütörtökön Szombathelyre.

2012.04.05 15:30

Csütörtökön délelőtt Pénz, piac és partnerség címmel tartottak konferenciát a Városháza nagytermében, amely zsúfolásig megtelt. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, Molnár Miklós alpolgármester pedig arról tartott előadást, hogy az önkormányzat, milyen eszközökkel tud segíteni a helyi gazdaság fellendítésében.

A szombathelyi önkormányzat - az önkormányzati, az egyházi és a civil szociális intézményekkel karöltve - tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Szociális Hetet. - Egy közösség erejét az is jelzi, hogyan törődik a rászorulókkal - mondta köszöntőjében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki később a Szombathely a segítség városa programról is tájékoztatta a hallgatóságot. Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is előadást tartott. A városháza aulájában az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok tagszervezetei által felkarolt sérült emberek munkáiból nyílt kiállítás.  

Magyarország utolsó hercegprímása, Mindszenty József 120 évvel ezelőtt született. Szombaton Szombathelyen emlékeztek a Csehimindszenten született főpapra. Az emlékmisén Szombathely Megyei Jogú Város vezetését, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere képviselte.

Pénteken délután a Szociális Hét lezárásaként adták át Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított díjakat, amelyek a szociális területen dolgozóknak adományozhatók. Az ünnepség résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte. A kitüntetéseket dr. Puskás Tivadar, Marton Zsolt alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, dr. Gaál Róbert jegyző adták át.

2012.03.30 14:00

Több mint 221 millió forintból újul meg a Paragvári iskola, a projekt megvalósítása hétfőn a munkaterület átadásával keződik - jelentette be dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Marton Zsolt alpolgármester pénteken délben a Városháza sajtótermében tartott sajtótájékoztatón.

Csütörtökön délután a 90 éves Káldy Lajos festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban.

A Rákóczi Szövetség szombathelyi szervezetének tagjai a Rákóczi Ferenc utca 14. számú házon elhelyezett emléktáblánál tisztelegtek szerdán délután. A fejedelem 1676. március 27-én született, az ő neve fémjelzi az 1703-ban kezdődött szabadságharcot, melyet a Habsburg Birodalomtól való elszakadás érdekében vívtak. Az emléktáblánál Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében koszorút helyezett el dr. Puskás Tivadar polgármester. Az ünnepségen emlékbeszédet mondott Sági József, a kulturális bizottság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a Humán Civil Házban rendezett Ellátottjogi és Betegjogi regionális szakmai konferenciát.

"Szombathely, a segítés városa!" mottó jegyében kedden délelőtt a Szociális Hét programsorozatának részeként a szombathelyi szociális intézmények vezetői dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a vezetésével elsajátították az újraélesztés technikáját. Az eseményen részt vett Soltész Miklós szociális és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Nyolc milliárd forintos energetikai beruházást tervez a Grenor Energetikai Kft. Szombathelyre. A megvalósítandó projekt részleteiről Diószeghy Gergely cégvezető tájékoztatta hétfőn délelőtt a sajtó képviselőit. Szombathely Megyei Jogú Város vezetését a sajtótájékoztatón Molnár Miklós alpolgármester képviselte.

A Pusztay János nyelvészprofesszor által alapított elismerést, a Dr. István Lajos-díjat második alkalommal adták át pénteken délután a Weöres Sándor Színház éttermében megrendezett ünnepségen. A rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán délelőtt az Éhen Gyula téren a Vasi Volán új utastájékoztató rendszerét. A rendezvényen Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kovács Ferenc közgyűlési elnök, valamint Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója méltatta a Vasi Volán Zrt. eddigi legnagyobb mértékű közlekedés-informatikai beruházását.

Szombathelyen a lovas huszárok felvonulásával kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat. A Március 15. téren katonai tiszteletadás mellett felvonták az országzászlót, majd ünnepi műsor kezdődött az Oladi Általános Művelődési Központ Simon István Utcai Általános Iskolájának és Teleki Blanka Szakképző Iskolájának diákjai előadásában. Ezt követően az ünneplők a városi fúvószenekar, valamint a huszárok mögé felsorakozva vonultak át a Petőfi-szoborhoz, ahol Hazám, hazám, te mindenem! címmel ünnepi műsor hangzott el. Közreműködött Szabó Tibor, Müller Péter, a Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiója, az Ungaresca Táncegyüttes, a Boglya Népzenei Együttes, a MUTE Ifjúsági Színtársulat és Korponay Zsófi. Ünnepi beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, a beszédet követően dr. Puskás Tivadar polgármester átadta a város jelképes kulcsát Kurucz Hellának, Szombathely diákpolgármesterének. Az ünnepség koszorúzással ért véget.  

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 17. (Péntek) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...