Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2013.10.16 12:15

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Horváth Józsefnét az otthonában köszöntötte fel  a 90. születésnapja alkalmából.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia 3 nevet viselő nyertes uniós pályázat révén 7 elemből álló komplex fejlesztés valósul meg a Csónakázó-tó környékén. A sikeres pályázat részleteiről dr. Puskás Tivadar polgármester  és Lazáry Viktor alpolgármester adott tájékoztatást az újságíróknak  a Tóvendéglőben.

A Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium meghívására az olasz Lecco tartományból érkeztek diákok Szombathelyre. A diákokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Városházán. Az eseményen részt vett Szakály Gábor  tanácsnok is.

2013.10.11 15:00

Szombathely Megyei Jogú Város szeptemberi közgyűlése fogadta el a  BPW Hungaria Kft fejlesztését elősegítő határozatot. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere és Brumbauer  József, a kft ügyvezetője írta alá azt a szerződést, amelynek nyomán elkezdődhet a beruházás. Az eseményen részt vett Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere.

Szombathely őszi-téli kulturális kínálatát mutatták be az újságíróknak az Agora vezetői a  Fő téri Szalonban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Parais István igazgató és Prieger Szabolcs igazgató-helyettes ismertette október-november-december hónapban sorra kerülő Agora-programokat.

Megkezdődik a tömbbelső felújítása a Savaria tér mellett. A beruházás részleteit helyszíni sajtótájékoztatón ismertette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjai című programsorozatot. A rendezvény megnyitóját  a 70 éves Romkertben tartották, ahol Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester  mondott  köszöntő beszédet.

Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlésének döntése nyomán az önkormányzat és hat szombathelyi nagyvállat (, BPW Hungária Kft, LuK Savaria Kft, Jabil Circuit Magyarország Kft., Falco Zrt., TDK-Epcos Kft, Delphi Hungary Kft.) együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumokat Szombethely Megyei Jogú Város  önkormányzata nevébenn  dr. Puskás Tivadar polgármester látta el kézjegyével.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán fogadta a nyolctagú osztrák küldöttséget. A találkozás témája a lehetséges közös projektek kidolgozása, megtárgyalása volt. Az egyeztetést követően a munkacsoportok külön is üléseztek. Az osztrák-magyar plenáris ülés Lazáry Viktor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester elnökségével zajlott.

Szombathelyen a hagyományokhoz hívenismét két helyszínen emlékeztek az 1848-49-es szabadságharc vértanú tábornokaira. A Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott beszédet, majd a megemlékezés résztvevői átvonultak a Batthyány térre, ahol főhajtással és mécsesekkel emlékeztek az aradi tábornokok hősi tettére.

2013.10.04 16:00

A zsidó-keresztény megbékélés jegyében született meg Kis Károly Mondd el fiaidnak című könyve, amelyet Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármesteer ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. A kötet ünnepélyes bemutatóját a Szombathelyi Egyházmegye, a Zsidó Hitközség és a Polgármesteri Hivatal közösen rendezte meg.

2013.10.04 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az önkormányzat 412 millió forint uniós támogatást kapott városrehabilitációra.

A sérült  futballistákat segítő rehabilitációs gépeket adtak át az Illés Béla Football Akadémián.

A sérült játékosok rehabilitációját segítő, mintegy 16 millió forint értékű eszközökkel rendezték be az Illés Akadémia egykori öltözőjét. a mozgáskoordinációs termet dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő,  dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Béla avatta fel. A rendezvényen jelen volt Lazáry Viktor, Szombathely sportért felelős alpolgármestere. 

Az Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek! - címmel Szent Mihály napjához kapcsolódó hétvégi programsorozatot a közszolgálati csatornák több mint 20 órás műsorfolyamban mutatták be. Szombathely is csatlakozott az eseményhez, az Agora Szalonban vasárnap este zárult a helyi programsorozat, ahol dr. Puskás...

A szív világnapján tartotta a XVIII. Szombathelyi „Egészég-napok” 8. rendezvényét, amelyhez csatlakozott, a „Szombathely a segítés városa” c. program is. A megnyitót követően az OMSZ Szombathelyi Mentőállomása újraélesztési bemutatót tartott, melyre különösképp a szívbetegek családtagjait várták, hiszen baj esetén a legtöbbet ők tudnak segíteni. Az eseményen részt vett Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

2013.09.27 11:00

Több mint 3,3 milliárd forint értékű beruházással bővíti meglévő gyártókapacitását a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. A projektnyitó ünnepségen részt vett Takács Balázs. a vég ügyvezetje, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester.

A Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény  Családi Napközit indított, hogy segítse a z édesanyákat a munkaerőpiacra való visszatérés során, és megkönnyítse a f őként több műszakos munkarendben dolgozó, kisgyermekes szülők minennapjait. A Babóca és Manócska Családi Napközo átadása alkalmából rendezett ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester is.

Két és fél milliárd forintból új csarnokot épít a BPW Hungária Kft. Szombathelyen -  jelentette be közös sajtótájékotatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, valamint Brumbauer József, a cég ügyvezetője.

Nyolcan tettek állampolgársági esküt a Városháza Házasságkötő termében rendezett ünnepi ceremóniát. Magyarország és Szombathely új polgárait dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármester köszöntötte.

15. alkalommal rendezték meg a Joskar Ola Napokat. A programsorozat végén dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, majd díjat adott át az idei Szombathely hangja győztesének, Kiss Nóra Klaudiának.

2013.09.22 14:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 10. alkalommal megrendezett Nemzetiségi Napot a Vasi Skanzenben. A rendezvény célja az volt, hogy a nemzetiségek találkozzanak és jobban megismerjék egymást.

Dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az első ízben megrendezett Bacchus kertje- Őszi borünnep elnevezésű programsorozatot a Történelmi Témaparkban, amelyet a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú alapítvány hívott életre.

Szász János A nagy füzet című filmjének premier előtti díszbemutatója volt kedden  este a Savaria moziban. A teltházas rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a nézőket és a film rendezőjét, aki a vetítés után  közönségtalálkozón válaszolt a nézők kérdéseire. 

2013.09.18 09:00

Sajtóreggelivel egybekötött tájékoztatón számolt be a Szombathelyi Médiaközpont a város új honlapjának, a www.szombathelyi7.hu elindulásáról. Koczka Tibor ügyvezető igazgató beszámolt arról is, hogy sikeres volt a digitális átállás a Szombathelyi Televízióban. A sajtótájékoztatón résztvett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Az elműlt három hónapban a város köztéri szobrainak, valamint nagyobb méretű emléktábláinak a mechanikai és felületi tisztítását végezték el a SZOMPARK dolgozói. A Berzsenyi szobor megtisztításakor a helyszínra látogatott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. 

Szombethelyre látogatott Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője. A miniszterek a városvezetőkkel együtt tekinették  meg a Haladás-pálya jelenlegi állapotát és tárgyaltak az új sport-és rekreációs központ kialakításáról. 

Egy országos rendezvénysorozat negyedik állomásán Szombathelyre érkezett a Magyar Cserkész Szövetség. Különböző játékos feladatokkal a környezettudatos életmódot népszerűsítették a Savaria téren a cserkészek. Az egész napos programot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, majd részt vett az újraélesztési oktatáson is.

A városvezetők és a helyi sportélet képviselői egyeztető tárgyalást tartottak a Városházán a Haladás stadion és létesítményeinek fejlesztése ügyében. A résztvevők megegyeztek abban, hogy a beruházás befejezéséig rendszeresen találkoznak, és egyetértettek abban is, hogy széleskörű társadalmi egyeztetésekre lesz szükség. Felmerült az is, hogy új nevet kell találni a komplexumnak.

Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester is részt vett a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepségé. A MMIK-ben tartott ceremónia során az alpolgármester szimbolikusan a város polgárai fogadta az intzémény új hallgatóit. A Savaria Egyetemi Központban 2700 hallgató kezdte meg a 2013-14-es  tanévet, köztük 650 elsőéves.

A 24. tanévet nyitotta meg dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a  Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában. Köszöntőjében a segítés fontosságát hangsúlyozta. 804 elsőéves kezdi meg a 2013/2014-es tanévet ezen az egyetemen.

2013.09.01 17:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Fodor István tankerületi igazgató, valamint Kőváriné Fekete Marietta a Paragvári Általános Iskola igazgatója mondott köszöntőt a városi tanévnyitón az AGORA Művelődési és Sportházban. A 2013- 2014-es tanévben 780 új óvodás, 820 elsős diák és 1630 elsős középiskolás kezdte meg tanulmányait Szombathelyen.

A kormány döntött a szombathelyi Haladás stadion és sportpálya felújításáról, és rendelkezsére állnak az ehhez szükséges anyagi források is - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Lazáry Viktor sport -és fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a LUK Savaria új, 20 ezer négyzetméteres csarnokának projektzáró ünnepségén. Az eseményen jelen volt Michael Reining, a LUK Savaria Kft. ügyvezetője, valamint Kovács Ferenc megyei elnök. 

Szeptember 8-án ismét megrendezik a Magyar Dal Napja programsorozatot, amelyhez Szombathely is csatlakozott. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

Bábiné Szottfried Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa országjáró körútjának szombathelyi állomásán aarról számolt be, hogy 700 millió forint európai úniós támogatásból újul meg a védőnői szolgálat. A konferencia résztvevőit dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte.

2013.08.27 00:00

Az Artistica Anam Cara tűzszelídítő showja zárta a 14. Savaria Történelmi Karnevált, amelynek végén kialudt a Vesta - templom lángja. A záró ceremónián részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor, Marton Zsolt, és Molnár Miklós alpolgármester, Szakály Gábor és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, valamint  a város képviselői is.  

2013. augusztus 22-25. között 9 testvér- és baráti városból érkeztek delegációk a 14. Savaria Történelmi Karneválra. Vendégül láttuk a németországi Kaufbeuren, a finn Lappeenranta, az olasz Lecco, az észt Nõmme, az ausztriai Felsőőr, az izraeli Ramat-Gan, a horvátországi Sisak, valamint a romániai Vajdahunyad és Zilah városát.

2013.08.24 19:00

A szombat esti jelmezes felvonulók élén ott volt dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a város vezetői is. A hagyományokhoz híven végigjárták a várost és köszöntötték Savaria polgárait.

A Savaria Történelmi Karnevál elmaradhatatlan eleme a jelmezes felvonulás. Péntes este a felvonulók élén ott volt dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a város vezetői is.

2013.08.23 15:00

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a zsidó udvart a 14. Savaria Történelmi Karneválon.

Dr.  Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán fogadta Hámori Györgyöt, Kapuvár polgármesterét a Savaria Történelmi Karneválon. Egy rövid megbeszélés után együtt meglátogattak  a Rábaköz kitelepült helyi mesterembereit. 

Dr. Puskáás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett péntek reggel a Történelmi Témapark hadijátékok megnyitóján, és megtekintette az ilyenkor hagyományos római légiók seregszemléjét. A légiok salutatioval köszöntötték Hende Csaba honvédelmi minisztert, Szombathely országgyűlési képviselőjét, a polgármestert és a vendégeket.

A karneváli láng meggyújtásával kezdetét vette a 14. Savaria Történelmi Karnevál. Savaria polgárait köszöntötte Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Szommer Ildikó karneváligazgató, valamint Mérei Tamás a Karneváli Kuratórium elnöke.

2013.08.22 11:00

Nép énekkel és tánccal, kézműves foglalkozásokkal, az új kenyér megszegésével ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a Vasi Skanzen. A programokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere nyitotta meg, majd emlékkoszorút helyezett el az alapító Bárdosi János fája előtt a faluban.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott ünnepi beszédet augusztus 20-án a Szent István szobornál. A megemlékezésen részt vett dr. Takátsnl dr. Tenki Mária tanácsnok és Gaál Róbert jegyző is.

Otthonában köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelet Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Csiszár Antalnénak.

2013.08.15 14:00

Egy hét múlva kezdődik a 14. Savaria Történelmi Karnevál. A technikai tudnivalókról, az idei év változásairól és a programokról tartott sajtótájékoztatót Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Szommer Ildikó karneváligazgató és Mérei Tamás, a Karnevál Kuratórium elnöke.

Programok

Egyebek: Forum Római Bál

Helyszín: Forum Étterem & Hotel, Szombathely, Kossuth Lajos u. 2.
Időpont: 2019 Február 28. (Csütörtök) 18:00

Magyarország - Horvátország kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzés (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2019 Február 25. (Hétfő) 18:30

Még több Sport ...
HVSE-Infraplan II. - ASE II. Paks (Sport)

Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
2019 Február 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...
HVSE-Infraplan - Aquaprofit NTSK I. (Sport)

Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
2019 Február 24. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...