Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2018.01.01 00:05

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere újévi köszöntője Fő téren.

2017.12.31 11:00

Sokan teljesítenek szolgálatot az ünnepek alatt. Szilveszterkor dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere meglátogatta a közterület-felügyelet, a katasztrófavédelem és a mentők szolgálatban lévő munkatársait.

Soha ennyi néző még nem tekintette meg a Szilveszter labdarúgó kupa mérkőzéseit, mint az idei, két helyszínen lebonyolított 2017-es rendezvényt. A szervezők adatai szerint több, mint 5700-an látogattak el 4 nap alatt, hogy szurkolhassanak kedvenceiknek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is végignézte a profik döntőjét, ahol a Halmosi Péterrel felálló Vulcano Energia együttese 6-0-ra kiütötte a második helyezett Futer Tüzifa Kft.-t.

Bár városunk első emberének szabadideje szűkre szabott, mégis dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere minden évben szakít időt arra, hogy megtekintse a Szilveszter labdarúgó-torna néhány mérkőzését. Idén is így tett, a 32. Szilveszter kupa második napján látogatott el az új Haladás csarnokba, ahol szokás szerint jó hangulatú, ám hajtós meccseken szurkolhatott. A mérkőzések után találkozott Guzmics Richárddal is, aki jelenleg Kínában futballozik.

Családtagjai körében köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Puskás Istvánnét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Éva néni 95 évvel ezelőtt karácsony napján született és ma is jó egészségnek örvend. Lányai és unokái körében polgármesterünk átadta Orbán Viktor oklevelét, melyben erőt és egészséget kívánt szombathelyi polgártársunknak.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere karácsonyi köszöntője.

Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Székely János megyéspüspök gyújtotta meg a Fő téren álló adventi koszorún a negyedik gyertyát.

A "Tárjátok ki szíveteket"- Karácsony váró program keretében látták vendégül a Szombathelyi Egyházmegye szükséget szenvedő családjait egy adventi szeretet agapén, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt és dr. Székely János megyéspüspök osztotta meg karácsonyi, ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Az ünnepi programban Sinka Dóra, Sziráki Péter és Ft. Orsós Zoltán - Karácsonyi ráhangolódás-zenés áhitatot adott elő, karácsonyi műsorral léptek fel: Nardai Tamburások és Énekkar, Nardai gyerekek Betlehemes műsorral, és a Szívhang Énekkar. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt a felújított Berzsenyi tér átadásán, amelyet Császár István általános helynök áldott meg.

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum épületenergetikai fejlesztési pályázatból felújított Hollán Ernő és Berzsenyi kollégiumát adták át, ahol köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, avatóbeszédet dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke mondott.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. évben biztosított forrást a Közterület-felügyelet eszközparkjának fejlesztésére, amelyet ünnepélyes keretek között adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke dr. Varsányi Péternek, a Közterület-felügyelet igazgatójának. Az átadási ünnepségen részt Illés Károly alpolgármester és Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke.

Schanda Tamás, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, a térség országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere tartott sajtótájékoztatót az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Vas megyében megvalósuló fejlesztéseiről.

Milkó István Frigyest 90. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szociális intézményeket látogatott meg karácsony alkalmából dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester. A III.sz. Idősek Klubjában multifunkciós játékasztalt, médiacenter TV bokszot, activity társasjátékot, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény Napraforgó Bölcsődébe háztartási robotgépet és kenyérszeletelőt, a IV.sz. Idősek Klubjába hűtőszekrényt és porszívót, az V.sz. Idősek Klubjába asztalt, tárolószekrényt vittek a tisztségviselők.

2017.12.20 18:00

21. alkalommal rendezték meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sportkarácsony jutalmazási ünnepségét. Az ünnepségen a sportolókat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte, majd a legeredményesebb sportolókat, edzőket, sportvezetőket, csapatokat díjazták és adtak át elismeréseket nekik, valamint átadták a város Önkormányzata által alapított díjakat.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Gerencsér Tibor a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség titkára sajtótájékoztatón beszéltek az idei Szilveszter Kupát érintő változásokról. Elhangzott, hogy az idén új névadó szponzor támogatása mellett bonyolítják a rendezvényt, a Concordia Üzemanyagtöltő Állomások kft. segítségével zajlik idén a Szilveszter Kupa. A december 28-án kezdődő sporteseményen először lesz lehetőség a felépült Haladás Sportkomplexum csarnokában lebonyolítani a mérkőzéseket. A döntőt az Arena Savariában rendezik.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a korábbi évek hagyományához hasonlóan ebben az évben is karácsonyi ajándékokat vásárolt a város szociális intézményei számára. Az ajándékokat - a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft-nek mikrohullámú sütőt, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnak trambulint és hintaágyat, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézetnek egészségügyi eszközöket, az I.sz. Idősek Klubja részére mosógépet és porszívót, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központnak paplanokat és szőnyeget, a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak hangszereket, a II. sz. Idősek Klubjának rozsdamentes tálalókocsit és hűtőszekrényt adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester. Az II. sz. Idősek Klubjában az ajándékozáshoz csatlakozott Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője, aki képviselői keretéből a klub tagjai által igényelt technikai eszközt adományozott.

163 millió forintos támogatásból korszerűsödik két szombathelyi óvoda, a Weöres Sándor és a Pipitér. A projektről adott tájékoztatást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgámestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője.

„Függönyt fel: Szombathely!” a címe Szombathely „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatának, melynek ünnepélyes aláírására és útnak indítására került sor a Városházán a sajtó jelenlétében. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ünnepélyesen aláírta a pályázatot és a pályázatot előkészítő munkabizottság vezetője, Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere elindult vele Budapestre, hogy azt személyesen adja át az EMMI-be.

Új játékokkal gazdagodtak a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény lakói karácsony előtt. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Varsányi Péter, a Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyelet igazgatója együtt adták át a labdákat, ugróköteleket, társasjátékokat a közösségnek, és az egyedi ajándékokat a gyerekeknek.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a szociális intézmények igényeihez igazodva vásárolt ajándékokat, melyeket dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester adott át az intézményekben. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft-nek játékokat, egészségügyi mérőműszereket, kávéfőzőt, szövőkeretet, a Markusovszky Kórház Gyermekosztályának játékokat, a Családok Átmeneti Otthonának hűtőszekrényeket, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak projektort, a Szombathelyi Egyházmegyei Papi Otthon számára konyhai kisgépeket adtak át.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szokásos év végi díjátadó ünnepségén, az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákkorú sportolóit díjazták. A különböző sportágakban,- asztalitenisz, dobó- és futóatlétika, kosárlabda, tenisz, sakk, görkorcsolya, torna és röplabda - az év legeredményesebb fiataljait szólították a pódiumra. Az eseményen beszédet mondott, és emlék-érmét adott át Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Az ünnepségen Molnár Miklós alpolgármester is adott át kitüntetést. Ezen az estén búcsúzott szakmai igazgatói pozíciójától Rácz Gábor.

2017.12.18 14:00

A Szombathelyi Rendőrkapitányság huszonegy, az év során kiemelkedő munkát végzett munkatársának adott át elismeréseket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Balogh Gábor, a Szombathelyi Rendőrkapitányság helyettes vezetője a kapitányság nagytermében. Pohárköszöntőt Ágh Ernő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi és Bizottság elnöke mondott.

2017.12.18 13:00

A „Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítványa karácsonyi ajándékosztásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán.

2017.12.18 09:00

A szombathelyi óvodák vezetői tartottak évzáró munkaértekezletet a Városházán, amelyen egész éves munkájukat köszönte meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Egyed Magdolnát és Nagy Sándort 50.éves házassági évfordulójuk alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az ünnepi díszbe öltözött Fő téren a 3. gyertyát gyújtotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2017.12.15 17:00

A Szombathelyi Zsidó Hitközség által szervezett Hanuka Ünnepségen mondott köszöntőt a Zsió Hitközség felújított udvarán Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Márkus Sándor, a hitközség elnöke.

A KISZ lakótelepért Alapítvány karácsonyi ünnepségén köszöntötte a megjelenteket Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Nemény András önkormányzati képviselő.

Biczó Ferencnét (Varga Mária) 95. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

"A kiváltságos város" Szombathely város privilégiumlevelei és Schönvisner István munkássága című várostörténeti konferencián, az Egyházmegyei Levéltárban köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A szombathelyi történelem egy újabb szegletét mutatja be a Szülőfőld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület legújabb könyve, melynek címe "Híres szombathelyi nők - Knebel Riza". A Savaria Múzeumban tartott könyvbemutatón köszöntőt mondott Lendvai Ferenc tanácsnok, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója.

Sportolásra és rekreációra alkalmas parkot adtak át a Stromfeld lakótelepen. A beruházás a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében valósult meg, amelyben több ilyen park kivitelezése is szerepel a jövőben. A Lidl áruház és a Kéthly Anna utca közötti füves területen megvalósult beruházás bruttó költsége 16 millió forint. A parkot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester, a körzet képviselője adta át. A város összesen tíz helyszínre adott be pályázatot. A továbbiak a kedvező elbírálás után készülhetnek el.

2017.12.13 09:00

A Mocorgó Óvoda és a Százszorszép bölcsőde felújításáról tartott tájékoztatót és helyszíni bejárást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projekt TOP forrásból valósul meg, összesen mintegy 130 millió forintos beruházásból.

Színházi előadás előtt köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az aktív időskor programban résztvevőket a Weöres Sándor Színházban, akik Szép Ernő: Vőlegény című darabját tekintették meg. Az aktív időskor program nagyon népszerű a városban, négy alkalommal is megtöltik a nézőteret.

Felbert Ferencné szépkorút köszöntötte otthonában 95. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Németh Miklós szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A kulturális alapellátás kiterjesztése címmel szervezett a vas megyei közművelődési szakembereknek továbbképzést az NMI Művelődési Intézet Nkft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságával az AGORA Művelődési és Sportházban. A résztvevőket Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte.

A Fő téren felállított adventi koszorú második gyertyáját gyújtotta meg Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Idén is tűzifát kaptak a rászoruló családok Szombathelyen. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által szervezett akcióban idén 200 rászoruló családnak osztottak tüzelőanyagot. Az Erdészeti Zrt idén 615 m3 fát ajánlott fel, összesen 9.300.000 forint értékben. A tűzifa szétosztásában aktívan vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

2017.12.08 18:00

Ünnepélyes keretek között adták át a nagyközönségnek a Vasi Aligátorok Utánpótlás Sportegyesület új uszodáját. A rendezvényen beszédet mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke. A beszédek után a Vasi Aligátorok a tízszeres horvát bajnok Mladost Zagreb ellen játszottak mérkőzést.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Vas Megyéért Egyesület a Megyeháza Dísztermében. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely, Megyei Jogú Város polgármestere, V. Németh Zsolt államtitkár.

A Trend Optika csoport új szalonnal bővül Szombathely Fő téren. A mintegy 300 négyzetméter alapterületű üzlet megnyitóján részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Műjégpálya területére tervezett Fedett Jégcsarnok alapkövét helyezte el dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a helyi csapat pingvine.

A "Párhuzamos avantgárd, avagy Pécsi Műhely 1968-tól 1980-ig" című kiállítás Budapest és Pécs után a Szombathelyi Képtárban látható. A kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Neumann János Általános Iskola energetikai felújításának projektjéről tartott sajtótájékoztatót helyszíni bejárással egybekötve dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester. Az építkezésről Czobor László, a KG Invest 2008 kft. építésvezetője adott tájékoztatást.

Bárdosi Péternét (Mészáros Erzsébet) 90. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Médiaworks Hungary Zrt. TOP 100 Vas 2017 című kiadványának bemutatóján vett részt Illés Károly és Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Pelikán étteremben. A kiadvány Vas megye 2016. évi gazdasági eredményeit és vállalkozásait mutatja be.

2017.12.06 16:30

A 10. önkormányzati választókerületben tartottak jótékonysági Mikulásnapot. A Víztorony Egyesület és Sátory Károly, a körzet képviselője közös rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényt Sátory Károly 400.000 forintos képviselői keretével, és a Szombathely „Szent Márton Városa” Jóléti Alapítvány 15.000 forintos támogatásával rendezte meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere hagyományos, év végi találkozójukon köszöntötte a Városháza nyugdíjasait. A 160 tagú nyugdíjas társaság havonta találkozik egymással, közös programokat szerveznek.

Programok

Gyerekeknek: A VERS VILÁGA

Időpont: 2018 Január 03. (Szerda) 09:00

Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Életmű - Szyksznian Wanda grafikusművész kiállítása (SZOMBATHELYI KÉPTÁR) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Március 14. (Szerda) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
„A MÚLT ÉS A JÖVŐ NEM A TIÉD…” (SZOMBATHELYI KÉPTÁR) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Április 28. (Szombat) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...