Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2018.06.17 15:00

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt a Csónakázó tó melletti fitneszparkban a "Sporttal a drog ellen" elnevezésű figyelemfelkeltő sportrendezvényen.

A 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének kíséretében koszorút helyezett el gróf Batthány Lajos mellszobránál. A rendezvényt a Nagy háborús emlékév keretében rendezték, apropóját a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója adta.

2018.06.16 14:00

A Fő téri James Joyce szobornál a Bloomsday 2018 megnyitó ünnepségén köszöntő beszédet mondott Pat Kelly Írország nagykövete és Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt a Fő térről rajtoló tájfutóviadalon. A Vas Megyei Tájékozódó Futó Szövetség, a Haladás VSE tájfutószakosztálya és a Zalaegerszegi Tájfutó Club szervezésében az Alpok–Adria régiók – Magyarország, Németország, Ausztria, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Horvátország – tájfutó-válogatottjai vettek részt az Alpok–Adria Kupán.

A Gothard Jenő Általános Iskola tanévzáró ünnepségén vett részt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Nagy Imre és mártírtársai halálának 60. és újratemetésének évfordulója alkalmából, a Szombathelyi Nemzetőrök Emléktáblájánál (56-osok tere) rendezett megemlékezésen vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek. A megemlékezés végén virágot és mécsest helyeztek el az emlékmű talapzatán.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere díjakat adott át a Gothard iskola kiváló tanulóinak jutalmazási ünnepségén. Az intézmény összesen 101 diákja és felkészítő tanáraik kaptak elismerést a tanév végén.

Az Egységes ápolási eszközpark kialakítása elnevezésű projekt sajtótájékoztatóján jelen volt dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely Országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója, Limbach Viktor az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató helyettese.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Parais István, az AGORA igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Szurkolói Kertről a Városházán. A foci VB egyenes kieséses szakaszában, június 30. és július 15 között együtt szurkolhatnak a szombathelyiek a kedvenc csapatuknak a Történelmi Témaparkban.

A Weöres Sándor Színházban évadzáró társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A 2017-2018-as tanévben az országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményt elért tanulókat és az őket felkészítő szaktanárokat jutalmazta dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városháza házasságkötő termében.

2018.06.13 11:00

Elbontották a mozaik feletti védőépületet a Járdányi Paulovics István Romkertben és megkezdődtek az ásatások azon a dombon, amelynek mélyére századok óta most néznek először régészek. Az már látható, hogy a törmelékes felszín alatt érdekes késő római kori leleteket találtak, amelyet megtekintett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere.

Két ütemben újul meg a Sas utcai nagyon rossz állapotú járda. Az első ütemben mintegy 13 millió forint önkormányzati forrásból elkészült a 300 méter hosszú szakasz. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át a megújult járdát a közlekedőknek. Az eseményen részt vett Lendvai Ferenc tanácsnok és Kántás Zoltán, a körzet képviselője.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 5 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

2018.06.10 15:00

Quirinus emléktáblájánál tartottak megemlékezést a mártírhalált halt püspök emléktáblájánál. A város vezetése nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere helyezte el a megemlékezés koszorúját az emléktáblánál.

2018.06.10 11:30

A IV. Szombathelyi Országúti Kerékpáros Csapat Időfutam eredményhirdetésén adott át díjakat Koczka Tibor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A verseny része a Szombathely Város Rekreációs Programjának.

2018.06.10 10:00

Herényi Esszenciák – mikor kitárulnak Herény kapui címmel hirdette meg legújabb programját a Herényi Kulturális és Sportegyesület június 10-én vasárnap. Koczka Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője bekukkantott a Józsa család kertészetébe, megtekintette Ekk István bonsai bemutatóját, majd megkóstolta a herényi langallót, amit Szekér Tamás egyesületi elnök készített otthonában.

2018.06.09 19:00

Az 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny döntőjét dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

A 2018-as évet Mátyás király - Emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság. Királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából az ŐrvidékHázban június 7-10 között nagyszabású rendezvénysorozattal emlékeztek meg Mátyás királyról. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere köszöntötte szombaton a rendezvényre kilátogatókat.

A 10 éves Vulcano Cégcsoport jubileumi programján mondott köszöntőt dr. Hende Csaba a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Kondora Bálint a Vas megyei közgyűlés alelnöke és Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2018.06.08 16:00

A 2018. évi 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket a Fő téren.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőt mondott, majd díjakat adott át a Kanizsai Dorottya Gimnázium által szervezett Diák Kép Fesztiválon.

A Savaria Megyei Hatókőrű Városi Múzeum Szent Márton Intézete és a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa egyesület szervezésében tudományos szimpóziumot rendeztek „Leonianus és kora” címmel a Képtárban, amit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök nyitott meg.

A Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya sportágat népszerűsítő rajzpályázatot hirdetett, melynek díjátadó ünnepségén köszöntőt mondott, majd díjakat adott át Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Savaria Múzeum Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom című kiállításának megnyitóján. A tárlat a herbáriumok és a szépirodalom virágos világainak találkozását idézi. A közel két évszázadból megörökölt példányok közül kiválasztott növények a hasonló vagy egyidőben született, rájuk vonatkozó verses és prózai szöveg(részlet)ek segítségével mintegy költői térben kelnek új életre, jelenkori fényképeiken élő színeikben is tükröződve. Ez eddig nem létezett alkalmat teremt az egykor élt, de sosem hervadó virágok és szépirodalmi szövegkörnyezetük aprólékos megfigyelésére, üzenetük értelmezésére, alkotó feldolgozására. A kiállítás 2018. december 21-ig tekinthető meg.

2018.06.07 13:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Magyar Opera200 című kiadvány ünnepélyes átadásán. A hiánypótló CD- gyűjteményt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója adta át Polgármester úrnak és a vas megyei könyvtárak igazgatóinak. A díszdoboz 50+3 korongja 35 válogatott operaművet tartalmaz, melyek célja operairodalmunk bemutatásán túl azok ismertté, népszerűvé tétele, valamint a zenehallgató közönség ösztönzése azok rendszeres hallgatására, időről-időre történő elővételére.

2018.06.06 14:00

Wagner András, a rendszerváltás utáni első polgármester sírjánál tartottak megemlékezést, amelyen a város vezetése nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok helyezte el a megemlékezés koszorúját.

Kovács Istvánnét 90. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2018.06.06 11:00

Szombathely adott otthont az első Vas megyei Patika Napnak, amelyen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A Patika Nap országosan az elmúlt 15 évben olyan nyílt nappá vált, ahol a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, és az egészségügyben betöltött fontos szerepüket.

Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az 53., jubileumi Savaria Nemzetközi Táncversenyt beharangozó sajtótájékoztató résztvevőit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beszédet mondott majd koszorút helyezett el Koczka Tibor alpolgármesterrel a 83. gyalogezred emlékművénél az olasz hadszíntéren folytatott harcok helységneveit tartalmazó táblánál, amelyet a Rumi Rajki kör állított.

Az Agora Kulturális Központ irodaházi része energetikailag a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében újul meg. A sajtóbejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly, alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Az Országgyűlés döntése nyomán június 4-e, a trianoni békediktátum napja 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. A Szent István parkban tartott városi ünnepségen dr. Surján László Európa parlamenti képviselő mondott ünnepi beszédet, közreműködött a Boglya Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Szabó Róbert Endre színművész és Prikazovics Ferenc. A Vas megyei Kormányhivatal képviseletében Ágh Ernőné főigazgató, a Vas megyei Közgyűlés képviseletében dr. Balázsy Péter jegyző, Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester helyezett el koszorút a 83-as gyalogezred emlékművénél.

11. alkalommal tartott a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából ünnepi megemlékezést a diákoknak az evangélikus templomban. Az ünnepségen Sátory Károly iskolaigazgató köszöntője után ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Surján László Európa parlamenti képviselő.

2018.06.04 15:00

Városi pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a Bartók Teremben, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd kitüntetéseket adott át Koczka Tibor, alpolgármesterrel és Rettegi Attilával, az Oktatási és Szociális Bizottsági elnökével.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathelyi Megyei Jogú Város polgármestere beszédet mondott majd koszorút helyezett el a 103 éves szombathelyi repülőtéren levő emlékhelynél. A megemlékezés után megnyitotta a repülőnapot.

A Nemzeti Összetartozás Napja tiszteletére ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Herényiek Házában, melyen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet. Az ünnepségen közreműködtek a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a Fő téren azt a szűrőbuszt, amely a Danone Életmód program keretében érkezett Szombathelyre.

2018.06.01 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott, majd díszoklevelet adott át dr. Kohuth Viktornak a VasiVíz Zrt. vezérigazgatójának, a VasiVíz Zrt. fennállásának 120. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen a Fedett Uszodában. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc tanácsnok részt vett a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium udvarán felállított kültéri ivókút ünnepélyes átadóján. A fennállásának 120. évfordulóját ünneplő VASIVÍZ ZRt. legújabb akciójával az iskolás korosztály figyelmét szeretné ráirányítani a vízfogyasztás fontosságára. Az eseményen megjelent Dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója és Dr. Kondor János igazgatóság elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott, A lelkiismeret parancsára – A magyar és lengyel Katolikus Egyház II. világháborús zsidómentő tevékenységéről című konferencián. Az eseményen részt vett lesz Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete és Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán fogadta Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövetét és küldöttségét.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a XIX. Savaria Történelmi Karnevál programjait. A négy nap alatt 27 helyszínen több mint négyszáz program várja majd az érdeklődőket.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök köszöntőt mondott a "A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház története" és "A Szombathelyi Székesegyház toronyórái" című kötetek bemutatóján. A könyvbemutatók után Császár István helynök megáldotta a Székesegyház toronyóráit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvény fővédnöke a szervezőkkel közösen sajtótájékoztatón ismertette a XV. Országos Sporttudományi Kongresszus programjait, majd szakmai előadást tartott Újkori sportfejlesztések Szombathelyen címmel. A rendezvényen előadást tartott dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta a felújított Brutscher József utcát. A gépjárművek kedd délutántól már a megújult úton közlekedhetnek. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok. A kétsávos, 7,5 méter széles és 230 méter hosszú útszakasz teljesen új burkolatot kapott. A járda térkővel burkolt, s elkészült egy aszfaltozott kerékpárút is. A felújítás a város útfelújítási programjának része.

Merklin Tímea újságíró és Benkő Sándor fotóriporter SemperVivum Savariense - Szombathelyi temetők és kripták című könyvének bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és P. Csány Péter SDB plébános, rendházigazgató. A kötetet Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel könyvtár igazgatója mutatta be.

2018.05.28 11:00

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott állománygyűlésen a Brenner János boldoggá avatásán közreműködő rendőröknek dr. Székely János megyéspüspök, dr. Tiborcz János a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönték meg a kiemelkedő munkát. Szombathely közrendjéért járó díjban Szakács Szabolcsné c. r. alezredes részesült.

Az Élet Menete Alapítvány Holokauszt vándorkiállításának megnyitóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az áldozatoknak emléket állító utazó múzeumot, amely tulajdonképpen egy speciálisan berendezett marhavagon, vasárnapig tekinthetik meg a pályaudvaron az érdeklődők.

2018.05.27 10:00

A magyar hősökre emlékeztek a Március 15-e téren, a hősi emlékműnél. Az ünnepségen beszédet mondott Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke. A megemlékezésen részt vett Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

Programok

Gyerekeknek: MÁRTON NAPI JÁTSZÓPROGRAM – Kalandjáték Savariában c. játszóház

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
Időpont: 2018 November 09. (Péntek) 12:00

SZENT MÁRTON-NAPI ORSZÁGOS NAGYVÁSÁR (Szent Márton Programsorozat)

Vasi Skanzen, Szombathely, Árpád út
2018 November 09. (Péntek) 15:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Vesperás Szent Márton tiszteletére és lampionos felvonulás (Szent Márton Programsorozat)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér
2018 November 09. (Péntek) 17:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Ünnepi szentmise Szent Márton, az Egyházmegye védőszentjének tiszteletére (Szent Márton Programsorozat)

Sarlós Boldogasszony Székesegyház, Szombathely, Mindszenthy tér
2018 November 10. (Szombat) 10:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
SZENT MÁRTON DÍJÁTADÓ GÁLA (Szent Márton Programsorozat)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 10. (Szombat) 18:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...