Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Balló László, "Keringő Álom" – Szombathelyi történet című verses kötetének bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Balló Lászlóval, a kötet szerzőjével dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélgetett a könyvbemutatón.

Az április 8-i országgyűlési képviselő-választás szavazatszámláló bizottsági tagok dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek pótesküt a Városházán. A tagságot a szabályokról dr. Károlyi Ákos jegyző tájékoztatta.

2018.04.05 14:00

Vas megyei képeslapgyűjtők szervezésében a Nagy Háború vasvármegyei képeslapjaiból rendezett kiállításon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Smidt Múzeumot a Szent Márton Emlékévhez kapcsolódó beruházásként bővítették. Az új épület átadásán köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. Az eseményen részt vett Illés Károly alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke, Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója és Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

Márkus Erzsébet és Bokor Zsolt adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének a 2017. évi Magyar Súlyemelésért érdemérem arany fokozatát.

Az április 8-i országgyűlési képviselő-választás szavazatszámláló bizottsági tagok ünnepélyes eskütételén vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, ahol köszöntötte a bizottsági tagokat, és kivette az esküt. A tagságot a szabályokról tájékoztatta dr. Károlyi Ákos jegyző.

Az ungvári magyar tannyelvű Drugeth Gimnázium tanulóinak búcsúestjén köszöntötte a diákokat a Kanizsai Dorottya gimnáziumban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke. A 40 diák és 4 kísérője 4 napra a Kanizsai Dorottya Gimnázium vendégszeretetét élvezték.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Eötvös Loránd Tudományegyetem között létrejött együttműködési megállapodást ünnepélyesen, sajtótájékoztató keretében írta alá prof. dr. Borhy László rektor, dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Scheuer Gyula kancellár.

A 120 éves VasiVíz jubileuma alkalmából ültetett emlékfát a Csónakázó tó parkjában dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz zrt. vezérigazgatója..

Neválovits Márknét 95. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Romkertben lévő egykori palota mozaikját felszedésének befejezéshez közelítő munkálatait tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója.

A Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – felújított kollégiumának átadásán mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Szinay Attila, helyettes államtitkár.

2018.03.27 11:30

A húsvéti készülődés finisébe érkezett. Az ovisok nagyon szép tojásokat festettek, amiket tűzoltók, a Falco kosarasai, és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere segítségével aggattak fel a Fő téren felállított "tojásfa" ágaira.

A közlekedésbiztonsági napon köszöntötte a szakmai napon részt vett diákokat, szervezőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Honfi József a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli szervezete elnöke, Horváth Péter rendőr alezredes, és Lakatár Gábor katasztrófavédelmi kirendeltségvezető.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tett ünnepélyes esküt Vas Megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának a Momentum Mozgalom által delegált tagja, Dr. Nagy Viktor.

Az Igazságügyi Minisztérium kiemelt célkitűzése az áldozatsegítés hatékonyabbá tétele, a bűncselekmény és a tulajdon elleni szabálysértés áldozatai érdekeinek képviselete, és az áldozatok részére nyújtható szolgáltatások minőségének magasabb szintre emelése. Az Áldozatsegítő Központ ünnepélyes átadásán mondott köszöntőt dr. Vízkelety Mariann államtitkár, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

"A Szombathely és a Környező Települések Árvízi Védelmét Szolgáló Dozmati Víztározó Megépítése" című projekt ünnepélyes nyitórendezvényén mondott köszöntőt Somlyódi Balázs OVF főigazgató, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott. A tározó alapkövének elhelyezése után mondott ünnepi beszédet Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Kovács Tamás, a Szabadics Zrt vezérigazgatója.

A Víztorony- KRESZ Park Kulturális - és Szabadidő Egyesület, Tavaszváró MAJÁLIST rendezett a Víztoronynál, ahol ünnepi köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly önkormányzati képviselő.

Védőháló a Családokért címmel rendeztek a szombathelyi és mosonmagyaróvári nagycsaládos egyesületek szervezésében találkozót az ŐrvidékHázban, ahol dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

A Magyar Tudományos Akadémia Vas Megyei Tudományos Testülete és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum szervezésében rendeztek tudomány konferenciát a Szombathelyi Képtárban „FELSŐLENDVÁTÓL BELSŐ-ÁZSIÁIG” címmel Almásy György életútjáról. A résztvevőket köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvényt dr. Vig Károly az MTA VATT elnöke nyitotta meg.

Almásy László Ede életéről szóló könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az ŐrvidékHázban.

Művészeti Szakközépiskola éves kiállításának megnyitó ünnepségén a Szombathelyi Képtárban mondott köszöntőt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Németh Sándornét köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 95. születésnapja alkalmából.

Az új „SPECT CT”-ről tartottak sajtótájékoztatót a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Cselkó-teremben. Köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projektet bemutatta dr. Nagy Lajos főigazgató.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ hirdette meg a „Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban” kampányt. A roadshow 12. állomása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - a házigazda dr. Nagy Lajos főigazgató volt. Az eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A kórházi ételekről Ambrus György, Magyarország gasztronómiai nagykövete beszélt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán köszöntötte a korondi fúvószenekar tagjait. A zenekar a 61 éves Szombathelyi Fúvószenekar vendégeként vendégszerepel a megyében. Szerdán Sárvárra, csütörtökön Csepregre látogatnak, szombaton délelőtt a szombathelyi víztoronynál lépnek fel.

Az V. Savaria Filmszemle és Szakmai konferencia eseményeiről tartott sajtótájékoztatót a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 7 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte Kiss Lajosnét.

Vitéz Bakay Szilárd halálának 71. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak, ahol köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, az emlékbeszédet dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője mondta. A megemlékezés után megkoszorúzták az emléktáblát.

A megújult szombathelyi Húsvéti Vásárt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész imdságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnökének köszöntőjével vette kezdetét a Vasi Skanzenban a huszártoborzó. A pontszerző játékokban a próbákat teljesítő gyerekeket dr. Puskás Tivadar polgármester és az egyesület 11-es Huszár tagozatának huszárjai avatták fel kis huszárokká. A kis huszárokkal megerősített magyar sereg együttes erővel kiűzte a labanc csapatot a Skanzen területéről.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 8. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást a Savaria Filmszínházban, amelyen Angyal Lászlóra, a Városháza kommunikációs vezetőjére emlékeztek, aki a sajtófotó kiállítás kitalálója, életre hívója volt. Angyal László családja megalapította az Angyal László emlékdíjat, melyet leánya, Angyal Réka adott át az általa kiválasztott kép szerzőjének. A kiállítás megtekinthető 2018. április 15-ig.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az Országzászlót. Az ünnepi műsort a Nagy Lajos Gimnázium diákjai adták. 10.45-kor a Savaria Múzeum parkjában az ünnepi műsorban fellépett a Boglya Népzenei Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Domby Bertalan,Kovács Pál, Endrődy Krisztián. Ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beiktatta Szombathely diákpolgármesterét, majd dr. Horváth Boldizsár szobrát koszorúzták meg.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján emlékeztek meg a 170 évvel ezelőtt történt eseményekről a Herényiek Házában, ahol ünnepi beszédet mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Önkormányzat a Styl vállalat dolgozóinak megsegítésére létrehozott Munkerőpiaci Iroda megnyitásán túl az Önkormányzati rendeletünk alapján a rendkívüli szociális krízishelyzetre tekintettel települési támogatás nyújt a szombathelyi lakóhellyel rendelkező dolgozóknak, melynek összege 42.750 forint. A támogatást a mai napon a kérelmezők át is vehetik az Önkormányzatnál.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Szent Márton temetőben Hübner János, 48-as nemzetőr végső nyughelyét.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos szobrát koszorúzta meg Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

A Visegrádi Szent György Lovagrend szervezésében rendezték meg a Galícia földje borul rám... című dokumentumfilm díszbemutatóját, ahol Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt. A filmet méltatta dr. Holló József nyugalmazott altábornagy, miniszteri biztos.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést és megemlékezést a Megyeháza Dísztermében, amelyen ünnepi beszédet Majthényi László, közgyűlési elnök mondott. A megemlékezésen részt vett, a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2018. március 15.-e az 1848/49 forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából „három évtizedes kimagasló szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként” Magyarország Címerével Ékesített Aranygyűrűt adományozott dr. Bognár Judit asszonynak, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgató-helyettesének.

A Herényi Nyugdíjas Kör hölgy tagjait köszöntötte Nőnap alkalmából Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Herényiek Házában.

2018. március 12-én délelőtt a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének STYL Alapszervezete demonstrációt tartott Szombathelyen, a Városháza előtti téren a munkavállalók bér-kifizetésének elmaradása miatt.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepség és megemlékezés programjairól tartott sajtótájékoztatót a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly önkormányzati képviselő, Csapláros Andrea múzeumigazgató és Parais István, az AGORA igazgatója.

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete STYL Alapszervezetének képviselői adtak át petíciót a Városháza polgármesteri irodájában dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének.

Helyszíni sajtótájékoztatót tartott a Szigligeti Ede utca felújításával kapcsolatban dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, a körzet képviselője.

Kálinger Roland tábori lelkész előadása a Herényiek házában. Az előadás előtt Koczka Tibor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a lelkészt és a hallgatóságot.

2018.03.09 10:00

Romkert -, az egykori helytartói palota mozaik teremben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a "Mozaik" felszedésének kezdő mozzanatait, és sajtótájékoztatót tartott a régészekkel együtt a munkafolyamatról.

Az ESŐEMBERKE Alapítvány a Vas megyei autistákért Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából megjelent könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A diákpolgármester választás jelöltjeit és résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A voksolás és szavazatszámlálás után kiderült hogy az új diákpolgármester Unger Patrik (Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 10/D1), a diák alpolgármester Szabó Milán (Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 11/A) lett.

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 17. (Péntek) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...