Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Otthonában köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90. születésnapját ünneplő Csilléri Gyulánénak. Az ünnepelt 2002-ben költözött Szombathelyre, sokat olvas és pihen.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díjátadó gálán a Bartók Teremben.

2014.01.20 15:00

Új munkahelyeket teremtettek és fejlesztették a gyártókapacitást is egy 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektnek köszönhetően a szombathelyi Epcos Elektronikai Alkatrész Kft.-ben. Az ünnepélyes projektzáró ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester is.

A polgármesteri irodában találkozott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és KSENIJA SKRILEC, a Szlovén Köztársaság magyarországi nagykövete. A bemutatkozó látogatáson a testvérvárosi kapcsolatokról is tárgyaltak.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, Dr. Mihalovics Péter miniszteri biztos, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor tanácsnok adta át ünnepélyes keretek között az Új Nemzedék Plusz szombathelyi Kontaktpont irodáját az Óperint utca 1-es szám alatt.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam átvette a város maradék, mintegy 4,3 milliárd forintnyi adósságát és ezzel tiszta lappal kezdheti az évet a vasi megyeszékhely.

Hagyománytermető szándékkal rendezett megemlékezést az önkormányzat  Hollán Ernő hadmérnök, altábornagy, államtitkár a MTA tagja tiszteletére szülőháza előtt. Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester és Horváth János Békás község polgármestere is részt vett az ünnepségen.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett a doni hősök tiszteletére rendezett megemlékezésen a Marineum Felnőttképző Akadémia udvarán. 71 éve, 1943. január 12-én kezdődött a szovjet csapatok támadása a II. magyar hadsereg alakulatai ellen a Don-folyónál. Az ünnepség koszorúzással és szentmisével zárult.

2014.01.08 14:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 3 egyesület 16 sportolója fejenként 250 ezer forintos támogatást kap a Kulturális és Sport Biztottság döntése értelmében a 2016-os ötkarikás játékok zökkenőmentes felkészülésére. A támogatásról szóló szerződéseket ünnepélyes keretek között írta alá Puskás Tivadar polgármester és az egyeületek vezetői a Városházán.

Közel hárommilió forint értékben kaptak fejlesztő játékokat a város óvodái- mondta dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az eszközök átadóján a Napsugár Óvodában. Az önkormányzat a szakmai munkát is támogatja, másfél millió forint jut a fejlesztő óvodapedagógusoknak Szombathelyen.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte éjfélkor a Fő téren a város lakóit. Mint fogalmazott, Magyarország jó úton jár és az új évben felvirágzik a vasi megyeszékhely is. A tűzijátékot hajnalig tartó mulatozás követte.

Dr. Puskás Tivadar szombathel Megyei Jogú Város polgármestere gyújtotta meg a szombathelyi adventi koszorú negyedik gyertyáját a Fő téren.

Laptopokat, háztartási eszközöket és bútorokat vitt dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, szakály Gábor tanácsnok és Gaál Róbert jegyző az önkormányzati képviselőkkel karöltve a  város a szociális intézményekbe. A már hagyományos karácsonyi szociális ajándékozó körút három napig tart.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Fodor István a KLIK Szombathelyi Tankerületének vezetője, és Csapó Erszébet igazgató avatta fel a Neumann János Általános Iskola új tornatermét.

Régi hagyomány, hogy Advent idején a  Polgármesteri Hivatal dolgozói a közelgő karácsonyi ünnepek előtt a városháza  nagytermében együtt meghallgatnak egy ünnepi műsort.  Ezúttal a Horváth Nóra és Czirók Tamás versmondók, Tanai Erzsébet, népdalénekes, a Vasi Népdalstúdió valamint Németh Tamás, népzenész adott műsort. Ezt követően a dr. Puskás Tivadar polgármester mondta el adventi gondolatait, végül megygyújtott egy gyertyát a hivatal karácsonyfáján.  

Magyar Tudományos Akadémia Vas megyei Tudományos Testülete az Agora szalonban Szent Márton Örökség és Hagyomány címmel tartott tudományos ülést. Az eseményen megjelent és köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr Tenki Mária, az önkormányzat kulturális, társadalmi és külkapcsolatokért felelős tanácsnoka sajtótájékoztatót tartott a Városházán.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a Városházán köszöntötte a Comenius Iskolai Együttműködések keretében Szombathelyre érkező külföldi diákokat és az őket kísérő pedagógusokat. A vendégek Törökországból Ankarából, Spanyolországból Salamancából, Portugáliából Bragaból, Lengyelországból Gliwicéből és Litvániából, Sakiu városából, valamint és Marosvásárhelyről érkeztek.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere,Molnár miklós alpolgármester  és Takács Balázs az Epcos kft. ügyvezetője avatta fel az új tanműhelyt, ahol a diákok gyakorlati oktatásban, a dolgozók átképzésen vehetnek majd részt. A programban részt vevő diákok munkát is kapnak a cégnél a  tanulmányaik befejezése után. A cél a duális képzés erősítése.

2013.12.04 22:25

2013.11.30 22:43

A kormány fejlesztéspolitikájának egyszerűsítéséről és a pályázati források felhasználásáról esett szó a Széchenyi Programiroda őszi konferenciájának szombathelyi állomásán. A Városháza Házasságkötő termében dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a tanácskozás résztvevőit. Elhangzott, Szombathelyen jelenleg 14 Széchenyi tervvel kapcsolato pályázat fut, összértékük pedig eléri a 2 milliárd 808 millió forint

2013.11.26 17:00

A Selyemrét utcából az Akacs Mihály utcába költözik a Savaria Szakképzés-fejlesztési Kft, volt Savaria TISZK-jelentette be sajtótájékoztatón Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgylési képviselője, Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere, valamint Bálint András ügyvezető. Az átalakítás célja a szakképzés fejlesztése és a szakemberek utánpótlásának biztosítása.

2013.11.23 12:16

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester nyitotta meg a Szombathely Visszavár elnevezésű állásbörzét, amelyen a város nagyfoglalkoztatói mutatkoztak be a műszaki képzésben részt vevő hallgatóknak.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester pénteken délután a Városházán köszöntötte azokat a diákokat, akik a Szombathely visszavár elnevezésű önkormányzati ösztöndíjat elnyerték.

Dr. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Faragó Sándor a Nyugat-mgyarországi Egyetem rekrota, valamint a cégek képviselői aláírták a gépészmérnük-képzés 2015-ös indulásáról szóló megállapodást.

Mintegy 80 millió forintot fordít az önkormányzat az egészségügy fejlesztésére- jelentette be dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a megújuló Selmec utcai rendelő előtt tartott sajtótájékoztatün.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hosszú tárgyalások után sikerült az érintett feleknek megegyezniük a gépészmérnök-képzés elindításáról a avaria Egyetemi Központban. A szak az egyetem természettudományi karán kialakított Műszaki Intézetben működik majd, várhatóan 2015 szeptember elsejétől.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, valamint Pajor Attila a Jabil Kft. igazgatója és Sümegi Tamás, a Savaria Szakképző Iskola igazgatója adta át az iskola új, a gyakorlati tudást segítő laborját.  

2013.11.19 20:00

Nagyszabású gálán búcsúzott el Kálmán László a profi kosárlabdától. Az Aréna Savariában rendezett ünnepségen részt vettdr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, akl a sportolónak és családjának is megköszönte az elmúlt évek kiemelkedő munkáját.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Breznivits István a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a konzorciumi partnerek jelenlétében írta alá az Integrált Városfejlesztési Stratégia harmadik üteméről szóló együttműködési megállapodást.

Bővült a Katonatörténeti Kiállítás

Otthonában köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 95 éves Minier Tibornak.

620 millió forintból, uniós támogatással alakítottak ki természettudományos labort a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. A legmodernebb eszközökkel felszerelt új labor egyszerre segíti a biológia, a kémia, a fizika és a földrajz gyakorlati oktatását. Általános iskolás gyerekek is tanulnak majd itt.  A labor ünnepélyes átadóján részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Fodor István tankerületi igazgató is.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a Pető Ernő emlékére rendezett ünnepségen a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. Az intézmény emlékparkjában tartottak koszorúzást emlékülés követte.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Szakály Gábor tanácsnok is részt vett a Bartók Teremben rendezett Szent Márton Napi Gála díjkiosztó ünnepségén. 15 kategóriában osztották ki a város legrangosabb kitüntetéseit.

2013.11.06 10:00

Munkáltatói partnerségépítő szakmai rendezvényt tartott a Szociális Forrásközpont a Kámoni Arborétumban. A hat előadásból álló konferenciát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Programok

Kiemelt rendezvények: Adventi vásár Szombathely 2018

Időpont: 2018 November 23. (Péntek) 17:00

Szombathelyi Swietelsky Haladás - DVSC (Sport)

Szombathelyi Haladás Stadion, Szombathely, Rohonci utca 3.
2018 December 15. (Szombat) 17:00

Még több Sport ...
Falco KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 December 14. (Péntek) 19:00

Még több Sport ...
Vas Megyei Kosárlabda Bajnokság (Sport)

SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tornaterme, Szombathely, Rohonci utca 10.
2018 November 28. (Szerda) 20:45

Még több Sport ...
Vas Megyei Kosárlabda Bajnokság (Sport)

Nagy Lajos Gimnázium tornaterme, Szombathely, Dózsa György utca 4.
2018 December 05. (Szerda) 20:20

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...