Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

A Vasi Sport Akadémia női röplabda csapata, veretlenül megnyerte az NBII-es bajnokság nyugati csoportját, majd a legmagasabb osztályba jutásról döntő mérkőzéseket is sikeres megvívta a SZTE EHÖK SE csapat ellen. Ezzel a történelmi sikerrel kivívta a csapat, hogy a következő szezonban az ország legjobb 12 csapata között szerepeljen az első osztályban. Az ünnepélyes éremátadón részt vett dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

2013.06.06 22:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Győrújfaluba látogatott, ahol találkozott az éjszakai műszakot teljesítő szombathelyi önkéntesekkel, majd Győr alpolgármesterével, Simon Róberttel egyeztetett az árvízi helyzetről.

2013.06.06 18:30

A Namzeti Összetartozás Napja alkalmából városi megemlékezést tartottak a Kálvária utcában található első világháborús emlékműnél. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.  

Felsőőr polgármestere, jegyzője és a városháza több dolgozója látogatott Szombathelyre, és megismerkedtek az itt működő közigazgatási rendszerrel. A küldöttséget dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Károlyi Ákos aljegyző fogadta a Polgármesteri Hivatalban.A két város polgármestere egyetértett abban, hogy a jövőben tovább kell erősíteni a határon átnyúló kapcsolatot és együttműködést.

A Zanati út nagyáruház parkolójából indult útnak a 140 fős szombathekyi küldöttség, hogy segítsenek a Szigetközben az árvízi védekezésben. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megköszönte az önkénteseknek, hogy vállalták a feladatot. Az önkéntesek a Polgármesteri Hivatal, a Szova Zrt., a Vasivíz Zrt, a Közterület-felügyelet munkatársai, valamint az Illés Akadémia diákjai.  

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Szombathelye Megyei Jogú Város polgármesterével, dr. Puskás Tivadarral közösen tartott sajtótájékoztatót, ahol együtt számoltak be a digitális átállás legfrissebb helyi eredményeiről.

Az iskola egyik diákjának édesapja készítette el és ajánlotta fel az iskolának azt a kopjafát, amelyet június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján avattak fel a Nyitra utcai Általános Iskola udvarán. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakács Dávid, a körzet képviselője is.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett a 16. Városi Diáksportnapok megnyitóján, melynek idén előszőr az Aréna Savaria is otthont adott.  

Sajtóreggeli keretében mutatta be a szombathelyi Médiaközpont a Szombathelyi7 című önkormányzati hetilapot, amely immáron túl van a hedetik szám megjelenésén.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is kilátogatott az Országos Elsősegélynyújtó Verseny szombathelyi döntőjére.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és egyben a program fővédnöke nyitotta meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, amelynek Szombathely adott otthont.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sípszóra nyitotta meg pénteken a Quadrille Táncfesztivált.

2013.05.24 11:00

A közművesítés, és a sok építkezés után a Sip utca állapota annyira megromlott, hogy már a gépjárművek épségét veszélyeztette. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere egy rögtönzött lakossági fórumon értesült a problémáról, ami már meg is oldódott.

Négyszázötven zarándok érkezett Szombathelyre, Szent Márton szülővárosába a németországi rottenburg-stuttgarti egyházmegyéből. A Herényi templomban dr. Puskás Tivadar Szomabthely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

90. születésnapja alkalmából ottonában látogatta meg és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Simonits Ferencnének. 

Öshonos fafajtákkal bővült a 40 éves Skanzen tündérkertje. A faültetők között ott volt dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is. Megfelelő gondozás mellett néhány éven belül már termést is hozhatnak a fák.

Tizenöt helyszínt érintő magyarországi körútjának első állomására, Szombathelyre érkezett pénteken Bosco Szent Jánosnak, a Magyarországon száz éve jelen lévő szalézi rend alapítójának ereklyéje. Az ünnepi fogadtatáson részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki beszédében kiemelte, a város életéhez szervesen hozzátartoznak a szalézi szerzetesek és a szaléziak által végzett munka. Emlékeztetett Ambrózy Teréz bárónőre, aki elsőként kezdeményezte a szalézi rend megtelepedését Szombathelyen és gróf Mikes János püspökre is, aki ezt támogatta és elősegítette.

Közel 46 millió forintot nyert egy pályázaton az intézmény, amelyből a pedagógusoknak lehetőségük lesz továbbképzéseken részt venniük, de egészségnapot, sportnapot és tábort is szerveznek majd. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is részt vett a programot ismertető sajtótájékoztatón.  

Majdnem kétévi előkészület, és két németországi helyszínen, Osterburkenben és Konstanzban történt nagy sikerű bemutatása után Szombathelyre érkezett a német-magyar közös rendezésű kiállítás, amelynek hivatalos megnyitóján részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is.

Szombathelyen tartotta évi rendes küzgyűlését a Magyar Fürdővárosok Szövetsége. „Azt szeretnénk ha Szombathely nevét meghallják, az jusson mindenkinek eszébe, hogy Szombathely a Nyugat királynője és hogy itt született Szent Márton.”-így köszöntötte dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a vendéglátó város nevében a megjelenteket. 

2013.05.09 10:00

Az esélyegyenlőség volt a vezérfonala a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Békfei Antal szakkolégiumának, amikor életre hívta az Együtt, vállvetve című kétnapos rendezvénysorozatot. Kalocsai Richárd fotókiállítását dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Emléktábla jelzi az Iseum bejárata mellett, hogy az épület 2012-ben kiédemelte az Építőipari Nívódíjat. A tábla ünnepélyes leleplezésén részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgáremstere is.  

A Jézus Szíve Templom kertjében tették le a közösségi ház alapkövét. Régóta vártak már a városrész lakói egy kultúrházra, hiszen az összetartó közösségnek nem volt hol találkoznia.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet jubileumi ünnepségén. A szakmai kiválóságai visszatekintettek az elmúlt hatvanöt évre, majd a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Mesebolt Bábszínház művészei adtak műsort a Bartók teremben.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere részvételével megkoszorúzták a 120 évvel ezelőtt elhunyt Markusovszky Lajos szobrát a kórház udvarán. A koszorúzást ünnepség és emlékülés követte.  

Otthonában köszöntötte fel, majd adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Széplaki Jánosnénak.

Május 17-én, Magyarországon először, Szombathelyre érkezik a szalézi rend alapítójának ereklyéje. Az eseményre több napos programsorozattal készül a Szent Kvirin Szalézi Plébánia, Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is.

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Havas Lászlót. A polgármester átadta az ünnepeltnek a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét is.

Több ezer szombathelyi ünnepelte együtt a tánc világnapját a város Fő terén, ahol délután kettőtől késő estig, három színpadon párhuzamosan mutatkoztak be a műfaj tehetségei. Az esti etapot dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője nyitotta.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett a részben felújított jáki templomban tartott szentmisén és az azt követő ünnepségen.

2013.04.26 15:00

A 12 legstebb magyar vers-program zárókonferenciáját tartották a Weöres Sándor színházban, amelynek aulájában a névadóról szóló kiállítás is nyilt. A tárlatot dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Szombathelyre látogatott Yantai testvérvárosból Tian Qipei a Yantai-i Külügyi és Tengeren Túli Kapcsolatok Hivatalának igazgatóhelyettese, és Wang Leifei úr munkatársa. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony fogadta őket a Városházán.

Dr. PuskásTivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Fő téren, majd a Derkovits lakótelepen gyűjtött aláírásokat a rezsicsökkentést támogatóktól. A kora nyári időben sokan elegyedtek beszédbe a polgármesterrel, miközben szép számmal gyűltek az aláírások is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett az Ifjúsági sporttelepen létesített légszennyezettségmérő ünnepélyes átadóján. A beruházás összesen 3 millió euróba került, ebből három magyar városban telepítettek állomást. Városonként egy fix konténert, és két mobilt. 

1992 óta április 24-én, Szent György napján ünnepelik a rendőrség napját is Ez alkalomból, a Vas megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti központjában játékos vetélkedőt szerveztek, majd ünnepi állomángyűlésen nyolc kitüntetést adtak át.  A közgyűlés “Szombathely közrendjéért”- díját  dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere adta át Verasztó Istvánnak.

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivafar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Kovács Lászlót. A köszöntő szavak után, átadta a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét is.

Miután a katonák pontonhidat építettek, hogy a parkfenntartó munkatársai gépjárművel is a szigetre hajthassanak, 57 fát vágtak ki, és további 139 növényt nyírtak meg. Az eredményt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és szakály Gábor tanácsnok is szemügyre vette.

A hagyományokhoz hűen, a 17. Szociális Hét is a szakma kiválóságainak kitüntetésével zárult. A város által alapított díjakat, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Szakály Gábor tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony adták át.  

71 évvel ezelőtt indult el az a  szerelvény a szombathelyi vasútállomásról, amely a III. Magyar Hadtest katonáit szállította a keleti frontra. Az Aréna utca 9.-es szám alatti Katonatörténeti Múzeumban, majd az állomáson erre a szomorú eseményre emlékeztek. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Továbbá megtisztelte a rendezvényt dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő is.

A Szociális Hét keretében mutatták be a Híres Szombathelyi Nők sorozat ötödik kötetét, amely Szegedy Györgyné munkásságát dolgozza fel. A bemutatón részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is.

Otthonában köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló emléklapját dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere a 90 éves Vörös Ferencnének. 

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a Nestlé gyár új, ötezer négyzetméteres csarnokavatóján.

Fiatalok segítenék a 80 év felettiek mindennapjait, ez a lényege annak a mintaprojektnek, amelyhez csatlakozott Szombathely és Kisvárda. Az együttműködési megállapodást Budapestenírták alá.

Teltházas gálával ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Szökős Néptáncegyüttes. A jubileumi esten részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki díszoklevelet adott át az együttesnek.

A hírt dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas megyei országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Mérei Tamás, a zenekar vezetője jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón.

6, 3 milliárd forinból új belgyógyászati tömböt épít a Markusovszky Kórház, továbbá felújítják az intenzív osztályt, a központi műtőket, a központi sterilizálót, és új betegirányító egységet is kialakítanak. A generálkivitelezői vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Új vegyiüzemcsarnokot avatott a szombathelyi Zoll- Sped Spedició és Szolgáltató Kft. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Hende Csaba Vas megyei országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Lazáry Viktor alpolgármester is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere jelenlétében adta át az Éhen Gyula Kör elnöke, Kozma Gábor a civil szervezet tíz év anyagát a levéltárnak.

Április 9-én nyitja meg kapuit a 17. Szociális hét, amelynek idei szlogenje a " Felelősséggel önmagunkért, egymásért"- jelentette be sajtótájékoztatón Füzessy Józsefné, a Regionális Szociális Forrásközpont vezetője, és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2013.04.05 09:00

A 130 éves Szombathelyi Műszaki Szakképző iskola és Kollégium ötödik alkalommal vett részt az elődiskola névadójáról elnevezett Puskás- kupán, amelyen ezúttal a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolát, a szerbiai Műszaki Iskolát és a pécsi Széchenyi István Gimnáziumot látták vendégül. A megnyitón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki köszöntőjében a sport fontosságát hangsúlyozta.

Programok

Sport: SWIETELSKY HUN CHALLENGE WORLD CUP

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Múltidéző bringatúra (Gyerekeknek)

ISEUM előtti tér, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 3.
2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Még több Gyerekeknek ...
Stresszkezelő tréning II. (Előadás/Kiállítás)

Egészségfejlesztési Iroda Szombathely és Járása, Szombathely, Nádasdy Ferenc utca 4.
2018 Szeptember 26. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
V. Futófesztivál Szombathelyen (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2018 Szeptember 23. (Vasárnap) 12:55

Még több Sport ...
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT (Gyerekeknek)

Szombathely közterei, Szombathely, Fő tér 1.
2018 Szeptember 14. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...