Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

A szombathelyi városvezetők december utolsó előtti hetében karácsonyi ajándékozó körúton jártak.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából kedden délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Horváth Mihályné Erzsi nénit.  

Újabb hét alacsony padlós, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Credo típusú autóbuszt állítottak kedden forgalomba Szombathelyen. A járműveket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója méltatta az Éhen Gyula téren megtartott ünnepségen.

Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere pénteken délelőtt felavatta a Stromfel Aurél utca 55. északi oldalán csaknem 7 millió forintból elkészült játszóteret.

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából szerdán délelőtt köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Németh lászlóné, Klári nénit.

Szerdán délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Simon Zoltán, a Vasi TIT vezetője, Rodler Tamás, a munkaügyki központ megbízott igazgatója mutatta be a Munkaerő-piaci nyitás Önkéntesség- a munkavállalás motorja című kötetet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az évzáró ebédjükön köszöntötte a 25 éves szombathelyi ILCO klub tagjait. Az ünnepségen az alapító tagokat is köszöntötték. Köztük a 3 egészségügyben dolgozót, a 2 hölgy alapító tagot és a 4 férfi alapító tagot. Az egyesületnek 39 tagja van. Szombathelyen és környékén 76 sztómás beteg él.

2011.12.12 00:00

Rengeteg pályamunka érkezett be a Savaria TISZK által meghirdetett rajzpályázatra: az általános és középiskolások „Az én városom, Szombathely”, illetve „Mi leszek, ha nagy leszek?” című beadványokat juttathattak el az intézménybe. A beérkezett rajzokat szakértő zsűri bírálta el, és a legjobbakból az AGORA–Savaria Filmszínház aulájában kiállítást rendeztek be. A kiállításmegnyitón Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere képviselte a városvezetést.

2011.12.09 00:00

Egyedülálló könyvbemutató volt prof. dr. Széll Kálmán Erőméz című könyvének bemutatója csütörtökön este a premontrei gimnáziumban.

Csütörtökön délután közmeghallgatásra várták a városvezetők Szombathely polgárait.

Négy napon keresztül Szombathely városa adott otthont a 2011. évi Férfi Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokság küzdelmeinek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Csötönyi Sándor, az ökölvívó szövetség elnöke a ringben köszöntötte a versenyzőket, bírókat, a rendezőket. A versenyen 42 egyesület 108 bokszolója lépett majd ringbe, köztük több vasi öklöző is. A Haladás VSE a városi önkormányzat, valamint a Vasivíz Zrt és a SZOVA Zrt. hathatós segítségének köszönhetően rendezték meg az esztendő legjelentősebb honi ökölvívó versenyét. Az eseményre alapos átalakításon esett át a klub munkacsarnoka: több mint 2500 néző befogadására alkalmas "boksz-szentélyt" varázsoltak belőle.  

2011.12.08 00:00

Hamarosan befejeződik az Iseum-projekt. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sajtóreggelin összegezte az elmúlt évek Iseum fejlesztésének főbb történéseit.

2011.12.08 00:00

Csütörtökön délelőtt a szombathelyi közterület- felügyelet munkatársai a mentőállomáson elsajátították az újraélesztés szabályait.

2011.12.06 00:00

A Városházán immáron harmadik alkalommal rendezte meg a megyei és szombathelyi önkormányzat, illetve a vasi orvosi kamara a nyugdíjas orvosok napját.  A rendezvényen először jobbára nyugalmazott orvosok unokái szólaltatták meg a zongorát, hegedűt, majd a zenei műsor után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A múlt emlékeit dr Szabó László osztotta meg a hallgatósággal, végezetül dr. Prugberger Emil, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központban köszöntötte fel Vincze Ferencet a 100. születésnapján. Feri bácsi több helyen is dolgozott az 50-es években, míg egy munkatársával megtalálták az Iseum maradványait. A megtalált márványfaragványok közül az egyiken, a kutyán ülő Isis alakját fedezték fel. Neve szerepelt a felfedezők között.

Csütörtökön délután a Savaria Egyetemi Központ éttermében rendezték meg a Városháza nyugdíjas találkozóját. A megjelent 94 egykori köztisztviselőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és dr. Gaál Róbert jegyző köszöntötte.

2011.12.01 00:00

Századik születésnapja alkalmából csütörtökön délben köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Laki Jánost

Szerdán délután a Városháza házasságkötő termében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Zsiga Tibor, a Petz hagyaték végrendeleti végrehajtója átadták a Petz-ösztöndíjakat tíz általános és tíz középiskolás diáknak.

Pénteken délelőtt a szennyvíztelepen a Vasivíz Zrt. tizenöt évvel ezelőtti megalakulására emlékeztek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az ünneplőket.

Szombaton délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere meggyújtotta a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Reinig Michael, a LuK Savaria Kft. ügyvezetője pénteken sajtótájékoztatót tartottak.

A Szombathelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete megalakulása óta együttműködik az önkormányzattal. A szerdán délután megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt egy év eseményei alapján vontak mérleget.

2011.11.22 14:00

Megyei Véradó Napot tartottak kedden délután a szombathelyi városházán. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Vezetőségének az elnöke.

Gyermekbarát meghallgatószobát adatk át kedden délelőtt a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, valamint Ágh Péter országgyűlési képviselő.

2011.11.22 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester kedden délelőtt sajtótájékoztatón ismertette az idei év adventi ünnepségsorozatának részleteit. 

Szombathelyen rendezte meg szombaton a Horvát Országos Önkormányzat az országos horvát napot. Az ünnepségen Szombathely városát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere képviselte.

2011.11.18 17:00

Éhen Gyulára emlékeztek pénteken a megyeszékhelyen. Az Éhen Gyula Kör 1988 óta tiszteleg névadója emléke előtt.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából csütörtökön délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Szuhogyi Antalné Mária nénit.

A város vezetői: dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, dr. Gaál Róbert jegyző, városi képviselők, a sajtó képviselői, valamint a kivitelező cég munkatársai, a projektgazda GYSEV Zrt. munkatársai csütörtökön helyszínbejáráson vettek részt, megtekintették a Csaba utcai felüljáró építési munkálatait.

Az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolájában csütörtökön délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a szakma és az oktatás képviselői előtt ünnepélyes keretek között átadta az intézmény új autótechnikai oktatópadjait.

2011.11.17 00:00

Az Európai Unióban 2011. az erdő nemzetközi éve. Ezért szervezett konferenciát a Vas Megyei Kormányhivatal és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A Megyeháza dísztermében csütörtökön megtartott rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntötte a konferencia résztvevőit. Dr. Puskás Tivadar az erdőről, mint éltető elemről beszélt, kiemelve azt, hogy az erdő élővilágának megóvása fontos feladat.

Szombathely első, Vas megye negyedik bázisóvodáját avatták fel kedden délután. A megyeszékhelyen elsőként a Kőrösi Csoma Sándor Utcai intézmény kapta meg ezt az elismerő címet. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke köszöntötte az ünneplőket.

2011.11.14 10:00

Szent Márton kultusza egyre erősebb Szombathelyen, ennek jegyében egyházi megemlékezések, lampionos felvonulás, koncertek, kiállítások, előadások várják az érdeklődőket.

A mártíromság helyett segítő kezet nyújtott, a püspöki tisztség elől szerénységében a baromfi ólba bújt. A katonaság helyett a hitet választotta, s bár zarándokútjai során bejárta majdnem egész Európát, életében mindvégig hű maradt Savariához. Ő Szent Márton, a kereszténység egyik legnépszerűbb szentje, Savaria-Szombathely szülötte. Ünnepén, Szombathely a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városukért. A régi hagyományt követve a város gálaműsor keretében adja át legmagasabb kitüntetéseit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere hivatalában fogadta Dr. Boštjan Žekš-t , Szlovénia határon túli szlovénekért felelős miniszterét, akit Dušan Snoj, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulja, valamint Dubravka Šekoranja asszony, a Szlovén Köztársaság Nagykövetségének meghatalmazott minisztere kísért el a bemutatkozó látogatásra.

2011.11.12 10:00

Száznál is több fiatal érdeklődött a „Szombathely visszavár!” elnevezésű rendezvényen kiállító öt nagyvállalat által kínált álláslehetőségek iránt szombaton délelőtt. Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a fiatalokat és szüleiket.

Rajczy Imre születésének 100. évfordulója alkalmából koszorúzták meg a Szily János utcai szülőháza falán lévő emléktáblát. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Lazáry Viktor alpolgármestere képviselte a várost.

2011.11.11 12:00

A Magyar Posta Márton napján alkalmi bélyeg kibocsátásával tisztelgett Pannónia védőszentje, Szent Márton emléke előtt. Pénteken a Szent Márton Látogatóközpontban tartottak ünnepséget e jeles alkalomból.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Takátsné dr. Tenki Mária pénteken délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Fő téren elkészült Várostorony mozaiknál. A Via Savaria projekt részeként épülő Szent Márton történelmi sétaút elkészült elemeit ismertették.

Ismét szépült Szombathely városa. Csütörtökön délután átadták a Rákóczi utca és a Thököly Imre utca kereszteződésében elkészült körforgalmat, valamint a Rákóczi utca felújított szakaszát. A Szombathelyi történelmi-régészeti városrész kialakítása lassan befejeződik.

Heimler Jenő egyetemi tanár, író, szociológus tiszteletére emléktáblát avattak csütörtökön délután szülőháza falán, a Király utca 11. szám alatt.

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Capella Savaria szerdán este. A Bartók Teremben megtartott jubileumi koncerten dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a zenét szerető közönséget. A rendezvényen Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából szerdán délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Németh Lászlót.

2011.11.09 14:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere belépőkkel járult hozzá a Tudor Műhely támogatásához. A Moszkvai Városi Balett Diótörő előadását öt „tudoros diák” tekinthette meg.

Varga Bernadett iparművész és lánya, Tóth Katalin közös kiállítása nyílt a Vitalitas Galériában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Torjay Valter művészettörténész bevezetőjével.

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége pénteken Sopronban tartott szimpoziumot, melyen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Szombathely, a segítés város címmel tartott előadást.

Az Európai Kereskedelem Napja alkalmából konferenciát szervezett a Vas Megyei Iparkamara Szombathelyen, a Városháza házasságkötő termében, melyre meghívták a Rijekai és a Burgenlandi Gazdasági Kamara vezetőit, tagjait is. Ma Magyarországon több mint félmillió ember dolgozik a kereskedelemben, a szektor jelentősége vitathatatlan, mondta megnyitó beszédében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere. A tanácskozáson részt vett Molnár Miklós alpolgármester.

A roma holokauszt 67. évfordulóján a szombathelyi áldozatokra emlékeztek a város vezetői, a kisebbségi önkormányzat tagjai, civil és társadalmi szervezetek ma a Jászai Mari utcai emlékműnél. 1944. novemberében több száz Vas megyei cigányt gyűjtöttek össze itt, akiket kényszermunkára és koncentrációs táborokba hurcoltak. Az emlékművet 2004-ben, a deportálások 50. évfordulóján állíttatta a város a holokauszt áldozatainak tiszteletére. Puskás Tivadar polgármester, Szakály Gábor tanácsnok, a roma kisebbségi önkormányzat tagjai és az Aranyhíd Nevelési Központ tanulói helyeztek el koszorút, mécsest az emlékfalnál.  

2011.11.03 13:20

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere Szőkeföldi utcában lévé otthonában kereste fel és köszöntötte fel 90. születésnapján  a szépkorú Dudits Gyulánét.

Ünnep keretében adták át csütörtökön a III. számú Gondozási Körzet és az I. számú Idősek Klubja új épületét Szombathelyen a Gagarin utca 24. szám alatt. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné Dr. Tenki Mária és Szakály Gábor tanácsnok képviselte.

Programok

Sport: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Március 21. (Szerda) 18:30

Húsvéti hangverseny - Savaria Szimfonikus Zenekar (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2018 Március 28. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A klasszikus újító: Kassák Lajos - SZOMBATHELYI KÉPTÁR (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Január 18. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...