Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

2019.05.04 15:00

Az SZKKA NB II-es csapata az északnyugati csoportban az egerszegiek ellen megszerezték a bajnoki címhez szükséges pontot, így az U22-es csapat feljutott az NB I/B-be. A bajnoki címért járó aranyérmeket és a díszes serleget Koczka Tibor és Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei adták át.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a ballagó diákokat a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium ballagási ünnepségén.

Szombathelyen a nevelőszülői programot népszerűsítő rendezvényt a Haladás Sportkomplexumban tartották, ahol családi nap keretében olyan szülőpárok mutatkoztak be, akik vér szerinti gyermekeik mellett gyermekvédelemben részesült gyereket, illetve gyerekeket is nevelnek családjukban. A rendezvényen köszöntőt mondott Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2019.05.01 14:00

Idén is megrendezte a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület a IX. Magyar Lovas Hadtörténeti bemutatóját a Jókai parkban. A megjelenteket dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte, majd dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterével együtt megkoszorúzták a 83. gyalogezred emlékművét.

2019.04.30 12:00

Az V. Vas Népe Állásbörzén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az AGORA – Művelődési és Sportházban 24 standnál több száz kiadó álláshellyel várták leendő munkatársaikat a cégek.

Dr. Széll Kálmán: Szarvasgomba című könyvének díszbemutatóján mondott köszöntőt a Premontrei gimnáziumban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő.

Befejeződött a szombathelyi AGORA Központ energiahatékonyságát célzó felújítása. Az elkészült munkálatokat sajtó nyilvános bejáráson megtekintette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

A Rumi úti orvosi rendelő új betegirányítási rendszerét adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Kecskés László az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke. Ez immár az ötödik ilyen rendelő, ahol korszerű betegirányítási rendszer segíti az orvosok munkáját.

2019.04.28 15:00

Szombathelyen a Tánc Világnapján három színpadon 20 egyesület közel 300 táncosa mutatta be tudását a Fő téren. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

2019.04.28 10:00

A 17. Herényi Virágút ünnepélyes megnyitóján köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényen részt vett Koczka Tibor alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője is.

A Szociális Hét rendezvényeinek sorát a díjátadó gálaműsor zárta, ahol a szociális szférában kiemelkedő munkát végzőket díjazták. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd elismeréseket adott át, Koczka Tibor alpolgármesterrel, dr. Takátsné dr. Tenki Máriával, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnökével és Rettegi Attilával, az Oktatási és Szociális Bizottság elnökével.

A Rendőrség Napja alkalmából, a Vas megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti központjában ünnepi állománygyűlésen elismeréseket adtak át. A közgyűlés “Szombathely közrendjéért”- díját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át Tóth Mónikának a Szombathelyi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjének. Az eseményen részt vett Ágh Ernő a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke.

A „Szombathely Megyei Jogú Város közúthálózati elemeinek gazdaságfejlesztési célú megújítása” című, kiemelt jelentőségű, európai uniós finanszírozású projekt részleteit Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly, alpolgármester mutatta be a sajtótájékoztatón.

Vass Péter szociális munkás fotókiállítása nyílt meg a Mi is itt vagyunk! Gála képeiből a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Huszár úti székhelyén. A kiállítást Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.

A Szabó Mikós utca meglévő aszfalt burkolatú járdáján hálós repedések, pályaszerkezeti bomlások miatt botlásveszélyes kátyúk, burkolat hiányosságok, keresztirányú repedések voltak, ami felvetette a leromlott állagú járda felújításának szükségességét. A felújításra 158 méter hosszon, 2 méter szélességben a pályaszerkezet cseréjével került sor. Az elkészült járda átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet önkormányzati képviselője.

A Felsőőr u. 8-10. számú és a 18-20 számú épületek között összesen 39 új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat. A parkolók átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Sátory Károly, a körzet képviselője.

"Találd meg magadban a nőt!" című projekt divatbemutatóján és előadásán vett részt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Benczúr Óvodában megkezdődtek a kivitelezési munkálatok a munkaterület átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

Szeptemberben adják át a Szombathely és a környező települések - Bucsu, Dozmat, Torony és Sé községek - árvízi biztonságát szolgáló, több mint kétmilliárd forintos ráfordítással épülő dozmati árvízcsúcs-csökkentő tározót - jelentette be a létesítmény helyszíni bejárásán szerdán Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője. Az eseményen beszédet mondott dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényen Illés Károly alpolgármester is részt vett.

A 23. Szociális Hét eseményeire a főleg szociális szakma szakembereit várták, ám a szerdai nap programjai a város lakóinak szóltak elsősorban. Az interaktív érzékenyítő délutánon részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

2019.04.24 10:00

A Szociális Hét megnyitóján mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester az AGORA Agora Savaria Filmszínházban. A megnyitót követően Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnök tartott előadást, majd Koczka Tibor beszélgetett Szabó Győző színművésszel.

A Szociális Hét keretében nyílt meg Vass Péter Bexter fotókiállítása a Fő téren, Az utca arcai címmel, amit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Németh Klára a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg.

2019.04.17 14:00

A Szociális Hét idei programjait sajtótájékoztatón ismertette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és az idei főszervező, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Németh Klára.

Elkezdődött a Zanati út és a Varasd utca kereszteződésének átépítése, jelzőlámparendszer kiépítése. A munkálatokat helyszínbejárás során dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Kántás Zoltán a körzet képviselője tekintett meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester, dr. László Győző a körzet képviselője és Horváth Soma önkormányzati képviselő helyszíni bejáráson vett részt a Váci Mihály utca - Kodály Zoltán utca – Perint-patak közti zöldterületen épülő, 74 férőhelyes parkolónál. A 68 millió forintból megvalósuló beruházás munkálatai ütemterv szerint haladnak.

A Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny és Rendvédelmi napon beszédet mondott, majd díjakat adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lakatár Gábor tűzoltó alezredes.

A TOP-6.1.4-16-SH1-2017-00003 számú „Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projekt keretében sajtó nyilvános munkaterület átadás történt 2019. április 16-án a Brenner parkban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket és felelevenítette az épület történetét. Illés Károly alpolgármester és Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője összefoglalta a projekt turisztikai és társadalmi jelentőségét.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezésére Blind&Berry készségfejlesztő játékokkal gazdagodott a Donászy Magda Óvoda .

Április 27-28-án ismét Virágba borul Herény. A 17. Herényi Virágút programjait ismertették sajtó képviselőivel, amelyen Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a körzet képviselője is részt vett.

A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Gazdasági Ellátó Szolgálat Védőnő Szolgálata 10. osztályos diákok számára szervezett "Egészség? - Megéri!" címmel vetélkedőt, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg, majd segédkezett a díjak átadásán a verseny után. A vetélkedőn 11 csapat és szurkolóik vettek részt a város középiskoláiból.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg Húsvéti Vásárt a Fő téren. A megnyitót a Koprive Tamburazenekar koncertje követte.

2019.04.13 10:00

Szombathely is részt vesz az EFOP 1.8.6 - 17 kódszámon futó "A kevésbé fejlett régiókban élő lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű pályázatban. A programra célja, hogy összesen 850 településen mozgásprogram szerveződjön, ezzel párhuzamosan a projektbe bevont települések lakosai számára alternatívákat nyújtsanak a rendszeres egészségfejlesztő testmozgásra. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Czene Attila, Magyar Szabadidő Szövetség elnöke nyitotta meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Divatbemutató Kicsit Másképp című rendezvényen a Tóvendéglőben. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékossággal élőkre és az elfogadás fontosságára. Ezúttal 27 modell vonult fel a legdivatosabb ruhákban a kifutón.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a XXX. Zrínyi Ilona Matematika verseny megnyitóján az AGORA – Művelődési és Sportházban. Mintegy 2144 iskola közel 60 ezer tanulója vett részt a verseny első fordulóján, az országos döntőre a teljesítményük alapján 673 tanulót hívtak meg felnőtt kísérőikkel együtt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott és oklevelet adott át a szervezőknek a 25. Országos József Attila mese-, vers-, és novellaíró pályázat eredményhirdetésén az Oladi iskolában. A pályázaton az általános iskoláskorú gyermekek, illetve a 8 osztályos gimnázium 10-14 éves korú diákjai indulhattak. Az eseményen bemutatták a legjobb alkotásokból összeállított antológiát is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott Balló László „Nápolyt látni aztán Vépet” című verses délutánján, amelyet a magyar költészet napja alkalmából rendeztek a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere részt vett a Kanizsai Dorottya Gimnázium Versünnep címmel rendezett költészet napi műsorán. A programon fellépett a Tarisznyások együttes is.

1942. április 12-én, 77 évvel ezelőtt indult el a keleti frontra a Magyar Királyi Honvédség III. Hadteste - erre emlékeztek a vasútállomáson felállított II. világháborús emléktáblánál. Sásdi Imre alezredes beszéde után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is megkoszorúzta az emléktáblát.

A húsvéti vásárról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója és Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.

Gaál Jenőné Kapsi Emmát köszöntötte 900. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőt mondott a Magyar Költészet Napja alkalmából rendezett programon az AGORA – Művelődési és Sportházban. Az eseményen műsort adott a Savaria Irodalmi Műhely, valamint több mint kétszáz fő részvételével óriás puzzlen idézték meg Ady Endre portréját, a költő halálának 100. évfordulója alkalmából.

A 14. alkalommal megrendezett Kincskereső vers- és prózamondó versenyt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Aranyhíd EGYMI-ben.

A Duna House ingatlanközvetítő hálózaton belül Szombathely belvárosában, a volt Rum és Vidéke Takarékszövetkezet helyén, a Kiskar utca 1. szám alatt új iroda nyílt. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere is beszédet mondott.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az „Aktív időskorúak” önkormányzati program keretében szervezett könnyűzenei koncert közönségét az AGORA Művelődési és Sportházban.

Interaktív műhelymunkára invitálta a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a turisztikai szereplőket, szakembereket, akik közvetve részt vesznek Szombathely középtávú turizmusfejlesztési stratégiájának megalkotásában. A közgyűlés határozata szerint 2019-ben véglegesíteni kell a stratégiát. Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is részt vett a workshopon.

2019.04.09 14:00

A Váci Mihály Általános Iskola 35 éve rendezi meg a város iskoláinak felső-tagozatosai részére a szavaló versenyt. Ez a Váci-hét nyitórendezvénye, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

2019.04.09 12:45

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere átadta a díjat Németh Richárd részére, aki nem tudott részt venni a IX. Sajtófotó kiállítás díjátadó ünnepségén. Városkép kategóriában kiállított Emlékmű újragondolva képét díjazta a zsűri.

Sergio Giusto olasz zarándokot fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán.

Modern Városok Program keretében folytatódik a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő energetikai fejlesztése. A helyszíni bejáráson részt vett, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Egy svéd és egy német iskolával együttműködve vesz részt a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az Erasmus programban. Hétfőn a Városházán fogadta a projektben résztvevő tanárokat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Programok

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...