Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az Országzászlót. Az ünnepi műsort a Nagy Lajos Gimnázium diákjai adták. 10.45-kor a Savaria Múzeum parkjában az ünnepi műsorban fellépett a Boglya Népzenei Együttes, az Ungaresca Táncegyüttes, Domby Bertalan,Kovács Pál, Endrődy Krisztián. Ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beiktatta Szombathely diákpolgármesterét, majd dr. Horváth Boldizsár szobrát koszorúzták meg.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján emlékeztek meg a 170 évvel ezelőtt történt eseményekről a Herényiek Házában, ahol ünnepi beszédet mondott Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Önkormányzat a Styl vállalat dolgozóinak megsegítésére létrehozott Munkerőpiaci Iroda megnyitásán túl az Önkormányzati rendeletünk alapján a rendkívüli szociális krízishelyzetre tekintettel települési támogatás nyújt a szombathelyi lakóhellyel rendelkező dolgozóknak, melynek összege 42.750 forint. A támogatást a mai napon a kérelmezők át is vehetik az Önkormányzatnál.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Szent Márton temetőben Hübner János, 48-as nemzetőr végső nyughelyét.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos szobrát koszorúzta meg Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

A Visegrádi Szent György Lovagrend szervezésében rendezték meg a Galícia földje borul rám... című dokumentumfilm díszbemutatóját, ahol Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt. A filmet méltatta dr. Holló József nyugalmazott altábornagy, miniszteri biztos.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést és megemlékezést a Megyeháza Dísztermében, amelyen ünnepi beszédet Majthényi László, közgyűlési elnök mondott. A megemlékezésen részt vett, a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2018. március 15.-e az 1848/49 forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából „három évtizedes kimagasló szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként” Magyarország Címerével Ékesített Aranygyűrűt adományozott dr. Bognár Judit asszonynak, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgató-helyettesének.

A Herényi Nyugdíjas Kör hölgy tagjait köszöntötte Nőnap alkalmából Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Herényiek Házában.

2018. március 12-én délelőtt a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének STYL Alapszervezete demonstrációt tartott Szombathelyen, a Városháza előtti téren a munkavállalók bér-kifizetésének elmaradása miatt.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepség és megemlékezés programjairól tartott sajtótájékoztatót a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly önkormányzati képviselő, Csapláros Andrea múzeumigazgató és Parais István, az AGORA igazgatója.

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete STYL Alapszervezetének képviselői adtak át petíciót a Városháza polgármesteri irodájában dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének.

Helyszíni sajtótájékoztatót tartott a Szigligeti Ede utca felújításával kapcsolatban dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sátory Károly, a körzet képviselője.

Kálinger Roland tábori lelkész előadása a Herényiek házában. Az előadás előtt Koczka Tibor Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a lelkészt és a hallgatóságot.

2018.03.09 10:00

Romkert -, az egykori helytartói palota mozaik teremben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a "Mozaik" felszedésének kezdő mozzanatait, és sajtótájékoztatót tartott a régészekkel együtt a munkafolyamatról.

Az ESŐEMBERKE Alapítvány a Vas megyei autistákért Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából megjelent könyv bemutatóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A diákpolgármester választás jelöltjeit és résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A voksolás és szavazatszámlálás után kiderült hogy az új diákpolgármester Unger Patrik (Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 10/D1), a diák alpolgármester Szabó Milán (Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 11/A) lett.

2018.03.08 14:00

A Pannon Városok Szövetsége közgyűlését tartották Szombathelyen. A találkozóról sajtótájékoztatót tartott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

"Innováció a sebészeti ellátás területén" címmel rendeztek konferenciát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Romhányi termében. Altajer Beáta ápolási igazgató megnyitóját követően prof. dr. Nagy Lajos főigazgató, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a IV. Szakdolgozói Tudományos Emlékülés résztvevőit. A műsor után a főigazgató és az ápolási igazgató átadták a Kossuth Zsuzsa díjakat.

2018.03.08 08:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Károlyi Ákos jegyző köszöntötte a Városháza hölgy dolgozóit. A tisztségviselők virággal kedveskedtek a hölgyeknek.

A megújult húsvéti vásárról tartott Sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Károlyi Ákos jegyző és Parais István, az AGORA igazgatója.

„Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztési Partnerség a Szombathelyi járás területén című projekt rendezvényén tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A projektet ismertette Bálint András, a Szombathelyi Képző Központ, ügyvezetője.

Vas vármegyei ezredek és bakák az Isonzó poklában címmel tartottak konferenciát a Megyeházán, ahol köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A konferenciát dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője nyitotta meg, a levezető elnök Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke volt.

2018.03.05 16:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tett esküt Vas megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagja, Koroknyai Sándor.

A Modern Városok Program szombathelyi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót a városházi megbeszélés után a Fedett Uszodában Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A hagyományoknak megfelelően Szombathely bombázására a megemlékezés a Ferences templom – Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál kezdődött, ahol az ökumenikus istentisztelet után koszorút és mécsest helyeztek el az emlékezők „A bombatámadás áldozatainak” domborműnél, majd átvonultak az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületéhez, ahol az épület falán elhelyezett emléktáblánál emlékbeszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A megemlékező rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A VII. Tóth Géza súlyemelő emlékversenyt nyitotta meg, és avatta fel a Haladás Sportkomplexumban a neves sportolóról elnevezett súlyemelő termet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és átadta Tóth Géza díszpolgári oklevelének másolatát Márkus Erzsébetnek, a szakosztály elnökének, hogy azt a terem falára el tudják helyezni.

A Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny megkezdése előtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megkoszorúzta a kiváló sportolóról elnevezett téren álló emlékművet.

A Vas Megyei Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály 50 éves jubileuma alkalmából tartott tudományos ülésen mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Herman Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola felújított kollégiumát adta át ünnepélyes keretek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A felújítást Hodwogner Csaba igazgató mutatta be.

A Jogásznap dr. Horváth Boldizsár szobrának megkoszorúzásával kezdődött, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Spitz János, a Magyar Jogász Egylet Vas megyei Szervezete elnöke, koszorút helyezett az Önkormányzat képviseletében el dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke és dr. Károlyi Ákos jegyző. A program szakmai tanácskozással folytatódott. A Jogásznap fővédnöke dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Szent Márton utcai orvosi rendelő betegirányító rendszerének átadásán mondott beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság szervezésében rendezték meg az AGORA MSH-ban az AGORA országos tanácskozást, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója és Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet NKft. főigazgatója köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A VII. Tóth Géza Súlyemelő verseny sajtótájékoztatóján ismertette verseny programját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Márkus Erzsébet, a Haladás Súlyemelő Szakosztály vezetője, Őriné Tóth Ágnes, Tóth Géza leánya, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója, Jerse András verseny igazgató és Hencz Kornél, Vas Megye Súlyemelő Szövetségének elnöke.

A Széchenyi 2020 maradék, de még igen bőséges pénzforrásai az év első felében még a kkv-kra várnak. Eszközbeszerzésre, innovációra, turizmusra, informatikai fejlesztésre, munkahelyi képzésekre, de még a tőzsdére kerülésre is kaphatóak vissza nem térítendő, illetve rendkívül kedvező konstrukciójú pénzek, tőketámogatások. A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján a 15. évben is áttekintést adtak a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről. A konferencia résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

A TIT Férfi Egészség Klubban az aktív időskorúak részére a szervezett 2018. évi programokról és a 2017. évig megvalósult városi fejlesztésekről tartott vetítettképes előadást a TIT székházban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Dr. Bakó Bélától, a TIT igazgatójától a polgármester elismerést vehetett át a közéleti munkássága elismeréséért.

"A diadal kapujában, a szakadék peremén" címmel rendezett az ELTE Savaria Egyetemi Központ Történelem Tanszékének történelem szakos hallgatói részére konferenciát az első világháborúról. A konferencia résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2018.02.27 11:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek esküt Vas megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagjai: dr. Szabóné dr. Tuboly Andrea (FIDESZ-KDNP), dr. László Győző (MSZP – Párbeszéd), Ferenczy Balázs (JOBBIK).

A Nyugdíjas Szövetkezeti Szakmai Napok szombathelyi fórumán köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A szakmai napon az érdeklődők meghallgatták Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese, dr. Bak Klára, a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. szakértője és Dolgos Attila, a KÖZÉSZ elnökségi tagja előadását.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az Agora Savaria Filmszínházban az „Aktív időskor Szombathelyen” program résztvevőit, akik egy filmet néztek meg a moziban.

Horváth Kálmánnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek a Honderű Asztaltársaság szervezésében, amelyen részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Illés Károly alpolgármester. A Savaria nagyszálló előtti térről - ahol emlékbeszédet mondott dr. Nagy Szabolcs történész - átvonultak a Király u. 14. számú házhoz, ott koszorút és mécseseket helyeztek el az emléktáblánál.

A szombathelyi gyermekvédedelem 2017-es munkáját összegezte az a szakmai tanácskozás, melynek résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntött. A 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet - a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről – írja elő, hogy a család- és gyermekjóléti szolgálatnak éves szakmai tanácskozást kell tartani minden év február 28-ig.

2018.02.22 16:00

A VII. Városi Gólyaavató megnyitóján köszöntötte a diákokat az AGORA MSH-ban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Székely János megyéspüspök. A rendezvényen részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke.

2018.02.22 15:00

Ötödik éve rendezi meg a Magyar Tudományos Akadémia Vas Megyei Tudományos Testülete és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum a tudományos ülést. Az év élőlényei 2018-ban című konferencián mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd előadásokat hallgattak meg az érdeklődők.

Február 26-án 20 órakor rendezik a Magyarország – Lengyelország férfi kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzést az Arena Savariában. Az eseményt megelőzően tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Bokor Ákos MKOSZ elnökségi tag, Gráczer György, a Falco Kc ügyvezető igazgatója és Nagy Csaba a Pannonsport kft. divízióvezetője.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében támogatott projekthez kapcsolódóan a Vas Megyei Kormányhivatal 11 épületének energetikai korszerűsítéséből a most átadott Népegészségügyi Főosztály és Szombathelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály épülete a 10. ebben a sorban. Az energetikailag felújított épület átadásán mondott köszöntőt Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Kovács Zoltán Területi Közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, az épületet átadta dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, pohárköszöntőt dr. Stánicz Éva megyei tisztifőorvos mondott.

2018.02.22 11:00

A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én, egyhangúan, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a magyar parasport hagyományainak és sikereinek minden évben történő megünneplését. A paralimpia mottója: „a lélek mozgásban”. Ha a lélek mozdul, a szándék, akarat, elszántság, céltudatosság és az érzelem feltör, a testet mozgásra, cselekvésre kényszeríti. Ehhez a nagyszerű programhoz csatlakozott a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola is. Itt köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

„A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvos- és nővérszállóinak épületenergetikai fejlesztése” című pályázat eredményeként megújult épületek átadási ünnepségén mondott köszöntőt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a fejlesztést bemutatta dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tette le három személy a magyar állampolgársági esküt.

Programok

Gyerekeknek: A VERS VILÁGA

Időpont: 2018 Január 03. (Szerda) 09:00

Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Életmű - Szyksznian Wanda grafikusművész kiállítása (SZOMBATHELYI KÉPTÁR) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Március 14. (Szerda) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
„A MÚLT ÉS A JÖVŐ NEM A TIÉD…” (SZOMBATHELYI KÉPTÁR) (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Április 28. (Szombat) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...