Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Önkormányzati hírek

A testvérvárosi delegációk tagjait fogadta a Savaria Történelmi Karneválon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok.

2018.08.25 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

2018.08.24 21:30

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téren megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóján, mondott köszöntőt a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál péntek esti felvonulása a város utcáin.

Az idei karneválon a Magyar Udvar 2018-ban a felújított, megszépült Berzsenyi téren kapott helyet. Az új helyszínt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

A Karnevál Bora címet idén a Cseri pincészet Pannonhalmi Legenda bora kapta. A Karnevál Tortája 2018-ban a Csokolónia lett. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és Grünwald Stefánia adta át.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a MNL Vas Megyei Levéltár kamarakiállítását a régi idők karneváljáról. A Savaria Karnevál hétvégéjén a levéltár kiállítótermében korabeli plakátok és műsorfüzetek, valamint archív fotók páratlanul gazdag gyűjteménye és a nagyközönségnek eddig még be nem mutatott filmfelvételek repítik vissza a közönséget karnevál „hőskorába”.

Salga Péterrel, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárával és Gerencsér Tiborral, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnökével tárgyalt ma délelőtt a Városházán Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester. A megbeszélésen szó esett Szombathely Megyei Jogú Város sportkoncepciójáról, valamint azokról az önkormányzati kezdeményezésekről, amikkel a szabadidősportot kívánja népszerűsíteni és támogatni a szombathelyi városvezetés. Így a település egészségfejlesztési tervét, az idén megnyílt Egészségfejlesztési Iroda munkáját, az egyetemi sportegyesülettel való együttműködést és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség programjait is áttekintették a résztvevők.

2018.08.24 10:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő kíséretében megnyitotta a toborzópontot.

2018.08.24 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő megtekintették a Történelmi Témaparkban felsorakozott legiokat.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Savaria Legio felvezetésében és az önkormányzati tisztségviselők kíséretében vonult a Fórum színpadhoz, ahol ünnepélyesen megnyitották a XIX. Savaria Történelmi Karnevált és meggyújtották a karnevál lángját.

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál programjaihoz kapcsolódó Zsidó Udvart és Bazárt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A Zsidó Udvaron több kulturális programmal és kiállítással várják a karneválozókat. A megnyitó keretében felköszöntötték a 106 éves Spiegler Elemért, Szombathely legidősebb polgárát.

Varázslás és csillaghit az ókor emberénél címmel nyílt Astro kiállítás az Iseumban, amelyet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Magyar Katonai Elhárítás Története című kiállítást a Katonatörténeti Múzeumban Savaria Történelmi Karnevált felvezető programjaként. Az eseményen mutatták be a Magyar Katonai Elhárítás Története című kiadványt is.

Az IDEHAZA Egyesület A K.u.K. Haditengerészet szolgálatában Vasvármegye című könyvének bemutatásán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dévai Boglárkát, a glasgow-i torna Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmet szerző tornászt és edzőit fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán.

Elkészült a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti szakaszának teljes felújítása. A beruházást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és Sátory Károly, a körzet képviselője adta át a forgalomnak. Elkezdődött az utca folytatásának felújítása is.

A Weöres Sándor Színházban évadnyitó társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A Sorsfordítás. A paraszti társadalom felszámolása 1945 – 1962 között című kiállítás a Nemzeti Emlékezeti Bizottság országos vándorkiállítása, amely a Vasi skanzenban látható. A kiállítást dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitott meg.

Dr. Székely János megyéspüspök ünnepi szentmiséje után vonták fel a nemzet lobogóját a Szent István szobor előtti téren, ahol az államalapító Szent István Király ünnepe alkalmából mondott ünnepi beszédet dr. Melega Miklós, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltár igazgatója. Az ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és több önkormányzati képviselő. Az ünnepi műsorban közreműködött Szabó Tibor színművész, Veres Mihaela népdalénekes, Nagy Lajos Gimnázium színjátszó csoportja, Szombathely Város Fúvószenekara, a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegysége, és a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár tagozata.

Szent István mellszobrot avattak az államalapítás ünnepén Szentkirályon a templomkertben. A rendezvényen Koczka Tibor alpolgármester és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő is méltatta Diénes Attila, Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását.

Véget ért a 4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság a Tófürdőn. A díjak kiosztásában többek között közreműködött dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Ifjúsági világbajnok Görögország, a második Spanyolország, a harmadik helyen pedig Magyarország végzett a húsz csapatos tornán.

A Parkerdei Kertbarát Egyesület versenyt hirdetett a legszebb kert, a legszebb utca címért. A díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Károlyi Ákos, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője és Keringer Zsolt osztályvezető tartott sajtótájékoztatót az új Szent Márton kártyáról a Fő téren.

A két fiatal sikeres dobóatlétát és edzőiket fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. Halász Bence a Dobó SE 21 éves kalapácsvetője a berlini Atlétikai Európa-bajnokságon 3. helyen végzett, társa Gyurátz Réka pedig a 9. lett a legjobbak között. Edzőik Németh Zsolt és Németh László.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szigeti Tibor, Schaeffler Savaria Kft ügyvezető igazgatója adta át az új közel 950 személyautónak helyt biztosító parkolót. A munkavállalókat szállító buszok megállóját is ezen a területen alakították ki.

A biztonságot és a jó hangulatot emelte ki Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 19. Savaria Történelmi Karnevált megelőző utolsó sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Grünwald Stefánia, a szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatója, továbbá jelen voltak az egyes helyszínek felelősei és a biztonságért felelős szervezetek képviselői is.

2018.08.12 16:00

Szombathely legrégebbi lakótelepi rendezvényén, a XX. Joskar-Ola napokon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd emléklapot adott át a Joskar-Oláért Alapítvány részére.

Kezdetét vette a férfi utánpótlás vízilabda világbajnokság, amelyet a Tófürdőn nyitott meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A 20 csapatos világbajnokság augusztus 19-ig tart.

A Herényiek Háza IV. alkotótáborában készült munkákból nyílt kiállítást nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2018.08.10 19:00

Augusztus 10-én a herényi Szent György templomban adott jubileumi koncertet St. Martin. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a XIX. Savaria Történelmi Karnevál tortaversenyére érkezett 8 pályamű zsűrizését.

Kereszti Mihály szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Németh Lajos szépkorút köszöntötte 95. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Augusztus 11-19. között rendezik meg a Tófürdőn a 4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokságot. A rendezvényről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója. Húsz országból érkeznek ifjúsági versenyzők Szombathelyre.

A Herényiek Házában zajló alkotótábort tekintette meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, ahol Ferkovics József, St. Martin és művész barátaik közösen alkotnak.

Sághy Mária szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Megnyílt az 51. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amit a Vas Megyei TIT Egyesület szervez évről-évre. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédet mondott a nyitórendezvényen.

2018.08.04 11:30

Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Viktória FC 25 éves jubileumi rendezvényén mondott köszöntőt, majd díszoklevelet adott át a sportegyesület elnökének Barczi Csabának.

2018.08.04 08:30

A VI. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivált nyitotta meg Kozcka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Roma Holokauszt Emléknap alkalmából tartottak megemlékezést a Jászai Mari utcai emlékműnél, ahol Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Székely János megyéspüspök, Márkus Sándor, Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke és Ferkovics József, Szombathely Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata képviselője emlékbeszédet mondott. Majd elhelyezték a megemlékezők a koszorúikat és mécseseiket.

2018.07.30 16:30

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet képviselője megtekintett az ingyenesen használható mobil játszóteret Szombathely kedvelt sétáló-szabadidős központjában, a Fő téren.

2018.07.27 11:00

Az Önkormányzat út-, járda, parkoló felújítási programjának részeként napokon belül elkészül az Ernuszt Kelemen utca nyugati oldalán a járda és kapubejárók kiépítése az Aranypatak hídjától a Komlósi utcáig. A több mint 41 millió forintból megvalósuló járda aszfaltozási munkálatait tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Kőszegi utca 44. számú műemlék ház kívülről is megszépül, miután az udvari részt már felújította a város az elmúlt évben. A Nemzeti Kulturális Alap 2 millió forintos pályázati támogatásából és az önkormányzat 8,5 millió forintos forrásából folyó munkák állását tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei Jogú Város polgármestere, melynek befejezése augusztusban várható.

2018.07.26 11:00

Jól haladnak a Margaréta Óvoda felújítási munkálatai - állapította meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a helyszínen. A TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00004 számú projektben 294 312 000 forint támogatással a Hétszínvirág Óvoda, Micimackó Óvoda /Napsugár Óvoda és a Margaréta Óvoda energetikai felújítása válik lehetővé.

A XIX. Savaria Történelmi Karneválról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az augusztus 23-tól augusztus 26-ig tartó rendezvényről, a résztvevőkről, programokról a Berzsenyi téren Koczka Tibor alpolgármester, Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, Valló Péter, a karneválszínház rendezője, Csapláros Andrea, a Savaria, Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója és Grünwald Stefánia a Savaria Turizmus Nonprofit kft. igazgatója tájékoztatta a sajtót.

A júliusi közmeghallgatáson felmerült problémák helyszíni megtekintését folytatta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő szakemberek kíséretében. Jártak a Pick telepen, ahol a csapadékvíz elvezető árkot, a Sas utcában a Vasútállomás felé gyalogos kijutás lehetőségét valamint egy illegális szemétlerakót, a Kötő utcában a járda állapotát, a Farkas Károly utcánál a vízelvezető csatornát, a Hóvirág utcában az árok állapotát tekintették meg, és keresték a problémák megoldási lehetőségét.

A Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határrendészeti Főosztály Határvadász Bevetési Osztály épületét adta át a Söptei úti objektumban Balogh János országos rendőrfőkapitány, Papp Károly, a Belügyminisztérium Közbiztonsági főigazgatója. Az eseményen részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, dr. Halmosy Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Tiborcz János megyei rendőrfőkapitány.

A 34. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál záró, egyben a 2018-as Iseumi játékok nyitókoncertjén köszöntötte a nézőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nkft. ügyvezető igazgatója.

2018.07.23 09:30

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel indított nyári véradás akciót a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az 1968-ban átadott Vérellátó Intézetben rendezett nyári szombathelyi véradó kampányt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Lantai Szilvia vezető főorvos. Nyáron, a nagy meleg és a szabadságolások miatt a véradói aktivitás csökken, ezért döntöttek az országos szervezetek arról, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is és sorsoláson vesz részt. A napi biztonságos vérellátáshoz 1600-1800 véradóra lenne szükség, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy véradókat toborozzanak.

Programok

Gyerekeknek: MÁRTON NAPI JÁTSZÓPROGRAM – Kalandjáték Savariában c. játszóház

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
Időpont: 2018 November 09. (Péntek) 12:00

SZENT MÁRTON-NAPI ORSZÁGOS NAGYVÁSÁR (Szent Márton Programsorozat)

Vasi Skanzen, Szombathely, Árpád út
2018 November 09. (Péntek) 15:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Vesperás Szent Márton tiszteletére és lampionos felvonulás (Szent Márton Programsorozat)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér
2018 November 09. (Péntek) 17:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Ünnepi szentmise Szent Márton, az Egyházmegye védőszentjének tiszteletére (Szent Márton Programsorozat)

Sarlós Boldogasszony Székesegyház, Szombathely, Mindszenthy tér
2018 November 10. (Szombat) 10:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
SZENT MÁRTON DÍJÁTADÓ GÁLA (Szent Márton Programsorozat)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 10. (Szombat) 18:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...