Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Tejfeldolgozó, hibrid autógyártás

Szombathelyről, Győrből és Zalaegerszegről érkeztek vendégek arra a szakmai kirándulásra, amelyet az Inno-Tér program keretében szerveztek szerdán. Az újságírók egy újonnan épült tejfeldolgozót és egy saját fejlesztésű járműveket tervező vállalkozást látogattak meg az Őrségben.

Hivessy Géza az általa tervezett és épített hibrid autót mutatja az érdeklődőknek. A mérnök családjával Szombathelyen él, de vállalkozását Őriszentpéteren működteti. Azt mondja, autót és egy elektromos robogót tervezett munkatársaival, mindkettő teljes egészében saját fejlesztés. Céljuk az hogy a sorozatgyártást mihamarabb elkezdhessék-ha lehet, akkor Magyarországon.

Hivessy Géza - ügyvezető igazgató, Antro Nonprofit Kft.
"Mindenképpen kell befektető, mert a saját forrásaink elfogytak. Szerencse hogy 2008-ban a robogó projekthez csatlakozott egy üzleti angyal, aki látott a papírokból fantáziát abban hogy ez egy jó termék."

A projekthez a város is hozzájárul. Az őriszentpéteri önkormányzat segítségével a cég kedvezményesen tudott telephelyet vásárolni, az elektromos robogót pedig a tervek szerint az egykori cipőgyár épületében fogják gyártani. Évi 15 ezer darab készülhet itt a járműből, ehhez pedig helyi munkaerőt szeretnének alkalmazni.

Őr Zoltán - polgármester, Őriszentpéter
"Egy településvezető szeme abban a pillanatban elkezd csillogni, mikor meghallja hogy 90 munkahely létesülhet itt Őriszentpéteren. Az hogy esetleg néhány évet erre várni kell, ez bele kell hogy férjen."

Szintén saját fejlesztésű termékekkel szeretne piacra törni az a tejipari vállalkozás, amely nemrég kezdte meg működését Szalafőn. A tulajdonos önerőből hozta létre a kisvállalkozást, amely a régió 45 üzletébe szállít termékeket, Lentitől Szombathelyig, de tárgyalnak szlovén partnerekkel is. Az üzemben tízen dolgoznak, többségük korábban munkanélküli volt. Mindannyian környékbeliek, Őriszentpéterről is Szalafőről járnak be dolgozni.

Móricz Sándor - ügyvezető igazgató, Inno-Food Kft.
"Ez számunkra is nagyon jó. Rugalmasan tudjuk kezelni a bejárásokat, csökkennek az ezzel kapcsolatos problémák. A falu életében is fontosak vagyunk: úgy érzik, ez az üzem a sajátjuk."

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két éve működik közre partnerként a régió innovációs programjában. Az Inno-Tér projekt keretében a térség kis- és középvállalkozásainak versenyképességét szeretnék növelni.

Csiszár István - gazdaságfejlesztési vezető, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
"Bizakodunk abban hogy egyre jobb feltételek lesznek. Gondolok arra hogy a pályázati lehetőségek inkább bővülnek, mint szűkülnek. Lesznek források hogy az innovatív ötleteiket megvalósítsák."

A szakemberek szerint a stabil anyagi háttér önmagában még nem elég a vállalkozások sikeréhez. Ehhez egyedi ötlet és ennek sikeres megvalósítása kell. Csak így lehet kitörni Magyarországról az uniós piacra.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.09.21
Módosítva: 2018.09.21

Digitális óvoda mintaprogram indult a Gazdag Erzsi Óvodában

Az óvodai mintaprogramban szereplő eszközök átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester, Lendvai Ferenc, tanácsnok és az önkormányzat munkatársai.

Feltöltve: 2018.09.20
Módosítva: 2018.09.20

Elültették a 2018. évi Születések Fáját

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal ültettek emlékfát a Szombathelyen született gyermekek tiszteletére a Csónakázó-tó szigetén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszéde után, Koczka Tibor alpolgármesterrel,...

Feltöltve: 2018.09.20
Módosítva: 2018.09.20

Óvodai Szakmai Nap a Városházán

A Gyermekek Világnapja alkalmából hagyományteremtő céllal Szombathely Városa első ízben rendezte meg az óvodapedagógiai napot ,,Esély a jövő nemzedékének" címmel. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédet...

Feltöltve: 2018.09.19
Módosítva: 2018.09.20

Átadták a megszépült Bokréta Bölcsődét

Befejeződött a Bokréta bölcsőde felújítása. Az ünnepségen műsort adtak a Szombathelyi Barátság Óvoda óvodásai ,,Színes a világ" címmel. Köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az avató ünnepségen...

Feltöltve: 2018.09.19
Módosítva: 2018.09.20

"Mozogni jó!" - rajzkiállítás a Városházán

Mozogni jó! - címmel, nyílt óvodások rajzaiból kiállítás a Városházán. Az óvodapedagógusok szakmai napjának nyitó rendezvényén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt majd átadta a zsűri által legjobbnak...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.19

Sajtótájékoztató tornász világkupáról

A Szombathelyen szeptember 21-én kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 120 tornász indul A viadalról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.18

Sajtótájékoztató a 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Ünnepi Nagykoncertjéről

A 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Ünnepi Nagykoncertjéről, tartott sajtótájékoztatót, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Pacsai Gábor Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, Lovay László Magyar...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.18

Állampolgársági eskütétel

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 8 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

Feltöltve: 2018.09.17
Módosítva: 2018.09.17

Átadták a jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyeket

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében Önkormányzati beruházásként 21 helyszínen megvalósult jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyek átadásán.

Feltöltve: 2018.09.15
Módosítva: 2018.09.15

Családi Sétarepülő Hétvége

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Családi Sétarepülő Hétvégét a szombathelyi repülőtéren.

Programok

Sport: SWIETELSKY HUN CHALLENGE WORLD CUP

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Múltidéző bringatúra (Gyerekeknek)

ISEUM előtti tér, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 3.
2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Még több Gyerekeknek ...
Stresszkezelő tréning II. (Előadás/Kiállítás)

Egészségfejlesztési Iroda Szombathely és Járása, Szombathely, Nádasdy Ferenc utca 4.
2018 Szeptember 26. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
V. Futófesztivál Szombathelyen (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2018 Szeptember 23. (Vasárnap) 12:55

Még több Sport ...
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT (Gyerekeknek)

Szombathely közterei, Szombathely, Fő tér 1.
2018 Szeptember 14. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...