Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Tejfeldolgozó, hibrid autógyártás

Szombathelyről, Győrből és Zalaegerszegről érkeztek vendégek arra a szakmai kirándulásra, amelyet az Inno-Tér program keretében szerveztek szerdán. Az újságírók egy újonnan épült tejfeldolgozót és egy saját fejlesztésű járműveket tervező vállalkozást látogattak meg az Őrségben.

Hivessy Géza az általa tervezett és épített hibrid autót mutatja az érdeklődőknek. A mérnök családjával Szombathelyen él, de vállalkozását Őriszentpéteren működteti. Azt mondja, autót és egy elektromos robogót tervezett munkatársaival, mindkettő teljes egészében saját fejlesztés. Céljuk az hogy a sorozatgyártást mihamarabb elkezdhessék-ha lehet, akkor Magyarországon.

Hivessy Géza - ügyvezető igazgató, Antro Nonprofit Kft.
"Mindenképpen kell befektető, mert a saját forrásaink elfogytak. Szerencse hogy 2008-ban a robogó projekthez csatlakozott egy üzleti angyal, aki látott a papírokból fantáziát abban hogy ez egy jó termék."

A projekthez a város is hozzájárul. Az őriszentpéteri önkormányzat segítségével a cég kedvezményesen tudott telephelyet vásárolni, az elektromos robogót pedig a tervek szerint az egykori cipőgyár épületében fogják gyártani. Évi 15 ezer darab készülhet itt a járműből, ehhez pedig helyi munkaerőt szeretnének alkalmazni.

Őr Zoltán - polgármester, Őriszentpéter
"Egy településvezető szeme abban a pillanatban elkezd csillogni, mikor meghallja hogy 90 munkahely létesülhet itt Őriszentpéteren. Az hogy esetleg néhány évet erre várni kell, ez bele kell hogy férjen."

Szintén saját fejlesztésű termékekkel szeretne piacra törni az a tejipari vállalkozás, amely nemrég kezdte meg működését Szalafőn. A tulajdonos önerőből hozta létre a kisvállalkozást, amely a régió 45 üzletébe szállít termékeket, Lentitől Szombathelyig, de tárgyalnak szlovén partnerekkel is. Az üzemben tízen dolgoznak, többségük korábban munkanélküli volt. Mindannyian környékbeliek, Őriszentpéterről is Szalafőről járnak be dolgozni.

Móricz Sándor - ügyvezető igazgató, Inno-Food Kft.
"Ez számunkra is nagyon jó. Rugalmasan tudjuk kezelni a bejárásokat, csökkennek az ezzel kapcsolatos problémák. A falu életében is fontosak vagyunk: úgy érzik, ez az üzem a sajátjuk."

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két éve működik közre partnerként a régió innovációs programjában. Az Inno-Tér projekt keretében a térség kis- és középvállalkozásainak versenyképességét szeretnék növelni.

Csiszár István - gazdaságfejlesztési vezető, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
"Bizakodunk abban hogy egyre jobb feltételek lesznek. Gondolok arra hogy a pályázati lehetőségek inkább bővülnek, mint szűkülnek. Lesznek források hogy az innovatív ötleteiket megvalósítsák."

A szakemberek szerint a stabil anyagi háttér önmagában még nem elég a vállalkozások sikeréhez. Ehhez egyedi ötlet és ennek sikeres megvalósítása kell. Csak így lehet kitörni Magyarországról az uniós piacra.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.06.18
Módosítva: 2018.06.18

Országos Diákolimpiai döntő Szombathelyen

A Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia Országos döntőjének megnyitóján Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt. A sportoló nemzetékért elnevezésű többnapos...

Feltöltve: 2018.06.18
Módosítva: 2018.06.18

Sajtótájékoztató a Lamantin fesztiválról

A 19. Lamantin Jazz Fesztiválról és a 16. Lamantin Improvizációs Táborról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Tímár Péter, az Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnöke. Az Amerikától Németországon...

Feltöltve: 2018.06.17
Módosítva: 2018.06.17

A Magyar Honvédség megalakulánának 170. évfordulójára emlékeztek

A 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének kíséretében koszorút helyezett el gróf Batthány Lajos mellszobránál. A rendezvényt a Nagy háborús emlékév keretében rendezték, apropóját...

Feltöltve: 2018.06.15
Módosítva: 2018.06.15

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek

Nagy Imre és mártírtársai halálának 60. és újratemetésének évfordulója alkalmából, a Szombathelyi Nemzetőrök Emléktáblájánál (56-osok tere) rendezett megemlékezésen vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere,...

Feltöltve: 2018.06.15
Módosítva: 2018.06.15

Eszközbeszerzés a Markusovszky Kórházban

Az Egységes ápolási eszközpark kialakítása elnevezésű projekt sajtótájékoztatóján jelen volt dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely Országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Nagy...

Feltöltve: 2018.06.14
Módosítva: 2018.06.14

Sajtótájékoztató a Foci VB Szurkolói Kertről

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Parais István, az AGORA igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Szurkolói Kertről a Városházán. A foci VB egyenes kieséses szakaszában, június 30. és július 15 között együtt szurkolhatnak...

Feltöltve: 2018.06.13
Módosítva: 2018.06.13

Évadzáró társulati ülés

A Weöres Sándor Színházban évadzáró társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Feltöltve: 2018.06.13
Módosítva: 2018.06.14

Eredményes tanulókat díjazott a város

A 2017-2018-as tanévben az országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményt elért tanulókat és az őket felkészítő szaktanárokat jutalmazta dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városháza házasságkötő termében.

Feltöltve: 2018.06.13
Módosítva: 2018.06.13

Ásatás a Romkertben

Elbontották a mozaik feletti védőépületet a Járdányi Paulovics István Romkertben és megkezdődtek az ásatások azon a dombon, amelynek mélyére századok óta most néznek először régészek. Az már látható, hogy a törmelékes felszín alatt érdekes késő...

Feltöltve: 2018.06.12
Módosítva: 2018.06.14

Megújult a Sas utcai járda egy szakasza

Két ütemben újul meg a Sas utcai nagyon rossz állapotú járda. Az első ütemben mintegy 13 millió forint önkormányzati forrásból elkészült a 300 méter hosszú szakasz. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át a megújult...

Programok

Egyebek: TRT WORLD Szimulatoros Gamer

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Június 23. (Szombat) 10:00

Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Örökség 2D (mb) (16) CC (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54.
2018 Június 13. (Szerda) 20:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...