Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Tejfeldolgozó, hibrid autógyártás

Szombathelyről, Győrből és Zalaegerszegről érkeztek vendégek arra a szakmai kirándulásra, amelyet az Inno-Tér program keretében szerveztek szerdán. Az újságírók egy újonnan épült tejfeldolgozót és egy saját fejlesztésű járműveket tervező vállalkozást látogattak meg az Őrségben.

Hivessy Géza az általa tervezett és épített hibrid autót mutatja az érdeklődőknek. A mérnök családjával Szombathelyen él, de vállalkozását Őriszentpéteren működteti. Azt mondja, autót és egy elektromos robogót tervezett munkatársaival, mindkettő teljes egészében saját fejlesztés. Céljuk az hogy a sorozatgyártást mihamarabb elkezdhessék-ha lehet, akkor Magyarországon.

Hivessy Géza - ügyvezető igazgató, Antro Nonprofit Kft.
"Mindenképpen kell befektető, mert a saját forrásaink elfogytak. Szerencse hogy 2008-ban a robogó projekthez csatlakozott egy üzleti angyal, aki látott a papírokból fantáziát abban hogy ez egy jó termék."

A projekthez a város is hozzájárul. Az őriszentpéteri önkormányzat segítségével a cég kedvezményesen tudott telephelyet vásárolni, az elektromos robogót pedig a tervek szerint az egykori cipőgyár épületében fogják gyártani. Évi 15 ezer darab készülhet itt a járműből, ehhez pedig helyi munkaerőt szeretnének alkalmazni.

Őr Zoltán - polgármester, Őriszentpéter
"Egy településvezető szeme abban a pillanatban elkezd csillogni, mikor meghallja hogy 90 munkahely létesülhet itt Őriszentpéteren. Az hogy esetleg néhány évet erre várni kell, ez bele kell hogy férjen."

Szintén saját fejlesztésű termékekkel szeretne piacra törni az a tejipari vállalkozás, amely nemrég kezdte meg működését Szalafőn. A tulajdonos önerőből hozta létre a kisvállalkozást, amely a régió 45 üzletébe szállít termékeket, Lentitől Szombathelyig, de tárgyalnak szlovén partnerekkel is. Az üzemben tízen dolgoznak, többségük korábban munkanélküli volt. Mindannyian környékbeliek, Őriszentpéterről is Szalafőről járnak be dolgozni.

Móricz Sándor - ügyvezető igazgató, Inno-Food Kft.
"Ez számunkra is nagyon jó. Rugalmasan tudjuk kezelni a bejárásokat, csökkennek az ezzel kapcsolatos problémák. A falu életében is fontosak vagyunk: úgy érzik, ez az üzem a sajátjuk."

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két éve működik közre partnerként a régió innovációs programjában. Az Inno-Tér projekt keretében a térség kis- és középvállalkozásainak versenyképességét szeretnék növelni.

Csiszár István - gazdaságfejlesztési vezető, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
"Bizakodunk abban hogy egyre jobb feltételek lesznek. Gondolok arra hogy a pályázati lehetőségek inkább bővülnek, mint szűkülnek. Lesznek források hogy az innovatív ötleteiket megvalósítsák."

A szakemberek szerint a stabil anyagi háttér önmagában még nem elég a vállalkozások sikeréhez. Ehhez egyedi ötlet és ennek sikeres megvalósítása kell. Csak így lehet kitörni Magyarországról az uniós piacra.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.03.16
Módosítva: 2018.03.16

Megnyílt a Húsvéti vásár a Fő téren

A megújult szombathelyi Húsvéti Vásárt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Feltöltve: 2018.03.15
Módosítva: 2018.03.15

Huszártoborzó, kishuszár avatás a Skanzenben

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész imdságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György...

Feltöltve: 2018.03.15
Módosítva: 2018.03.15

A 8. Szombathelyi Sajtófotó kiállítás

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 8. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást a Savaria Filmszínházban, amelyen Angyal Lászlóra, a Városháza kommunikációs vezetőjére emlékeztek, aki a sajtófotó kiállítás...

Feltöltve: 2018.03.15
Módosítva: 2018.03.15

Megemlékezések a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az...

Feltöltve: 2018.03.14
Módosítva: 2018.03.14

Segítség a Styl munkavállalóinak

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Önkormányzat a Styl vállalat dolgozóinak megsegítésére létrehozott Munkerőpiaci Iroda megnyitásán túl az Önkormányzati rendeletünk...

Feltöltve: 2018.03.14
Módosítva: 2018.03.14

Koszorúzás a Szent Márton temetőben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Szent Márton temetőben Hübner János, 48-as nemzetőr végső nyughelyét.

Feltöltve: 2018.03.14
Módosítva: 2018.03.14

Batthyány Lajos szobrának koszorúzása

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos szobrát koszorúzta meg Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és...

Feltöltve: 2018.03.13
Módosítva: 2018.03.13

Ünnepi közgyűlés a Megyeházán

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést és megemlékezést a Megyeháza Dísztermében, amelyen ünnepi beszédet Majthényi László, közgyűlési elnök mondott. A megemlékezésen részt vett, a kitüntetetteknek...

Feltöltve: 2018.03.12
Módosítva: 2018.03.13

Sajtótájékoztató a március 15-i ünnepségekről

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepség és megemlékezés programjairól tartott sajtótájékoztatót a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory...

Feltöltve: 2018.03.12
Módosítva: 2018.03.12

A Styl Szakszervezet petíciója

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete STYL Alapszervezetének képviselői adtak át petíciót a Városháza polgármesteri irodájában dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének.

Programok

Sport: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Március 21. (Szerda) 18:30

Húsvéti hangverseny - Savaria Szimfonikus Zenekar (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2018 Március 28. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A klasszikus újító: Kassák Lajos - SZOMBATHELYI KÉPTÁR (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Január 18. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...