Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Tejfeldolgozó, hibrid autógyártás

Szombathelyről, Győrből és Zalaegerszegről érkeztek vendégek arra a szakmai kirándulásra, amelyet az Inno-Tér program keretében szerveztek szerdán. Az újságírók egy újonnan épült tejfeldolgozót és egy saját fejlesztésű járműveket tervező vállalkozást látogattak meg az Őrségben.

Hivessy Géza az általa tervezett és épített hibrid autót mutatja az érdeklődőknek. A mérnök családjával Szombathelyen él, de vállalkozását Őriszentpéteren működteti. Azt mondja, autót és egy elektromos robogót tervezett munkatársaival, mindkettő teljes egészében saját fejlesztés. Céljuk az hogy a sorozatgyártást mihamarabb elkezdhessék-ha lehet, akkor Magyarországon.

Hivessy Géza - ügyvezető igazgató, Antro Nonprofit Kft.
"Mindenképpen kell befektető, mert a saját forrásaink elfogytak. Szerencse hogy 2008-ban a robogó projekthez csatlakozott egy üzleti angyal, aki látott a papírokból fantáziát abban hogy ez egy jó termék."

A projekthez a város is hozzájárul. Az őriszentpéteri önkormányzat segítségével a cég kedvezményesen tudott telephelyet vásárolni, az elektromos robogót pedig a tervek szerint az egykori cipőgyár épületében fogják gyártani. Évi 15 ezer darab készülhet itt a járműből, ehhez pedig helyi munkaerőt szeretnének alkalmazni.

Őr Zoltán - polgármester, Őriszentpéter
"Egy településvezető szeme abban a pillanatban elkezd csillogni, mikor meghallja hogy 90 munkahely létesülhet itt Őriszentpéteren. Az hogy esetleg néhány évet erre várni kell, ez bele kell hogy férjen."

Szintén saját fejlesztésű termékekkel szeretne piacra törni az a tejipari vállalkozás, amely nemrég kezdte meg működését Szalafőn. A tulajdonos önerőből hozta létre a kisvállalkozást, amely a régió 45 üzletébe szállít termékeket, Lentitől Szombathelyig, de tárgyalnak szlovén partnerekkel is. Az üzemben tízen dolgoznak, többségük korábban munkanélküli volt. Mindannyian környékbeliek, Őriszentpéterről is Szalafőről járnak be dolgozni.

Móricz Sándor - ügyvezető igazgató, Inno-Food Kft.
"Ez számunkra is nagyon jó. Rugalmasan tudjuk kezelni a bejárásokat, csökkennek az ezzel kapcsolatos problémák. A falu életében is fontosak vagyunk: úgy érzik, ez az üzem a sajátjuk."

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két éve működik közre partnerként a régió innovációs programjában. Az Inno-Tér projekt keretében a térség kis- és középvállalkozásainak versenyképességét szeretnék növelni.

Csiszár István - gazdaságfejlesztési vezető, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
"Bizakodunk abban hogy egyre jobb feltételek lesznek. Gondolok arra hogy a pályázati lehetőségek inkább bővülnek, mint szűkülnek. Lesznek források hogy az innovatív ötleteiket megvalósítsák."

A szakemberek szerint a stabil anyagi háttér önmagában még nem elég a vállalkozások sikeréhez. Ehhez egyedi ötlet és ennek sikeres megvalósítása kell. Csak így lehet kitörni Magyarországról az uniós piacra.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.12.13
Módosítva: 2018.12.13

Védelmi gyakorlat

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az Ipartelepen, a MEDOSZ kft. telephelyénél azt a közös katasztrófavédelmi gyakorlatot, amelynek célja: összehangolni a védelmi igazgatásban közreműködő szervek, a...

Feltöltve: 2018.12.12
Módosítva: 2018.12.12

Közmeghallgatás a Városházán

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a tisztségviselőkkel és az Önkormányzati képviselőkkel közmeghallgatást tartott a Városháza nagytermében.

Feltöltve: 2018.12.12
Módosítva: 2018.12.12

Aktív idősek a Weöres Sándor Színházban

Színházi előadás előtt köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az aktív időskor programban résztvevőket a Weöres Sándor Színházban, akik Robert Harling: Acélmagnóliák című darabját tekintették meg. Az aktív...

Feltöltve: 2018.12.12
Módosítva: 2018.12.12

Óvodavezetők évzárója

A szombathelyi óvodák vezetői tartottak évzáró munkaértekezletet a Városházán, amelyen egész éves munkájukat köszönte meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Feltöltve: 2018.12.12
Módosítva: 2018.12.12

Drogprevenciós nap Szombathelyen

,,Szabadulj meg tőle" elnevezésű drogprevenciós napot rendeztek az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban. A rendezvényt megnyitotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc, Szombathely Megyei Jogú...

Feltöltve: 2018.12.11
Módosítva: 2018.12.11

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évzáró rendezvénye

Évzáró rendezvényt tartott a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Tóvendéglőben. Az ünnepi műsor után a gazdasági tartalmú éves összegzések hangoztak el, majd átadták a kamarai kitüntetések. Az eseményen köszöntő beszédet mondott dr. Puskás...

Feltöltve: 2018.12.11
Módosítva: 2018.12.11

Bemutatták Szombathely város 1607. évi kiváltságlevelének hasonmását

A Városházán mutatták be Szombathely város legrégebbi (1607.), eredetiben fennmaradt városi kiváltságlevél hasonmás kiadványát. Az ünnepi könyvbemutatón köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr....

Feltöltve: 2018.12.09
Módosítva: 2018.12.09

Adventi dallamok jótékonysági koncert a Sportházban

A 100 tagú cigány zenekar a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány szervezésében adventi jótékonysági gálán lépett fel Szombathelyen az Agora Művelődési és Sportházban. A jótékonysági esten befolyt összeget az Esőemberke Alapítvány Vas Megyei Autistákért...

Feltöltve: 2018.12.09
Módosítva: 2018.12.09

Megáldották a kámoni templom felújított orgonáját és a közösségi házat

Ünnepi szentmise keretében dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a kámoni Krisztus Király templom felújított orgonáját, majd az újonnan épített közösségi házat. Az épület átadásán köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési...

Feltöltve: 2018.12.07
Módosítva: 2018.12.07

Hanuka ünnep

A Szombathelyi Zsidó Hitközség által szervezett Hanuka Ünnepségen mondott köszöntőt a Zsió Hitközség udvarán Márkus Sándor, a hitközség elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki meggyújtotta a hatodik gyertyát....

Programok

Kiemelt rendezvények: Adventi vásár Szombathely 2018

Időpont: 2018 November 23. (Péntek) 17:00

Szombathelyi Swietelsky Haladás - DVSC (Sport)

Szombathelyi Haladás Stadion, Szombathely, Rohonci utca 3.
2018 December 15. (Szombat) 17:00

Még több Sport ...
Falco KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 December 14. (Péntek) 19:00

Még több Sport ...
Vas Megyei Kosárlabda Bajnokság (Sport)

SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tornaterme, Szombathely, Rohonci utca 10.
2018 November 28. (Szerda) 20:45

Még több Sport ...
Vas Megyei Kosárlabda Bajnokság (Sport)

Nagy Lajos Gimnázium tornaterme, Szombathely, Dózsa György utca 4.
2018 December 05. (Szerda) 20:20

Még több Sport ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...