Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Sajtótájékoztató tornász világkupáról

A Szombathelyen szeptember 21-én kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 120 tornász indul A viadalról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Rácz Gábor, Torna szakosztály szakágvezetője, Kalmár Attila a rendező Pannonsport Szervező és Marketing kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Cseh Gábor

Komoly sportdiplomáciai siker, hogy idén már harmadik alkalommal rendezhet Szombathely World Challenge Torna Világkupát. Mind a négy kontinensről, 24 országból érkeznek sportolók városunkba.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MVJ polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy ismét Szombathely városa adhat otthont a rangos nemzetközi tornaversenynek.

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke örömmel osztotta meg a résztvevőkkel, hogy több, mint egy évtizede annak, hogy a megyeszékhelyen Világkupákat és nemzetközi rangos versenyeket szerveznek. Ennek a sikernek a kulcsa nem más, mint a szövetség, a városvezetés és a Pannonsport Kft. közötti hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolat.

A szövetség részéről Altorjai Sándor, főtitkár néhány technikai részletet is ismertetett. Továbbá elmondta, hogy „az idei verseny abból a szempontból is különleges, hogy igazi kuriózum versenyzőket láthatunk az Arena Savariában. Köztük a japán, a kínai vagy a vietnámi tornászokat.” De ha ez nem lenne elég, a főtitkár további tornász kiválóságokkal is szolgált, mint az olimpiai bajnok ukrán Oleg Verniaiev vagy a 37 éves román Marian Dragulescu, aki olimpiai ezüst- és bronzérmes, illetve tizenegyszeres Európa- és hatszoros világbajnok.

A nemzetközi sportolók mellett a magyar válogatottról sem szabad meg feledkezni, akik hazai pályán fogják bemutatni éremesélyes gyakorlataikat.

A magyar női tornászok közül itt lesz Böczögő Dorina, aki egyéni összetettben megnyerte az országos bajnokságot, illetve talajon és felemáskorláton első lett.  Péter Sára, aki a hétvégi országos bajnokságon női ugrásban aranyérmet szerzett, szintén indulni fog. Kovács Zsófia Eb-ezüstérmes tornász pedig gerendán és talajon fogja bemutatni gyakorlatait.

A férfiaknál az újdonsült Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid lólengésben és a nyújtón szerepel. A férfi mezőnyt még erősíteni fogják már több világ- és Európa-bajnokságon szerepelt versenyzők: Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám, Kiss Balázs és az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard.  

Rácz Gábor edző, a szombathelyi torna szakosztály vezetője itt osztotta meg velünk azt a sajnálatos hírt, hogy az Európa-bajnok Dévai Boglárka nem tud elindulni a vas megyei versenyen. A magyar torna büszkesége a múlt héten sérülést szenvedett, amiből a Világkupáig nem tud felépülni.

Boglárkának mindig nagy öröm hazai nézők előtt versenyezni, de most maximálisan a gyógyulásra és a világbajnokságra való fokozatos felkészülésre kell koncentrálnia.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szervezőbizottság ezúttal is nagy hangsúlyt fektet a külcsínre és a belbecsre egyaránt. A külsőségekre is gondosan ügyelő, színvonalas szervezés célja, hogy egyre többen kedveljék és szeressék meg a sportágat. Éppen ezért a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a Világkupa népszerűsítésére kihasználva a közösségi média lehetőségeit, a helyi megjelenési felületeket, továbbá az egyik helyi rádió platformját is.

A rendezők mindenkit sok szeretettel várnak a hétvégén az Aréna Saváriába és kérik a nézőket, hogy szurkoljanak együtt a magyar versenyzőkért! Érdemes lesz kilátogatni!

Az eseményről a közmédia folyamatos tájékoztatást ad, a Sport1 csatornán sport összefoglaló lesz látható, valamint a Magyar Torna Szövetség honlapján élő, internetes közvetítés lesz mind a három napról.

Jegyárak:

Pénteken a program ingyenes

Szombat-vasárnap: normál jegy 1.000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft


Galéria (14 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.10.19
Módosítva: 2018.10.19

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elismerés-átadási ünnepsége

A Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepséget tartott. Ünnepi beszédet mondott Majthényi László, Vas megye közgyűlésének elnöke, majd dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Rendőr-Főkapitányság...

Feltöltve: 2018.10.18
Módosítva: 2018.10.18

Bemutatták a Széles a Piáve vize című filmet

A ,,Nagy Háborús emlékév" programsorozathoz kapcsolódóan mutatták be a Széles a Piáve vize című filmet az AGORA-Savaria Filmszínházban. A film a 83-as és a 106-os gyalogezredek I. világháborús történetét és emlékeit veszi számba az olasz fronton....

Feltöltve: 2018.10.17
Módosítva: 2018.10.17

Sajtótájékoztató a JOGPontok tapasztalatiról

A regionális és összehangolt JOGpontok projektek ingyenes jogi segítséget nyújtanak a munkavilágában felmerülő jogi kérdésekben. A projekt indulása óta eltelt időszak tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely...

Feltöltve: 2018.10.16
Módosítva: 2018.10.16

Elkezdődött a Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése

A ,,Szombathely Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése" c., kiemelt jelentőségű, európai uniós finanszírozású projektet sajtó nyilvános eseményen mutatták be a volt EPCOS területén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei...

Feltöltve: 2018.10.16
Módosítva: 2018.10.16

Polcsik Ferenc szépkorú köszöntése

Polcsik Ferenc szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.10.16
Módosítva: 2018.10.16

Horváth Józsefné szépkorú köszöntése

Horváth Józsefné szépkorút köszöntötte 95. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.10.16
Módosítva: 2018.10.16

Fogyatékos személyek számára létesült Információs és Koordinációs Pont

A projekt keretében országszerte 22 helyszínen indult el Információs és Koordinációs Pont, amely hálózatot kialakítva, közösen együttműködve azon dolgozik, hogy a fogyatékosságból adódó igényekre reagáljon. Információs és Koordinációs Pont megnyitóján...

Feltöltve: 2018.10.15
Módosítva: 2018.10.15

A fehér bot világnapja

A Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet, a Boza Gáborné Alapítvány, a Szülőföld Kulturális Sport és Örökségvédelmi Egyesület valamint a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesülete 6. alkalommal rendezte meg a szemléletében és gyakorlatában...

Feltöltve: 2018.10.14
Módosítva: 2018.10.15

Vas Megyei Prima Díj átadó Gála

A Vas Megyei Prima Díj átadó gálán adta át a közönségdíjat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Prima díjat adott át dr. Hende Csaba, és Ágh Péter országgyűlési képviselők, Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének...

Feltöltve: 2018.10.13
Módosítva: 2018.10.13

Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának alapító nővérei emlékeztek

1868. október 15-én a szombathelyi Szent Márton-templomban öltötte fel a Domonkos Rend ruháját az a tíz fiatal nő, akik az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának alapító nővérei lettek. Ez...

Programok

Gyerekeknek: MÁRTON NAPI JÁTSZÓPROGRAM – Kalandjáték Savariában c. játszóház

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
Időpont: 2018 November 09. (Péntek) 12:00

SZENT MÁRTON-NAPI ORSZÁGOS NAGYVÁSÁR (Szent Márton Programsorozat)

Vasi Skanzen, Szombathely, Árpád út
2018 November 09. (Péntek) 15:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Vesperás Szent Márton tiszteletére és lampionos felvonulás (Szent Márton Programsorozat)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér
2018 November 09. (Péntek) 17:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Ünnepi szentmise Szent Márton, az Egyházmegye védőszentjének tiszteletére (Szent Márton Programsorozat)

Sarlós Boldogasszony Székesegyház, Szombathely, Mindszenthy tér
2018 November 10. (Szombat) 10:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
SZENT MÁRTON DÍJÁTADÓ GÁLA (Szent Márton Programsorozat)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 10. (Szombat) 18:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...