Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Sajtótájékoztató tornász világkupáról

A Szombathelyen szeptember 21-én kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 120 tornász indul A viadalról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Rácz Gábor, Torna szakosztály szakágvezetője, Kalmár Attila a rendező Pannonsport Szervező és Marketing kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Cseh Gábor

Komoly sportdiplomáciai siker, hogy idén már harmadik alkalommal rendezhet Szombathely World Challenge Torna Világkupát. Mind a négy kontinensről, 24 országból érkeznek sportolók városunkba.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MVJ polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy ismét Szombathely városa adhat otthont a rangos nemzetközi tornaversenynek.

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke örömmel osztotta meg a résztvevőkkel, hogy több, mint egy évtizede annak, hogy a megyeszékhelyen Világkupákat és nemzetközi rangos versenyeket szerveznek. Ennek a sikernek a kulcsa nem más, mint a szövetség, a városvezetés és a Pannonsport Kft. közötti hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolat.

A szövetség részéről Altorjai Sándor, főtitkár néhány technikai részletet is ismertetett. Továbbá elmondta, hogy „az idei verseny abból a szempontból is különleges, hogy igazi kuriózum versenyzőket láthatunk az Arena Savariában. Köztük a japán, a kínai vagy a vietnámi tornászokat.” De ha ez nem lenne elég, a főtitkár további tornász kiválóságokkal is szolgált, mint az olimpiai bajnok ukrán Oleg Verniaiev vagy a 37 éves román Marian Dragulescu, aki olimpiai ezüst- és bronzérmes, illetve tizenegyszeres Európa- és hatszoros világbajnok.

A nemzetközi sportolók mellett a magyar válogatottról sem szabad meg feledkezni, akik hazai pályán fogják bemutatni éremesélyes gyakorlataikat.

A magyar női tornászok közül itt lesz Böczögő Dorina, aki egyéni összetettben megnyerte az országos bajnokságot, illetve talajon és felemáskorláton első lett.  Péter Sára, aki a hétvégi országos bajnokságon női ugrásban aranyérmet szerzett, szintén indulni fog. Kovács Zsófia Eb-ezüstérmes tornász pedig gerendán és talajon fogja bemutatni gyakorlatait.

A férfiaknál az újdonsült Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid lólengésben és a nyújtón szerepel. A férfi mezőnyt még erősíteni fogják már több világ- és Európa-bajnokságon szerepelt versenyzők: Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám, Kiss Balázs és az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard.  

Rácz Gábor edző, a szombathelyi torna szakosztály vezetője itt osztotta meg velünk azt a sajnálatos hírt, hogy az Európa-bajnok Dévai Boglárka nem tud elindulni a vas megyei versenyen. A magyar torna büszkesége a múlt héten sérülést szenvedett, amiből a Világkupáig nem tud felépülni.

Boglárkának mindig nagy öröm hazai nézők előtt versenyezni, de most maximálisan a gyógyulásra és a világbajnokságra való fokozatos felkészülésre kell koncentrálnia.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szervezőbizottság ezúttal is nagy hangsúlyt fektet a külcsínre és a belbecsre egyaránt. A külsőségekre is gondosan ügyelő, színvonalas szervezés célja, hogy egyre többen kedveljék és szeressék meg a sportágat. Éppen ezért a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a Világkupa népszerűsítésére kihasználva a közösségi média lehetőségeit, a helyi megjelenési felületeket, továbbá az egyik helyi rádió platformját is.

A rendezők mindenkit sok szeretettel várnak a hétvégén az Aréna Saváriába és kérik a nézőket, hogy szurkoljanak együtt a magyar versenyzőkért! Érdemes lesz kilátogatni!

Az eseményről a közmédia folyamatos tájékoztatást ad, a Sport1 csatornán sport összefoglaló lesz látható, valamint a Magyar Torna Szövetség honlapján élő, internetes közvetítés lesz mind a három napról.

Jegyárak:

Pénteken a program ingyenes

Szombat-vasárnap: normál jegy 1.000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft


Galéria (14 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.12.09
Módosítva: 2018.12.09

Megáldották a kámoni templom felújított orgonáját és a közösségi házat

Ünnepi szentmise keretében dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a kámoni Krisztus Király templom felújított orgonáját, majd az újonnan épített közösségi házat. Az épület átadásán köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési...

Feltöltve: 2018.12.07
Módosítva: 2018.12.07

Hanuka ünnep

A Szombathelyi Zsidó Hitközség által szervezett Hanuka Ünnepségen mondott köszöntőt a Zsió Hitközség udvarán Márkus Sándor, a hitközség elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki meggyújtotta a hatodik gyertyát....

Feltöltve: 2018.12.07
Módosítva: 2018.12.07

Mikulás ünnepsége és könyvbemutató a Városházán

A Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete Mikulás ünnepség keretében mutatta be Kopcsándiné Zsuzsa, Túl a korlátokon című könyvét. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Feltöltve: 2018.12.07
Módosítva: 2018.12.07

Bemutatták "A Dédapáink nagy háborúja" című könyvet

A Nagy Háborús Emlékév záró rendezvényeként bemutatták "A Dédapáink nagy háborúja" című könyvet. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan, kormánymegbízott és Majthényi...

Feltöltve: 2018.12.06
Módosítva: 2018.12.06

Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere helyszíni bejáráson vett részt a Joskar-Ola lakótelepen. Szombathelyen a bel- és csapadékvíz védelmi rendszer fejlesztése a TOP 6.3.3 ,,Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések"...

Feltöltve: 2018.12.06
Módosítva: 2018.12.07

Felavatták a Király Sportegyesület fejlesztését

A Király Sportegyesület ezer négyzetméter alapterületen felépült új épületét és kibővített pályarendszerét avatták fel Szombathelyen. Az ünnepségen pohárköszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen...

Feltöltve: 2018.12.05
Módosítva: 2018.12.06

Mikulás a Víztoronynál

A 10. önkormányzati választókerületben tartottak családi Mikulás délutánt szerdán. A Víztorony Egyesület és Sátory Károly, a körzet képviselője közös rendezvényén mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.12.05
Módosítva: 2018.12.05

Bemutatták "A művészi szépség csodája" című könyvet

A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház - A művészi szépség csodája című kiadványt mutatta be Lendvai Rezső és Koltay Ferenc a két szerző. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Császár István...

Feltöltve: 2018.12.05
Módosítva: 2018.12.05

Szent Márton Városi Kézilabda Torna

A Szombathelyi Haladás szervezésében 6 általános iskolából 17 csapat vett részt a sportágat népszerűsítő városi Szent Márton Kézilabda Tornán. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város, polgármestere köszöntötte a megjelenteket és közreműködött...

Feltöltve: 2018.12.05
Módosítva: 2018.12.05

Szombathely is csatlakozott a MikulásGyár vidéki helyszíneihez

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város, polgármestere és Parais István az AGORA igazgatója hívta fel a figyelmet a MikulásGyár szombathelyi helyszínére.

Programok

Kiemelt rendezvények: Adventi vásár Szombathely 2018

Időpont: 2018 November 23. (Péntek) 17:00

Vas Megyei Kosárlabda Bajnokság (Sport)

SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tornaterme, Szombathely, Rohonci utca 10.
2018 November 28. (Szerda) 20:45

Még több Sport ...
Vas Megyei Kosárlabda Bajnokság (Sport)

Nagy Lajos Gimnázium tornaterme, Szombathely, Dózsa György utca 4.
2018 December 05. (Szerda) 20:20

Még több Sport ...
A 100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR jótékonysági ünnepi nagykoncertje (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 December 09. (Vasárnap) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Legendás állatok – Grindelwald bűntettei 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út
2018 December 09. (Vasárnap) 19:30

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...