Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Sajtótájékoztató tornász világkupáról

A Szombathelyen szeptember 21-én kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 120 tornász indul A viadalról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Rácz Gábor, Torna szakosztály szakágvezetője, Kalmár Attila a rendező Pannonsport Szervező és Marketing kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Cseh Gábor

Komoly sportdiplomáciai siker, hogy idén már harmadik alkalommal rendezhet Szombathely World Challenge Torna Világkupát. Mind a négy kontinensről, 24 országból érkeznek sportolók városunkba.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MVJ polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy ismét Szombathely városa adhat otthont a rangos nemzetközi tornaversenynek.

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke örömmel osztotta meg a résztvevőkkel, hogy több, mint egy évtizede annak, hogy a megyeszékhelyen Világkupákat és nemzetközi rangos versenyeket szerveznek. Ennek a sikernek a kulcsa nem más, mint a szövetség, a városvezetés és a Pannonsport Kft. közötti hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolat.

A szövetség részéről Altorjai Sándor, főtitkár néhány technikai részletet is ismertetett. Továbbá elmondta, hogy „az idei verseny abból a szempontból is különleges, hogy igazi kuriózum versenyzőket láthatunk az Arena Savariában. Köztük a japán, a kínai vagy a vietnámi tornászokat.” De ha ez nem lenne elég, a főtitkár további tornász kiválóságokkal is szolgált, mint az olimpiai bajnok ukrán Oleg Verniaiev vagy a 37 éves román Marian Dragulescu, aki olimpiai ezüst- és bronzérmes, illetve tizenegyszeres Európa- és hatszoros világbajnok.

A nemzetközi sportolók mellett a magyar válogatottról sem szabad meg feledkezni, akik hazai pályán fogják bemutatni éremesélyes gyakorlataikat.

A magyar női tornászok közül itt lesz Böczögő Dorina, aki egyéni összetettben megnyerte az országos bajnokságot, illetve talajon és felemáskorláton első lett.  Péter Sára, aki a hétvégi országos bajnokságon női ugrásban aranyérmet szerzett, szintén indulni fog. Kovács Zsófia Eb-ezüstérmes tornász pedig gerendán és talajon fogja bemutatni gyakorlatait.

A férfiaknál az újdonsült Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid lólengésben és a nyújtón szerepel. A férfi mezőnyt még erősíteni fogják már több világ- és Európa-bajnokságon szerepelt versenyzők: Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám, Kiss Balázs és az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard.  

Rácz Gábor edző, a szombathelyi torna szakosztály vezetője itt osztotta meg velünk azt a sajnálatos hírt, hogy az Európa-bajnok Dévai Boglárka nem tud elindulni a vas megyei versenyen. A magyar torna büszkesége a múlt héten sérülést szenvedett, amiből a Világkupáig nem tud felépülni.

Boglárkának mindig nagy öröm hazai nézők előtt versenyezni, de most maximálisan a gyógyulásra és a világbajnokságra való fokozatos felkészülésre kell koncentrálnia.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szervezőbizottság ezúttal is nagy hangsúlyt fektet a külcsínre és a belbecsre egyaránt. A külsőségekre is gondosan ügyelő, színvonalas szervezés célja, hogy egyre többen kedveljék és szeressék meg a sportágat. Éppen ezért a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a Világkupa népszerűsítésére kihasználva a közösségi média lehetőségeit, a helyi megjelenési felületeket, továbbá az egyik helyi rádió platformját is.

A rendezők mindenkit sok szeretettel várnak a hétvégén az Aréna Saváriába és kérik a nézőket, hogy szurkoljanak együtt a magyar versenyzőkért! Érdemes lesz kilátogatni!

Az eseményről a közmédia folyamatos tájékoztatást ad, a Sport1 csatornán sport összefoglaló lesz látható, valamint a Magyar Torna Szövetség honlapján élő, internetes közvetítés lesz mind a három napról.

Jegyárak:

Pénteken a program ingyenes

Szombat-vasárnap: normál jegy 1.000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft


Galéria (14 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2019.06.24
Módosítva: 2019.06.25

Sajtótájékoztató a XXIV. Szombathelyi Egészség-napokról

A XXIV. Szombathelyi Egészség-napok rendezvény sorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester, Gyarmati Norbert szervező és Szákovics-Varga Ildikó Egészségfejlesztési irodavezetője....

Feltöltve: 2019.06.23
Módosítva: 2019.06.24

Megnyílt a 20. Lamantin Jazz fesztivál

A XX. Lamantin Jazz fesztivál megnyitóján mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2019.06.23
Módosítva: 2019.06.24

11-es huszár emléknap

A 11-es huszár emléknapon vett részt és koszorúzott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A 2011-ben újjászerveződött 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület azt a célt tűzte ki, hogy méltó emléket állítson dicső katonáink...

Feltöltve: 2019.06.22
Módosítva: 2019.06.24

Múzeumok Éjszakája Szombathelyen

Országszerte négyszáz intézményben csaknem kétezer programmal várták a látogatókat a 17.Múzeumok Éjszakáján, melynek idén központi helyszíne Szombathely volt. A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat részeként nyílt meg az "Egy szelet Szombathely"...

Feltöltve: 2019.06.21
Módosítva: 2019.06.23

A Falco besöpörte a második bajnoki címét!

A Falco idegenben 96-89-re legyőzte a Körmendet a férfi kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot, és története második bajnoki címét szerezte meg. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg dr. Puskás Tivadar,...

Feltöltve: 2019.06.21
Módosítva: 2019.06.23

Vas megyei Kneipp-napok Szombathelyen

A Berzsenyi téren üdvözölték az érdeklődőket a Gyermekek egészségének fejlesztése a Kneipp-módszer segítségével című rendezvény sorozat szombathelyi állomásán. Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere,...

Feltöltve: 2019.06.20
Módosítva: 2019.06.21

Idén is lesz Sárkányhajó fesztivál

A VII. Sárkányhajó fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke. Idén augusztus első hétvégéjén rendezik meg a versenyt...

Feltöltve: 2019.06.20
Módosítva: 2019.06.21

Bizonyítványátadó ünnepség

A Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent-Györgyi Albert Tagintézmény a hagyományteremtés jegyében OKJ-s bizonyítványátadó ünnepséget rendezett. Köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely...

Feltöltve: 2019.06.17
Módosítva: 2019.06.19

Sajtótájékoztató a Lamantin fesztiválról

A 20. Lamantin Jazz Fesztiválról és a 17. Lamantin Improvizációs Táborról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Tímár Péter, az Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnöke. A világ számos...

Feltöltve: 2019.06.17
Módosítva: 2019.06.17

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek

Nagy Imre és mártírtársai halálának 61. és újratemetésének évfordulója alkalmából, a Szombathelyi Nemzetőrök Emléktáblájánál (56-osok tere) rendezett megemlékezésen vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és...

Programok

Zene/Koncert: 20. Lamantin Jazz Fesztivál

Helyszín: Weöres Sándor Színház - Nagyterem, Szombathely, Akacs M. u. 7.
Időpont: 2019 Június 25. (Kedd) 18:00

Hightech laborokkal vár Szombathelyen a műszaki felsőoktatás (Előadás/Kiállítás)

ELTE INFORMATIKAI KAR, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2019 Június 25. (Kedd) 14:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Séf Kaland Bíró Lajossal (Előadás/Kiállítás)

Forum Étterem & Hotel, Szombathely, Kossuth Lajos u. 2.
2019 Június 27. (Csütörtök) 18:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Színi tábor (Gyerekeknek)

Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Rendezvényháza, Szombathely, Simon István u. 4.
2019 Június 24. (Hétfő) 07:30

Még több Gyerekeknek ...
Sport tábor (Gyerekeknek)

Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Rendezvényháza, Szombathely, Simon István u. 4.
2019 Június 24. (Hétfő) 07:30

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...