Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Fejlesztések a Modern Városok Programban

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester sajtótájékoztatót tartott a Modern Városok Program keretében támogatott Szent Márton Lovas, Sport Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervezése, megvalósíthatóságának előkészítése, a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztése, és a Gothard-kastély felújításának és hasznosításának előkészítése című projektek támogatói szerződésének aláírásáról.

Fotó: Benkő Sándor

A Szent Márton Lovas, Sport Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervezése, megvalósíthatóságának előkészítése
A Modern Városok Program támogatás összege: 195 010 500 forint

 • A tervek elkészülte után – azok felhasználásával – Önkormányzatunk ismételt támogatási kérelmet fog benyújtani a beruházás megvalósításának támogatására. Amennyiben a Kormány támogatja a megvalósítási szakaszt is, akkor az alábbi tartalmú fejlesztés valósulhat meg a volt Szabadidőközpont területén, a Homok úton:

 • Komplex szolgáltatásokat nyújtó lovas sport, hagyományőrző és rendezvényközpont lovardával, lovaglópályákkal, lelátóval, öltözőkkel, és egyéb kiszolgáló létesítményekkel. Továbbá kiállítótér, hagyományőrző műhelyek és rendezvénytér a kézműves foglalkozások és különböző vásárok, gasztronómiai események, történelmi játékok, szakmai konferenciák, iskolai foglalkozások, tömegsport rendezvények és lovas találkozók megrendezése céljából.

 • Az önkormányzat a forrást átadja aSZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt., részére, így a tervezést és a projekt lebonyolítását a SZOVA fogja végezni.

 • Tervek elkészítésének várható határideje: 2018. december 31.

 

A szombathelyi Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztése

A Modern Városok Program támogatás összege:  267 970 000 forint

 • Meglévő teniszpályák felújítása, új salakos teniszpályák, mobilizálható gyermek teniszpályák kialakítása, pályatartozékok megújítása. Megépül egy modern klubház épület, konditeremmel, rekreációs helyiséggel, tanulószobával. Megtörténik a teniszcentrum kerítéselemeinek cseréje, a terület világításának korszerűsítése, a villamos energia hálózat fejlesztése, az öntözőrendszer modernizálása automata öntöző berendezés létesítésével. A területen közútcsatlakozás fejlesztés, parkolók kialakítása, és parkosítás is megvalósul.

 • A lebonyolítás: Szombathely MJV Önkormányzata

 • Tervek elkészítésének várható határideje: 2018. június 30.

 • Beruházás elkészülésének várható határideje: 2019. december 31.

 

A szombathelyi Gothard-kastély felújításának és hasznosításának előkészítése

A Modern Városok Program támogatás összege:  94 500 000 forint

 • A tervek elkészülte után – azok felhasználásával – Önkormányzatunk ismételt támogatási kérelmet fog benyújtani a beruházás megvalósításának támogatására. Amennyiben a Kormány támogatja a megvalósítási szakaszt is, akkor az alábbi tartalmú fejlesztés valósulhat meg a herényi Gothard-kastélyban:

 • A felújítási program szerint megtörténik a kastély teljes helyreállítása és az egykori angol kert rekonstrukciója. Az épület a modern kulturális és rendezvényi turizmus igényeihez igazodva újul meg, a színvonalas vendégfogadáshoz szükséges, élményt maximalizáló, modern eszközparkkal, a természettudományok fejlődésére fókuszáló egyedi kiállítási tartalommal, többfunkciós rendezvényterekkel és programokkal bővíti a város kínálatát. Az épület rehabilitációján túl az egykori angol kert, a térkapcsolat és közlekedési útvonal megújítását is magában foglalja. Az épületben kialakításra kerülnek a kastély, a Gothard család és főként Gothard Jenő kiemelkedő tudományos munkásságát megelevenítő kiállítási installációk, turisztikai és közösségi célú – a turizmus feltételrendszeréhez igazodó – kiegészítő szolgáltatások, valamint az attrakciónak állandó dinamikát kölcsönző közösségi programok feltételrendszere.

 • A lebonyolítás: Szombathely MJV Önkormányzata

 • Tervek elkészítésének várható határideje: 2019. március 30

 • Beruházás elkészülésének várható határideje: 2020. június 30.

 

 


Galéria (18 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.08.15
Módosítva: 2018.08.15

Közel ezer új parkoló Schaeffler Savaria Kft-nél

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szigeti Tibor, Schaeffler Savaria Kft ügyvezető igazgatója adta át az új közel 950 személyautónak helyt biztosító parkolót. A munkavállalókat szállító buszok megállóját is ezen...

Feltöltve: 2018.08.15
Módosítva: 2018.08.15

Karneváli visszaszámlálás

A biztonságot és a jó hangulatot emelte ki Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 19. Savaria Történelmi Karnevált megelőző utolsó sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Grünwald Stefánia, a szervező Savaria Turizmus...

Feltöltve: 2018.08.12
Módosítva: 2018.08.12

XX. Joskar-Ola napok

Szombathely legrégebbi lakótelepi rendezvényén, a XX. Joskar-Ola napokon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd emléklapot adott át a Joskar-Oláért Alapítvány részére.

Feltöltve: 2018.08.11
Módosítva: 2018.08.11

Elrajtolt az Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság

Kezdetét vette a férfi utánpótlás vízilabda világbajnokság, amelyet a Tófürdőn nyitott meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A 20 csapatos világbajnokság augusztus 19-ig tart.

Feltöltve: 2018.08.08
Módosítva: 2018.08.08

Kereszti Mihály köszöntése 90. születésnapján

Kereszti Mihály szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.08.08
Módosítva: 2018.08.08

Németh Lajos köszöntése 95. születésnapján

Németh Lajos szépkorút köszöntötte 95. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.08.08
Módosítva: 2018.08.08

Sajtótájékoztató a IV. Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokságról

Augusztus 11-19. között rendezik meg a Tófürdőn a 4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokságot. A rendezvényről tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Kalmár Attila, a Pannonsport Kft....

Feltöltve: 2018.08.06
Módosítva: 2018.08.06

Sághy Mária köszöntése 90. születésnapján

Sághy Mária szépkorút köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2018.08.06
Módosítva: 2018.08.09

Megnyílt a Savaria Nyári Egyetem

Megnyílt az 51. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amit a Vas Megyei TIT Egyesület szervez évről-évre. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédet mondott a nyitórendezvényen.

Feltöltve: 2018.07.30
Módosítva: 2018.07.30

JátszóTér a Fő téren

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet képviselője megtekintett az ingyenesen használható mobil játszóteret Szombathely kedvelt sétáló-szabadidős központjában, a Fő téren.

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 15. (Szerda) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...