Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Elismerésekek az egészségügyben dolgozóknak

Semmelweis Ignácra emlékezett dr. Prugberger Emil főorvos a Semmelweis Ignác díjátadó ünnepségen. Az elismeréseket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke adta át. Fotó: Benkő Sándor

„Szombathely Egészségügyéért-díj"-ban részesült:

Vigné Horváth Ilona

Vigné Horváth Ilona a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének igazgatója.
1976-ban a Szombathelyi Közgazdasági Szakközépiskola a elvégzése után az Egészségügyi GAMESZ munkatársa lett, majd az Egészségügyi Alapellátó Intézet jogelődjénél a Városi Tanács VB Egészségügyi Gondnokságán helyezkedett el.
Munkáját a pontosság, a megbízhatóság, a nagy munkabírás jellemezi. Logikus gondolkodását, a jó problémamegoldó képességét, feladatainak gyors és eredményes megoldását vezetői is elismerték, melyet a szakmai előmenetele is igazol. Kezdetben gépkocsi ügyintéző, majd pénzügyi előadó, pénzügyi főelőadó és pénzügyi csoportvezető volt, majd 1993-ban gazdasági vezetői feladatokat látott el. Folyamatosan képezte magát, felsőfokú okleveles ügyvitelszervezői, majd államháztartási mérlegképes könyvelői szakképesítést szerzett. 1994-ben intézményvezetői megbízást kapott. 2003-tól egészségbiztosítási főiskolai, 2005-től közgazdász oklevéllel, pénzügyi vállalkozási szakértői képesítéssel is rendelkezik.
Tudását az intézmény hatékonyságának és eredményességének a növelése érdekében kamatoztatja, szakmai és vezetői rátermettségét az újabb kihívások megoldásában eredményesen használja fel. Alapító tagja az Országos Alapellátási Szövetségnek, ő a régió képviselője. 2015. április 1-től a létrehozott Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ igazgatója lett. Az egészségügyi ágazat minden területén jó kapcsolatot alakított ki a dolgozókkal, a vezetőkkel, a szakigazgatási és irányító szervekkel. Munkatársai mindig számíthatnak rá, nemcsak szakmai, de a magánéleti problémáik megoldásában is.

Dr. Masát Péter

Masát Péter a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály főorvosa. 1974 szeptemberétől, az Orvostudományi Egyetem elvégzésétől dolgozik a Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán. 1981-ben csecsemő-gyermekgyógyászatból, 1983-ban klinikai onkológiából szakvizsgázott. Gyógyító munkáját magas színvonalon végzi. Az általa vezetett Haemato-oncologiai részleg regionális feladatokat lát el. Oktatási feladatokat is vállal szakközépiskolai, főiskolai, postgradualis képzés, szakorvosképzés keretében. A gyógyító munkájához hasonlóan ezt is magas színvonalon végzi. 1998-ban Vas Megye Önkormányzat Szolgálatáért Egészségügyi Tagozatkitüntető oklevélben és emlékplakett kitüntetésben részesült. 2007-ban az év „Prima Primissza” Közönségdíjasa, majd 2009-ben „Az Év Vasi Embere” lett. Rendszeresen tart előadásokat helyi, regionális, országos és nemzetközi rendezvényeken, magyar és idegen nyelven egyaránt. Számos közleménye jelent meg, köztük több nemzetközileg is jegyzett folyóiratokban. Szakmai munkáját a gyermekgyógyászat pszichésen is egyik legnehezebb területén végzi. A szülőkkel és gyermekekkel kapcsolata jó, kollégáival etikus, a fiatalokat segíti.

„Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj” I. fokozatát kapta:

Dr. Gáspár Mihályné (Vámos Éva)

A Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú KFT szombathelyi Egészségügyi Központjának pszichológusa. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1973-ban szerzett pszichológusi képesítést. 1973-tól a LATEX Vállalatnál munkapszichológusként dolgozott. 1974 decemberében a MÁV Területi Egészségügyi Központ munkapszichológusa lett. Feladata a pszichológiai alkalmasság elbírálása. Ő végezte a sorkötelesek, később a határőrség munkatársainak pszichológiai alkalmassági vizsgálatát. 2000-től a közterület felügyelőknél látja el ezt a feladatot. 1992-től az I. 2010-től a II. csoportú lőfegyvertartás pszichológiai alkalmasságának elbírálását végzi az Országos Munka- és Üzem-egészségügyi Intézet megbízása alapján. A Vasútegészségügyi Kft.-nél a munka szempontjából legfontosabb tulajdonságok, a kognitív képességek, a fizikai, érzékszervi, micromotoros képességek, a személyiség és az érdeklődés, a tudás és tapasztalat, az érzelmi intelligencia és a kompetencia alapos vizsgálatát végezte és végzi jelenleg is nagy türelemmel és nyugodtsággal. A pszichológusi munka mellett fokozatosan képezte magát. A foglalkozás-egészségügyi kollektíva meghatározó tagja, tevékenységét a jogszabályi változásoknak megfelelően, példásan végzi. Nagyon igaz rá az a kifejezés, hogy a munkapszichológus célja az, hogy a dolgozó emberek szolgálatában álljon és törekednie kell arra, hogy minél többen az adott munkakör leghatékonyabb munkaerőivé váljanak.

Téglás Károly

Az Országos Mentőszolgálat Mentő-gépkocsi vezetője. 1986-tól az Állami Építőipari Vállalatnál és a Vasép Integrál Kft. –nél dolgozott 1993-ban helyezkedett el a Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó intézet orvosi ügyeleti gépkocsivezetőjeként. 10 év múlva, az ügyelet Országos Mentőszolgálathoz került, itt folytatta tovább munkáját. Újabb 10 év után kedvet érzett a mentőmunkához is, így előbb félállásban, majd teljes állásban mentődolgozó lett. Továbbra is segíti az ügyelet munkáját, az orvos segítőjeként ott is részt vesz a betegellátásban is. 2015.novemberétől ellátja az ügyeleti garázsmesteri feladatokat is.
Kitűnően ért a számítástechnikai eszközök használatához, a mentők GPS készülékei neki köszönhetően frissülnek az új útvonalak szerint. Munkájára igényes, érdeklődik az új eljárások és eszközök alkalmazása iránt. Bajtársaival készséges, együttműködő, önként segít a gépkocsivezetői beosztások elkészítésében, autómozgatásban, ügyintézésben. Vezetőivel tisztelettudó, ha kell, szabadidejében is rendelkezésre állt.

„Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozat”-ot kapott:

Bencsicsné Séra Viktória

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkológiai Gondozó és Szakrendelés általános asszisztense. 1980 júniusától a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház dolgozója. Eleinte a Vérellátóban tevékenykedett, 1998 novembere óta az Onkológiai Gondozó és Szakrendelés munkatársa. 1980-ban végezte el az egészségügyi szakközépiskolát ahol általános ápoló és általános asszisztensi képesítést kapott, majd 1984-ben haematológiai asszisztens végzettséget szerzett. Munkáját lelkiismeretesen, nagy elhivatottsággal végzi, vezetőinek és munkatársainak, valamint áldozatkészségéért hálás betegeinek legnagyobb megelégedésére. Türelmes, közvetlen, magas színvonalú szakmai igényességgel látja el mindennapi feladatait.

Horváth László

A Magyar Rákellenes Liga önkéntese. 30 évig dolgozott a LATEX-ban, termelésirányítóként ment nyugdíjba. 21 éve él gége nélkül, azóta tagja a Magyar Rákellenes Ligának, amelyben aktívan tevékenykedik. Vezetőségi tag, és 10 éve a pénztárosi teendőket is ellátja. Hetente látogatja a gégészeten a betegtársakat, segíti őket a beszéd rehabilitációban. Lelkileg is támaszt nyújt nekik. Elvégezte a Liga önkéntes képzését is, feleségével együtt szolgálják a rászorulókat. Gyermekkora óta aktívan sportol, asztaliteniszezik. Ezt a sportot kezdetben versenyszerűen űzte, jelenleg is fiatalokat edz.

Stummerné Lepossa Anett

A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ területi védőnője. 1993-ban végzett a POTE Egészségügyi Főiskola, Szombathelyi Tagozat, Védőnő Szakán. Tagja a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának, a Magyar Vöröskeresztnek, a Magyar Védőnők Egyesületének, a Gyermekmasszázs Egyesületnek, és a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület vezetőségi tagja. Ő vezeti a Peti csiga klubot, ahol a babák játszanak, a mamák pedig megbeszélhetik a problémáikat a védőnővel és egymással. Néhány éve oktató védőnő is, segíti a hallgatókat, hogy megismerjék e munka szépségét, nehézségeit. Rendszeresen jár továbbképzésekre és konferenciákra, tapasztalatait megosztja kollégáival. Kivételes szakember. Lelkiismeretes, megbízható, segítőkész, a gondozottak és kollégák egyaránt kedvelik.

Stéger Andrásné

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi Műtőszolgálatának műtős szakasszisztense. 1982-ben egészségügyi szakközépiskolai érettségit szerzett. Általános ápoló, általános asszisztens, felnőtt szakápolói majd felsőfokú műtős szakasszisztensi képesítést kapott. Kezdetektől a Műtőszolgálat kollektívájának meghatározó tagja. Folyamatosan vesz részt szakmai továbbképzéseken, s a pályakezdő műtősnők oktatásában is aktív szerepet vállal. Munkabírása, emberi értékei, igyekezete kiemelkedő. Kezdetben a sebészeti- és nőgyógyászati majd az ortopédiai, traumatológiai- és idegsebészeti műtők nélkülözhetetlen dolgozója, munkáját hivatástudattal és nagy szakértelemmel végzi a betegek és a kollektíva megelégedésére.


Galéria (53 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2019.03.18
Módosítva: 2019.03.18

Elment Szombathely legidősebb polgára

A 107. évében elhunyt Spiegler Elemértől, a város legidősebb emberétől vettek búcsút a Bercsényi utcai temetőben. A város nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere emlékezett a holokausztot is túlélő szombathelyi...

Feltöltve: 2019.03.16
Módosítva: 2019.03.19

VIII. Tóth Géza Súlyemelő verseny

A szombathelyi sportikon, Tóth Géza emlékművénél kezdődött a VIII. Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny. Szombathely város önkormányzata nevében Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere helyezett el koszorút. Az ünnepélyes megnyitón...

Feltöltve: 2019.03.15
Módosítva: 2019.03.15

Huszártoborzó, kishuszár avatás a Skanzenben

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész imádságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György...

Feltöltve: 2019.03.15
Módosítva: 2019.03.15

A 9. Szombathelyi Sajtófotó kiállítás

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 9. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást az AGORA Művelődési és Sportházban. Benkő Sándor fotóriporter, a zsűri elnöke méltatta és értékelte a képeket. A díjakat dr....

Feltöltve: 2019.03.15
Módosítva: 2019.03.15

Megemlékezések a forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az...

Feltöltve: 2019.03.14
Módosítva: 2019.03.14

Ünnepség a Megyeházán

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcara emlékeztek a Megyeházán, ahol kitüntetéseket adtak át. Az ünnepségen részt vett, és a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2019.03.14
Módosítva: 2019.03.15

Koszorúzás Battyány Lajos szobránál

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve koszorúzták meg az első felelős magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos szobrát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Vas Megyei Önkormányzat képviselői.

Feltöltve: 2019.03.14
Módosítva: 2019.03.14

Koszorúzás a Hübner Mauzóleumnál

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ismeretlen sírokban nyugvó egyszerű honvédaira emlékeztek a Szent Márton temetőben. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a megemlékezésen és koszorút helyezett a...

Feltöltve: 2019.03.13
Módosítva: 2019.03.14

Megújul az Aranypatak medre

A közgyűlés határozata értelmében a 2018-as költségvetés terhére mintegy 40 millió forintos beruházás eredményeként újulhat meg az Aranypatak Sportligettel határos szakasza. A munkaterület átadásán volt jelen dr. Puskás Tivadar, Szombathely...

Feltöltve: 2019.03.12
Módosítva: 2019.03.13

Szombathely bel- és csapadékvíz védelmi rendszerének fejlesztése

A Szombathely bel- és csapadékvíz védelmi rendszerének fejlesztése című projektnyitó rendezvényen köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Programok

Sport: Falco KC Szombathely - Jászberény

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2019 Március 23. (Szombat) 18:00

Sakura (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Április 06. (Szombat) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Haladás Viktória - FTC (Sport)

Szombathelyi Haladás Stadion, Szombathely, Rohonci utca 3.
2019 Március 23. (Szombat) 16:00

Még több Sport ...
KÖRHINTA (Színház/Tánc)

Mesebolt Bábszínház - Kamaraterem, Szombathely, Ady Endre tér
2019 Február 17. (Vasárnap) 10:00

Még több Színház/Tánc ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...