Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Angelina Jolie játszhatja el Kleopátrát

A Titanic és az Avatar bombasikere után ne is számítsunk arra, hogy James Cameron lejjebb helyezi a lécet. Na de akkor mire? Például Angline Jolie-ra a főszerepben. Az 1963-as Kleopátra mozi majdnem csődbe vitte a 20th Century Foxot, vajon ezzel mi lesz?

Minden híradás határozottan abba az irányba mutat, hogy a lehetőség, miszerint Cameron hozzányúljon az egyiptomi királynő legendájához, lassan kinzóan reálissá válik. A rendező a Sony Pictures Entertainmenttel karöltve már vizsgálgatja a megvalósítás lehetőségeit, és már az is egyre erősebb kontúrokat kap, hogy mindezt Angeline Jolie főszereplésével, és természetesen 3D-ben rögzítve képzelik el, Stacy Schiff könyvére alapozva. A megbeszélések már komoly mederben folynak, de nincs még kimondva, hogy a filmnek nekiállnak.

Az viszont biztos, hogy a Sony Pictures társelnöke, Amy Pascal már most kis híján ujjongva és szuperlatívuszokban beszél a forgatókönyvről - ami Bran Helgeland kezét dícséri -, hiszen úgy nyilatkozott róla, hogy brilliáns munka a sztorit megillető epikus kezeléssel, "ami egészében arról szól, amit a rómaiak elvettek Egyiptomtól." Angelináról pedig úgy vélekedik: "egy igazi sztár, aki egymaga elviszi a filmet a hátán, ráadásul azt is tudja, hogyan kell eljátszani a valaha élt legnagyobb hősnő szerepét."

Pascal szerint abban is bízhatunk, hogy nem lesz kismiska a film költségvetése, de egyben a maga Elfújta a szél-alkotásának fogja tekinteni. A munka várhatóan 2011-ben kezdődhet meg, ha a tárgyalások végére pont kerül.

A '63-as Kleopátra majdnem csődbe borította a 20th Century Foxot

Nem csoda egyébként, hogy a fél showbiznisz be van sózva, és sokan aggódnak a monumentálisnak ígérkező produkció költségvetése miatt. Amikor ugyanis legutóbb, azaz 1963-ban filmre vitték a magát a legenda szerint kígyóval (de valószínűsíthetően inkább méreggel) halálra marató Kleopátra történetét, akkor a büdzsé 2 millió dollárral indult, majd 44 millióra dagadt (ma ez 300 millió dollárnak felel meg, csak érzékeltetve a nagyságrendet), persze nem utolsósorban azért, mert a főszerepben tündöklő Elizabeth Taylor lebetegedett és ebbe majdnem bele is halt.

A produkció még a likviditási problémákat távolról sem ismerő 20th Century Foxot is majdnem megrogyasztotta, az egyetlen szerencséjük az volt, hogy végül 26 millió dolláros profittal az év legsikeresebb mozija lett. Cameront mondjuk nem kell félteni, nála az utolsó fillért is viszontlátjuk majd a vásznon.

Ami már elöljáróban bizalommal töltheti el a mozijárókat, az az, hogy Stacy Schiff biográfiája, amin a film alapul majd, sokkal izgalmasabb mint egy tipikus hollywoodi tündérmese: a kritikusok szerint például jóval félelmetesebb asszony körvonalazódik általa, mint amit elképzelnénk. A Pulitzer-díjas, és a New York Times vendégírójaként is ténykedő Schiff nem sajnálta az időt és energiát arra, hogy kevésbé közismert, de valós tényeket ásson elő Egyiptom utolsó hellenisztikus uralkodójáról (uralkodónőjéről, bocsánat).

Angelina: Kleopátrát rosszul mutatták be a történelemkönyvek

Ő maga azt is mondta Jolie kiválasztásáról, hogy fizikailag tökéletes, sőt, még férjét, Brad Pittet is el tudja képzelni mellé Antonius szerepébe, ahogyan Liz Taylor oldalán is akkori szerelmét, Richard Burtont láthatta a nagyérdemű.

De Angelinának is megvan a maga véleménye Kleopátra eljátszásáról, főleg amióta egyre esélyesebb, hogy ő a szerep várományosa. Amikor ez még nem volt biztos, akkor még csak annyit mondott, hogy sosem sikerült teljesen kiaknázni a történetben rejlő potenciált, pedig megérdemelné. Nemrég, jóval bátrabban nyilatkozva pedig azt mondta az újságíróknak: "Másképp fogom játszani Kleopátrát, mint Elizabeth Taylor, bár sosem fogok tudni olyan szeretetteljes lenni, mint amilyen ő volt. Igyekszünk, hogy feltárjuk a valós arcát mint uralkodó, és nem csak mint szexszimbólum, ami valójában soha nem is volt - legfeljebb két szeretője ha volt. Kleopátrát teljesen félreértették és az élettörténetét is félreírták: anya volt, vezető, és igazi intellektus, aki öt nyelvet beszélt!"

Mindenesetre kíváncsiak vagyunk a végeredményre - bár nyilván nem fogják elkapkodni, ami meg nem is baj.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.03.16
Módosítva: 2018.03.16

Megnyílt a Húsvéti vásár a Fő téren

A megújult szombathelyi Húsvéti Vásárt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Feltöltve: 2018.03.15
Módosítva: 2018.03.15

Huszártoborzó, kishuszár avatás a Skanzenben

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész imdságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György...

Feltöltve: 2018.03.15
Módosítva: 2018.03.15

A 8. Szombathelyi Sajtófotó kiállítás

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 8. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást a Savaria Filmszínházban, amelyen Angyal Lászlóra, a Városháza kommunikációs vezetőjére emlékeztek, aki a sajtófotó kiállítás...

Feltöltve: 2018.03.15
Módosítva: 2018.03.15

Megemlékezések a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az...

Feltöltve: 2018.03.14
Módosítva: 2018.03.14

Segítség a Styl munkavállalóinak

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Önkormányzat a Styl vállalat dolgozóinak megsegítésére létrehozott Munkerőpiaci Iroda megnyitásán túl az Önkormányzati rendeletünk...

Feltöltve: 2018.03.14
Módosítva: 2018.03.14

Koszorúzás a Szent Márton temetőben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Szent Márton temetőben Hübner János, 48-as nemzetőr végső nyughelyét.

Feltöltve: 2018.03.14
Módosítva: 2018.03.14

Batthyány Lajos szobrának koszorúzása

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos szobrát koszorúzta meg Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és...

Feltöltve: 2018.03.13
Módosítva: 2018.03.13

Ünnepi közgyűlés a Megyeházán

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést és megemlékezést a Megyeháza Dísztermében, amelyen ünnepi beszédet Majthényi László, közgyűlési elnök mondott. A megemlékezésen részt vett, a kitüntetetteknek...

Feltöltve: 2018.03.12
Módosítva: 2018.03.13

Sajtótájékoztató a március 15-i ünnepségekről

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepség és megemlékezés programjairól tartott sajtótájékoztatót a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory...

Feltöltve: 2018.03.12
Módosítva: 2018.03.12

A Styl Szakszervezet petíciója

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete STYL Alapszervezetének képviselői adtak át petíciót a Városháza polgármesteri irodájában dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének.

Programok

Sport: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Március 21. (Szerda) 18:30

Húsvéti hangverseny - Savaria Szimfonikus Zenekar (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2018 Március 28. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Biblia és hitújítás a XV-XVIII. századig (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Szombathely, Szily János u. 1.
2017 Október 10. (Kedd) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A klasszikus újító: Kassák Lajos - SZOMBATHELYI KÉPTÁR (Előadás/Kiállítás)

Szombathelyi Képtár, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
2018 Január 18. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...