Dr. Puskás Tivadar Koczka Tibor Illés Károly Molnár Miklós Lendvai Ferenc Városháza

Dr. Puskás Tivadar

Angelina Jolie játszhatja el Kleopátrát

A Titanic és az Avatar bombasikere után ne is számítsunk arra, hogy James Cameron lejjebb helyezi a lécet. Na de akkor mire? Például Angline Jolie-ra a főszerepben. Az 1963-as Kleopátra mozi majdnem csődbe vitte a 20th Century Foxot, vajon ezzel mi lesz?

Minden híradás határozottan abba az irányba mutat, hogy a lehetőség, miszerint Cameron hozzányúljon az egyiptomi királynő legendájához, lassan kinzóan reálissá válik. A rendező a Sony Pictures Entertainmenttel karöltve már vizsgálgatja a megvalósítás lehetőségeit, és már az is egyre erősebb kontúrokat kap, hogy mindezt Angeline Jolie főszereplésével, és természetesen 3D-ben rögzítve képzelik el, Stacy Schiff könyvére alapozva. A megbeszélések már komoly mederben folynak, de nincs még kimondva, hogy a filmnek nekiállnak.

Az viszont biztos, hogy a Sony Pictures társelnöke, Amy Pascal már most kis híján ujjongva és szuperlatívuszokban beszél a forgatókönyvről - ami Bran Helgeland kezét dícséri -, hiszen úgy nyilatkozott róla, hogy brilliáns munka a sztorit megillető epikus kezeléssel, "ami egészében arról szól, amit a rómaiak elvettek Egyiptomtól." Angelináról pedig úgy vélekedik: "egy igazi sztár, aki egymaga elviszi a filmet a hátán, ráadásul azt is tudja, hogyan kell eljátszani a valaha élt legnagyobb hősnő szerepét."

Pascal szerint abban is bízhatunk, hogy nem lesz kismiska a film költségvetése, de egyben a maga Elfújta a szél-alkotásának fogja tekinteni. A munka várhatóan 2011-ben kezdődhet meg, ha a tárgyalások végére pont kerül.

A '63-as Kleopátra majdnem csődbe borította a 20th Century Foxot

Nem csoda egyébként, hogy a fél showbiznisz be van sózva, és sokan aggódnak a monumentálisnak ígérkező produkció költségvetése miatt. Amikor ugyanis legutóbb, azaz 1963-ban filmre vitték a magát a legenda szerint kígyóval (de valószínűsíthetően inkább méreggel) halálra marató Kleopátra történetét, akkor a büdzsé 2 millió dollárral indult, majd 44 millióra dagadt (ma ez 300 millió dollárnak felel meg, csak érzékeltetve a nagyságrendet), persze nem utolsósorban azért, mert a főszerepben tündöklő Elizabeth Taylor lebetegedett és ebbe majdnem bele is halt.

A produkció még a likviditási problémákat távolról sem ismerő 20th Century Foxot is majdnem megrogyasztotta, az egyetlen szerencséjük az volt, hogy végül 26 millió dolláros profittal az év legsikeresebb mozija lett. Cameront mondjuk nem kell félteni, nála az utolsó fillért is viszontlátjuk majd a vásznon.

Ami már elöljáróban bizalommal töltheti el a mozijárókat, az az, hogy Stacy Schiff biográfiája, amin a film alapul majd, sokkal izgalmasabb mint egy tipikus hollywoodi tündérmese: a kritikusok szerint például jóval félelmetesebb asszony körvonalazódik általa, mint amit elképzelnénk. A Pulitzer-díjas, és a New York Times vendégírójaként is ténykedő Schiff nem sajnálta az időt és energiát arra, hogy kevésbé közismert, de valós tényeket ásson elő Egyiptom utolsó hellenisztikus uralkodójáról (uralkodónőjéről, bocsánat).

Angelina: Kleopátrát rosszul mutatták be a történelemkönyvek

Ő maga azt is mondta Jolie kiválasztásáról, hogy fizikailag tökéletes, sőt, még férjét, Brad Pittet is el tudja képzelni mellé Antonius szerepébe, ahogyan Liz Taylor oldalán is akkori szerelmét, Richard Burtont láthatta a nagyérdemű.

De Angelinának is megvan a maga véleménye Kleopátra eljátszásáról, főleg amióta egyre esélyesebb, hogy ő a szerep várományosa. Amikor ez még nem volt biztos, akkor még csak annyit mondott, hogy sosem sikerült teljesen kiaknázni a történetben rejlő potenciált, pedig megérdemelné. Nemrég, jóval bátrabban nyilatkozva pedig azt mondta az újságíróknak: "Másképp fogom játszani Kleopátrát, mint Elizabeth Taylor, bár sosem fogok tudni olyan szeretetteljes lenni, mint amilyen ő volt. Igyekszünk, hogy feltárjuk a valós arcát mint uralkodó, és nem csak mint szexszimbólum, ami valójában soha nem is volt - legfeljebb két szeretője ha volt. Kleopátrát teljesen félreértették és az élettörténetét is félreírták: anya volt, vezető, és igazi intellektus, aki öt nyelvet beszélt!"

Mindenesetre kíváncsiak vagyunk a végeredményre - bár nyilván nem fogják elkapkodni, ami meg nem is baj.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2018.09.21
Módosítva: 2018.09.21

Digitális óvoda mintaprogram indult a Gazdag Erzsi Óvodában

Az óvodai mintaprogramban szereplő eszközök átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester, Lendvai Ferenc, tanácsnok és az önkormányzat munkatársai.

Feltöltve: 2018.09.20
Módosítva: 2018.09.20

Elültették a 2018. évi Születések Fáját

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal ültettek emlékfát a Szombathelyen született gyermekek tiszteletére a Csónakázó-tó szigetén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszéde után, Koczka Tibor alpolgármesterrel,...

Feltöltve: 2018.09.20
Módosítva: 2018.09.20

Óvodai Szakmai Nap a Városházán

A Gyermekek Világnapja alkalmából hagyományteremtő céllal Szombathely Városa első ízben rendezte meg az óvodapedagógiai napot ,,Esély a jövő nemzedékének" címmel. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédet...

Feltöltve: 2018.09.19
Módosítva: 2018.09.20

Átadták a megszépült Bokréta Bölcsődét

Befejeződött a Bokréta bölcsőde felújítása. Az ünnepségen műsort adtak a Szombathelyi Barátság Óvoda óvodásai ,,Színes a világ" címmel. Köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az avató ünnepségen...

Feltöltve: 2018.09.19
Módosítva: 2018.09.20

"Mozogni jó!" - rajzkiállítás a Városházán

Mozogni jó! - címmel, nyílt óvodások rajzaiból kiállítás a Városházán. Az óvodapedagógusok szakmai napjának nyitó rendezvényén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt majd átadta a zsűri által legjobbnak...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.19

Sajtótájékoztató tornász világkupáról

A Szombathelyen szeptember 21-én kezdődő Torna Challenge Világkupán várhatóan közel 120 tornász indul A viadalról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.18

Sajtótájékoztató a 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Ünnepi Nagykoncertjéről

A 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Ünnepi Nagykoncertjéről, tartott sajtótájékoztatót, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Pacsai Gábor Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, Lovay László Magyar...

Feltöltve: 2018.09.18
Módosítva: 2018.09.18

Állampolgársági eskütétel

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 8 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

Feltöltve: 2018.09.17
Módosítva: 2018.09.17

Átadták a jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyeket

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében Önkormányzati beruházásként 21 helyszínen megvalósult jelzőrendszerrel ellátott gyalogátkelőhelyek átadásán.

Feltöltve: 2018.09.15
Módosítva: 2018.09.15

Családi Sétarepülő Hétvége

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Családi Sétarepülő Hétvégét a szombathelyi repülőtéren.

Programok

Sport: SWIETELSKY HUN CHALLENGE WORLD CUP

Helyszín: Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Múltidéző bringatúra (Gyerekeknek)

ISEUM előtti tér, Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 3.
2018 Szeptember 22. (Szombat) 15:00

Még több Gyerekeknek ...
Stresszkezelő tréning II. (Előadás/Kiállítás)

Egészségfejlesztési Iroda Szombathely és Járása, Szombathely, Nádasdy Ferenc utca 4.
2018 Szeptember 26. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
V. Futófesztivál Szombathelyen (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2018 Szeptember 23. (Vasárnap) 12:55

Még több Sport ...
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT (Gyerekeknek)

Szombathely közterei, Szombathely, Fő tér 1.
2018 Szeptember 14. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...