Felhívások

2019. évi LOMTALANÍTÁS

Érvényes: 2019.03.18 - 2019.10.19

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében. A előző évektől eltérően több körzetben történik a lomtalanítás. Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.). A város lakóterületét tehát tíz részre osztva, tíz szombati napon történik a gyűjtés.

 • A harmadik napon 2019. április 27-én A Perint patak és a vasútvonal közötti terület, melyet délről a Szent Márton , Thököly Imre utca páratlan oldala, északról a Petőfi Sándor páros oldalától Honvéd út, Semmelweis utca páros oldala határol.
 • A negyedik napon 2019. május 11-én, a Szt. Márton u páros oldalától és Thököly Imre utca páros oldalától délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Rákóczi Ferenc utca páratlan oldala, délről a Szt. Gellért utca páros oldala határol. (tehát a belváros déli részének egy része, Joskar-Ola lakótelep, Szt. Gellért utca páros oldaláig bezárólag).
 • Az ötödik napon 2019. június 01-én, a Thököly Imre utca páros oldalától délre eső városrész, melyet keletről a Rákóczi Ferenc utca páros oldala, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért utca páros oldala határol. (tehát a belváros déli részének egy része, KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utca páros oldaláig bezárólag).
 • A hatodik napon 2019. június 15-én, a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jégpince utcáig bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jégpince utcáig húzódó városrész).
 • A hetedik napon 2019. június 29-én, a Jégpince utcától Hajnóczy utcáig Perint patak által határolt rész, Újperint, Petőfi-telepig húzódó városrész
 • A nyolcadik napon 2019. szeptember 07-én, a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan és Zanat falu.
 • A kilencedik napon 2019. szeptember 28-án, A Szent Gellért páratlan oldalától - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály).
 • A tizedik napon 2019. október 19-én, a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Minerva lakópark).

 

Nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az érvényben lévő 2012. évi CLXXXV. Hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

 • kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék),
 • állati tetem,
 • trágya,
 • bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
 • építési törmelék (mosdókagyló, csempe, drótkerítés, stb.),
 • lapátos hulladék,
 • gumiabroncs,
 • veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),
 • elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékokat az autóalkatrész, azbeszt tartalmú hullámpala, állati tetem és trágya kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA NZrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban!

Lim-lomot az akció napján reggel 700-ig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

További felhívások (0 db)

Programok

Sport: AVUS - VasaPlaket

Helyszín: Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
Időpont: 2019 Április 27. (Szombat) 16:00

Hellboy (mb) (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Április 21. (Vasárnap) 21:40

Még több Mozi ...
Shazam! 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Április 21. (Vasárnap) 22:20

Még több Mozi ...
A gyászoló asszony átka (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Április 21. (Vasárnap) 22:30

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...