Egyesületek, klubok Létesítmények

Egyesületek, klubok

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Kedves Látogató, Tisztelt Sportbarát, Jégkorongkedvelő Rajongó!

Sok szeretettel köszöntelek honlapunkon, ahol sok érdekességet találsz a tengerentúli, európai és a hazai hokisvilág történéseiről, valamint betekintést nyerhetsz az immár 25 éves Szombathelyi Pingvinek életébe.

Küldetésünk, hogy népszerűbbé tegyük ezt a sportot, mint az valaha is volt idehaza, megyénkben, városunkban.
Minden tettünk és cselekedetünk abba az irányba mutat, hogy egy jól felépített utánpótlás-nevelési programon keresztül klubunk is bekerüljön, a későbbi válogatott keretet adó csapatok közé. Az sem titkolt célunk, hogy akár nemzetközileg is elismert játékosok kerüljenek ki növendékeink közül.

Persze nem pusztán az élsportra koncentrálunk, szeretnénk teret adni a hobbiként sportolni vágyóknak is, mert hisszük, hogy a sport (ezen belül is a csapatsport) egészségesebbé és alkalmazkodóbbá tesz, így a mindennapokban is jobb helytállást biztosít az azt végzőknek. Fontosnak tartom leszögezni, annak ellenére, hogy durva (fogalmazzunk inkább úgy férfias) sportnak tűnik, statisztikailag bizonyítottan kevesebb a sérülés, mint a fociban és igen, lányok is előszeretettel választják ma már ezt kedvenc elfoglaltságuknak.

Bár elsősorban jégkorongklubként működünk, elhivatott szerepet kívánunk vállalni más jégsportok felkarolásában és népszerűsítésében is. Ezért szakosztályként a gyors-, illetve szinkronkorcsolyát, valamint jégtáncot és curling-et is szeretnénk továbbvinni, felkarolni, meghonosítani.

Tegnap még egy kis csapat voltunk kis lehetőségekkel, de ma a Magyar Jégkorongszövetség támogatásával (melynek köszönhetően TAO forrásból jégcsarnok épülhet városunkban) óriási lehetőségek nyíltak meg előttünk. Már akár 2017 végén birtokba vehetjük rég várt szentélyünket és végre méltó helyére kerül a jégsport Szombathelyen.

Ez fantasztikus lehetőség, mellyel élni és nem visszaélni kell! Nagy lehetőség és nagy felelősség is egyben, de hisszük, hogy a több évtizedes tradíció valamint, a kicsit mostoha körülmények közt felnőtt hokis és korcsolyázni szerető generáció, a 25 év alatt kiérlelt tudás, alkalmassá tesz bennünket, hogy felnőve a feladathoz véghezvigyük küldetésünket.

Ezért kérjük kövess minket! Éljük meg együtt a jövő sikereit és légy részese azoknak! Hidd el jó kis út lesz, hiszen „A siker egy utazás, nem a végállomás.”


Megnevezés: Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub
Cím: 9700 Szombathely, Oladi Általános Iskola udvar
Vezető: Zelevics Ferenc
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Honlap: http://www.pingvinekhoki.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.218661
GPS koordináta (magasság): 16.601198

Programok

A csodagyerek (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Február 14. (Csütörtök) 17:30

Még több Mozi ...
XXXI. JÉGKARNEVÁL (Sport)

Műjégpálya, Szombathely, Kenderesi utca
2019 Február 17. (Vasárnap) 10:00

Még több Sport ...
Szombathelyi Haladás - Dorogi ESE (Sport)

Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
2019 Február 17. (Vasárnap) 17:00

Még több Sport ...
Vihar előtt (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Február 17. (Vasárnap) 17:50

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...