Szombathelyi Köznevelési GAMESZ Óvodák Általános iskolák Középiskolák Főiskolák, egyetemek Gyógypedagógia

Középiskolák

Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Iskolánkat Szombathely híres építészéről neveztük el, kinek nevéhez a Székesegyház, a Püspöki Palota, a Papnevelde és számos lakóház tervezése fűződik. Jelenlegi iskola-épületünk a város szívében, a helyi- és távolsági közlekedés csomópontjának közvetlen közelében, jól megközelíthető helyen áll.

Általános tudnivalók:
Felvételi vizsgát az iskola nem tart. A felvételi elbírálása az általános iskolai eredmények alapján történik.
A felvétel másik feltétele a szakmára vonatkozó egészségügyi alkalmasság, melyet az iskola orvosa állapít meg.

Az iskola saját, korszerűen felszerelt tanműhelyeiben vagy a gazdálkodó szervezetekkel kötött megállapodás alapján azok tanműhelyeiben minden felvett tanuló részére gyakorlati oktatási munkahelyet tud biztosítani.

Iskolánkban minden tanuló számára lehetővé tesszük az alapfokú számítógépkezelői vizsga letételét!

Kollégiumi elhelyezést minden vidéki tanuló számára tudunk biztosítani!


Képzéseink az építő- és a faiparhoz, a járműfényezéshez kötődnek, valamint a dekoratőr szakunk a művészeti szakmacsoporthoz tartozik az alábbi szinteken:
- Szakközépiskolai képzés
- Szakiskolai képzés


1. Szakközépiskolai képzés:
E képzés keretében olyan technikusok illetve szakemberek képzése történik, akik az érettségi mellett képesek kommunikálni legalább egy idegen nyelven (német vagy angol), jól értenek a számítógéphez, szakmájukat magas szinten képesek művelni és képesek a továbbfejlődésre.
A technikusi végzettséggel jó eséllyel indulhatnak műszaki főiskolára, egyetemre.

Magasépítési technikusi szak (4+1 év):
Megszerezhető képesítés: Magasépítési technikus oklevél, mely a lakó-, köz-, ipari és mezőgazdasági épületek tervezésével, építésével és üzemeltetésével kapcsolatos alap- és középfokú vezetői munkakörök ellátására, valamint vállalkozások szervezésére, lebonyolítására teszi alkalmassá tulajdonosát.

Mélyépítési technikus szak (4+1 év):
Megszerezhető képesítés: mélyépítési technikus oklevél. A foglalkozás gyakorlása során mélyépítő-ipari létesítmények (utak, hidak, közművek stb.) műszaki tervezésével, engedélyeztetésével foglalkoznak. Feladatkörükhöz tartozik az építés műszaki előkészítése, a kivitelezési tevékenység irányítása, a szükséges munkaerő-, anyag- és eszközszükséglet biztosítása.

Faipari technikus szak (4+1 év) :
A bútor és épületasztalos-ipari termékeket gyártó faipari üzemek középvezető szakemberei lehetnek az érettségit követő képzés alapján.
A termelőegység jellegétől függően lehet üzemvezető, művezető, gyártási ágazatvezető, üzemi technológus, gyártás-előkészítő, diszpécser, anyagvizsgáló laboráns, szerkesztő-rajzoló, oktató stb.

Dekoratőr (4+1 év):
A dekoratőr a kereskedelmi cégek, áruházak, vállalkozások, idegenforgalmi és vendéglátó vállalatok, állami, önkormányzati, kulturális intézmények stb. részére a megrendelői elképzeléseknek (marketing célnak) megfelelő külső és belső dekoratőri látványtervek (eladáshelyi reklám) tervezését, készítését, a kivitelezés megszervezését, a szükséges installációs anyagok beszerzését, megrendelését, elkészítését vagy elkészíttetését végzi.

Lakberendező szak (1+4+1 év):
Ráépülés, amit dekoratőri képzettséggel rendelkezők 1 év alatt megszerezhetnek.
E végzettség lakó-, köz-, ipari és mező-gazdasági épületek berendezésére, funkcionális átrendezésére, színvilágának megtervezésére tesz alkalmassá. A belsőépítész felsőfokú képzés középszintű előkészítője.


2. Szakiskolai képzés:
Az évenként indítható szakmák körét a munkáltatói igények, a gazdaság igényei, az iskola tárgyi és személyi feltételei alapján határozzuk meg.
OKJ-s, 3 éves képzési idejű szakmákra iskolázzuk be tanulóinkat, akik tanulmányaik befejeztével az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott követelményeknek megfelelő szakmunkásvizsgát tesznek és szakképesítést szereznek.

A képzés során már az első évben szakmai tantárgyakat is tanulnak a közismereti tantárgyak mellett és tanműhelyi gyakorlaton vesznek részt.

Az alábbi képzésekből lehet választani ( 3 év ):
ács, bádogos, festő, mázoló, tapétázó, kályhás, kőműves és hidegburkoló, szárazépítő, tetőfedő, asztalos, kárpitos járműfényező, útépítő


3. Az iskola által nyújtott egyéb lehetőségek:
Az iskola saját, korszerűen felszerelt tanműhelyeiben vagy a gazdálkodó szervezetekkel kötött megállapodás alapján azok tanműhelyeiben minden felvett tanuló részére gyakorlati oktatási munkahelyet tud biztosítani. A szakképző évfolyamon a szorgalmi időt követően az iskola által meghatározott időtartamú szakmai gyakorlaton vesznek részt. Iskolánkban minden tanuló számára lehetővé tesszük az ECDL START, FULL vizsga letételét! Diákélet, sport- és szabadidős programok Az elmúlt tanévek alatt iskolánknak nagyon jó külföldi kapcsolatokat sikerült kialakítania, pályázatok segítségével tanulmányutakon vesznek részt. A Hefele Szakmai Napok során előadóink a legújabb anyagokkal és a legmodernebb technológiákkal ismertetik meg tanulóinkat és az érdeklődőket. Kosárlabda-, röplabdacsapatunkban, a testépítők körében, illetve a falmászó csapatban biztosítjuk tanulóinknak a sportolási lehetőséget. Vízitábor Dunakilitin, illetve sítábor Annabergben várja az érdeklődőket. Többször mutattunk be ünnepi vagy vidám műsort tanárok és diákok közös fellépésével. Rendszeresek a kiállítások az iskolai galérián. Híresen jól sikerültek a Hefelés diáknapok, szalagavatók és ballagások.


Megnevezés: Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Cím: 9700 Szombathely, Szent Márton utca 77.
Telefon: +36 (94) 501-344
Fax: +36-94 / 313-262
Vezető: Dr. Szalai Péter
E-mail: szalai.peter@int.szombathely.hu
Honlap: http://www.hefele.sulinet.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.23442541139488
GPS koordináta (magasság): 16.632869774438404

Kapcsolódó dokumentumok (2 db)

tiop banner.pdf
(típus: application/pdf, méret: 284.3 Kb, letöltve: 415 alkalommal)
tiop sajtóközlemény.doc
(típus: application/msword, méret: 69.5 Kb, letöltve: 420 alkalommal)

Galéria (6 db)

Programok

Kiemelt rendezvények: Adventi vásár Szombathely 2018

Időpont: 2018 November 23. (Péntek) 17:00

Apáca show musical Szombathelyen az Aréna Savariaban (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 November 24. (Szombat) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
NAGY Szombathelyi RETRO Fesztivál (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 November 30. (Péntek) 17:00

Még több Zene/Koncert ...
Fekete fehérben - Lukáts Andor fotókiállítása (Előadás/Kiállítás)

Weöres Sándor Színház - Aula, Szombathely, Akacs M. u.
2018 November 20. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...