Szombathelyi Köznevelési GAMESZ Óvodák Általános iskolák Középiskolák Főiskolák, egyetemek Gyógypedagógia

Általános iskolák

Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola

Iskolánk - mely jól megközelíthető a Szűrcsapó és a Bem József utca felől egyaránt -Szombathely első lakótelepének első, akkoriban legmodernebb iskolájaként, 1968-ban kezdte meg működését. Sikeres ROP-os pályázat nyomán a 2009/10-es tanévtől új lendületet kapott tantestületünk, mert infrastruktúrájában megújulva vághatott bele a "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című pályázat megvalósításának, mely garancia a tartalmi megújulásra és a minőségi nevelés – oktatás melletti elkötelezettség fenntartására egyaránt. A permanens megújulás mellett fontosnak tartjuk a hagyományos erkölcsi és pedagógiai értékek közvetítését és a hagyományápolást is.

Kiemelt értékeink: a testi-lelki egészség és az alkalmazható tudás, mely az

 1. emelt szintű testnevelésre a
 2. nyelvi tagozatra, a
 3. kiemelt informatika-oktatásra, a
 4. kiváló, nevelő munkára, valamint a szeretetteljes légkörben zajló
 5. napközi-otthonos ellátásra épül.

Célunk, hogy tanítványaink mind a tantárgyakhoz kapcsolódó ismereteiket, mind pedig a "Kismenedzser" és "A siker kulcsa" c. speciális projektjeink keretében elsajátított ismereteiket a mindennapi életben minél ügyesebben tudják alkalmazni, s így kiegyensúlyozott, sikeres felnőttekké váljanak.

Mit teszünk ennek érdekében?

 1. Jól alapozunk! Az írás, az olvasás és a matematika többlet óraszámot kapott, hogy biztos alapokra épüljön a megszerzett tudás. Az olvasást szótagoló módszerrel tanítjuk.
 2. Többlettudást nyújtunk! Ösztönözzük a vállalkozó - kész magatartást. Korszerű programjaink keretében - és a tananyaghoz kapcsolódva is- olyan évről-évre bővülő ismeretrendszerrel vértezzük fel tanítványainkat, melyek segítik őket a közvetlen környezetükben való eligazodásban, érdekeik képviseletében és céljaik megvalósításában (pl. önismeret, tudatos internet-használat, ügyintézés, problémamegoldás, fogyasztóvédelem, illemtan, vállalkozói ismeretek...)
 3. Eszközként alkalmazható tudást adunk tanítványaink kezébe! Az angol és a német nyelvvel, valamint az informatikával már az elsősök is megismerkedhetnek, és évről-évre bővíthetik tudásukat. A német tagozat évtizedek óta eredményes.
 4. Az egészséget kiemelt értéknek tekintjük! Az alsó tagozaton is testnevelők irányítják az életkori sajátosságoknak megfelelő, sokoldalú testi fejlesztést, mely alapja az országos versenyeken elért sikereknek. Minden elsős megtanulhat úszni, de a csapatjátékok - a foci, a kézilabda, a röplabda ...- is jelen vannak mindennapjainkban. Népszerű a táncoktatás is. Évtizedek óta a megye legeredményesebb sportolóiként tartják számon tanítványainkat a diákolimpiai versenyszámokban.
 5. A napközisek az egész napos felügyelet mellett a másnapi leckét is megtanulhatják! Bőven jut idő erre délután, az ebéd, a séta, a sokféle szabadidős, tehetségfejlesztő és játékos foglalkozás közben, s még a gyakorlás sem marad el. Minden osztály önálló napközis csoportot alkot. A foglalkozások 16 óráig tartanak, de 16.30-ig, (és reggel 6.45-től) tanári felügyeletet biztosít az iskola.
 6. A lassabban haladó gyerekekkel fejlesztő pedagógusok foglalkoznak, a tehetségeseket szakkörökön és egyéni foglalkozások keretében fejlesztjük tovább.
 7. A színvonalas szaktanári munkának és a stabil követelményeknek köszönhetően tanítványaink az országos méréseken és a középiskolákban is kiválóan megállják helyüket, ahol jellemzően az emelt szintű nyelvi csoportokban gyarapíthatják tudásukat.
 8. Teret adunk a versmondásban, rajzban, énekben, táncban megmutatkozó tehetség kibontakoztatásának is.
 9. A hagyományápolás, a helyismeret és a helytörténet része mindennapjainknak.

A vállalkozói ismeretek korai közvetítésével, az informatikai eszközök gyakori alkalmazásával és a kommunikatív nyelvoktatással - az uniós környezetben is helytállni képes - sikeres életre kívánjuk felkészíteni tanítványainkat. Minőségbiztosítási rendszert működtetünk, melyet az Oktatási Minisztérium akkreditált.

A gyakorlatorientált oktatásnál nem tartjuk kevésbé fontosnak hagyományos értékeinket se: a szeretetteljes, kiegyensúlyozott légkört, a tartalmas szaktanári munkát és a testi-lelki egészséget.


Megnevezés: Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola
Cím: 9700 Szombathely, Bem József utca 7.
Telefon: +36 (94) 501-271; +36 (94) 313-964; +36 (20) 503-1239
Fax: +36-94 / 313-964
Intézményvezető: Reichert Judit
E-mail: derkovits@derkovits.szombathely.hu
Honlap: http://www.derko.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.24207285979315
GPS koordináta (magasság): 16.6093250600494

Kapcsolódó dokumentumok (2 db)

tiop sajtóközlemény.doc
(típus: application/msword, méret: 69.5 Kb, letöltve: 455 alkalommal)
tiop banner.pdf
(típus: application/pdf, méret: 284.3 Kb, letöltve: 447 alkalommal)

Galéria (9 db)

Programok

Kiemelt rendezvények: Adventi vásár Szombathely 2018

Időpont: 2018 November 23. (Péntek) 17:00

Apáca show musical Szombathelyen az Aréna Savariaban (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 November 24. (Szombat) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
NAGY Szombathelyi RETRO Fesztivál (Zene/Koncert)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2018 November 30. (Péntek) 17:00

Még több Zene/Koncert ...
Fekete fehérben - Lukáts Andor fotókiállítása (Előadás/Kiállítás)

Weöres Sándor Színház - Aula, Szombathely, Akacs M. u.
2018 November 20. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...