Szombathelyi Köznevelési GAMESZ Óvodák Általános iskolák Középiskolák Főiskolák, egyetemek Gyógypedagógia

Általános iskolák

Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola

2007. augusztusától működik városunkban az evangélikus általános iskola, ahova várunk felekezettől függetlenül minden kedves leendő kisdiákot és iskolánk iránt érdeklődő tanulót.

Iskolánkra a szeretet, a tisztelet, az odafigyelés, a következetesség és az igazságosság jellemző. Fő értéknek tekintjük: a keresztény értékek elfogadását, a hitet, Isten szeretetét, egymás szeretetét, megbecsülését, a hazaszeretetet, a nemzeti összetartozást, nemzetünk történelmének ismeretét, a tudást, logikus gondolkodást, a természet szeretetét, ismeretét, megóvását.
A gyermekek egyéniségét megismerve személyre szabott módszerekkel, differenciált óravezetéssel, hagyományos olvasás- és írástanítással gondoskodunk a tehetségek kibontakoztatásáról, a lassabban haladók felzárkóztatásáról.

Iskolánk családias jellegét a maximum 20-25 fős osztálylétszámokkal, az iskola épületének szépítésével, bővítésével, otthonossá varázsolásával szeretnénk megteremteni. Tanulóink étkeztetését saját konyhánkkal oldjuk meg, iskolánk újonnan kialakított, hangulatos, családias ebédlőjében.

Alsó tagozatban az iskolaotthonhoz hasonlóan a délutáni gyakorló, tehetséggondozó, felzárkóztató órákon lehetőség van a házi feladat elkészítésére, gyakorlásra. A délutáni foglalkozás nem kötelező.
Leendő elsőseink két idegen nyelv, az angol és a német közül választhatnak. Az idegen nyelv oktatását, az életkori sajátosságoknak megfelelő módszerek alkalmazásával végezzük.
A szülőknek módjuk van gyermeküket a család időbeosztásának függvényében több lépcsőben (kötelező órák után, ebéd után, gyakorló órák után, ill. szabadidős foglalkozások után) hazavinni.

Az alsó tagozaton kötelező jelleggel -órarendbe építve-, heti két órában tartjuk a hitoktatást (evangélikus, katolikus, református).
Minden hétfőn 8 órakor, az iskola összes tanulója az evangélikus templomban, ökumenikus szellemben tartott áhítaton vesz részt, ahol közösen ráhangolódunk a hétre, énekléssel, imádsággal, megemlékezünk nemzetünk soron következő ünnepeiről, nagy történelmi eseményeiről. Itt kerül sor hétről-hétre, a szép eredményeket elért, az ünnepségeken jól szereplő és egyéb pozitív tevékenységet végző tanulóink dicséretére, kiemelésére az iskola közössége előtt.

"Megelevenedő tananyag" programunk célja az élményszerű tanulás. A tantervi elő¬írások tartalmi és időrendi köve¬telményeit figyelembe véve ha¬gyományőrző egyesületek, egyéb szervezetek, intézmények bevo¬násával elevenítjük meg a tananyagot. A foglalkozások nagyon népszerűek a gyerekek körében.

A mindennapi testnevelés keretében egyesületek szakemberei közreműködésével, a gyerekek ízelítőt kaphatnak a különböző sportágakból.

Iskolánkban nagy hangsúlyt kaptak a délutáni szabadidős foglalkozások is, mind az alsó, mind a felső tagozaton, ezzel is színesítve tanulóink számára a diákéveket.
A bábszakkör és a suliszínpad segítségével tanulóink korán megtanulják a szép magyar beszéd fontosságát, a toleranciát és a rögtönzést.

Szabadidős foglalkozások: úszás, lovaglás, tenisz, néptánc, KRESZ, Johannita elsősegély, sakk, korcsolya, báb, suliszínpad, játszóház, gitár, énekkar, történelem, cserkészet, informatika, középiskolai felkészítők.

Iskolánkban művészetoktatás keretében az alábbi tanszakokon kaphatnak bizonyítványt év végén a gyerekek: képzőművészet, társas tánc, néptánc, fúvószene, hegedű, zongora.

Iskolánk a Johannita Rend védnöksége alá tartozik. Segítségükkel már eddig is sok tárgyi és anyagi támogatáshoz jutottunk.


A szervezet hivatalos neve: Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Szent László király utca 7-11.
A szervezet telefonszáma: +36 (94) 505-913
Fax: +36-94 / 505-914
Vezető: Sátory Károly
E-mail: remenyik@lutheran.hu
Honlap: http://remenyik.lutheran.hu
GPS koordináta (szélesség): 47.226909360723354
GPS koordináta (magasság): 16.607969649073766


Galéria (18 db)

Programok

Gyerekeknek: MÁRTON NAPI JÁTSZÓPROGRAM – Kalandjáték Savariában c. játszóház

Helyszín: Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
Időpont: 2018 November 09. (Péntek) 12:00

SZENT MÁRTON-NAPI ORSZÁGOS NAGYVÁSÁR (Szent Márton Programsorozat)

Vasi Skanzen, Szombathely, Árpád út
2018 November 09. (Péntek) 15:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Vesperás Szent Márton tiszteletére és lampionos felvonulás (Szent Márton Programsorozat)

Székesegyház - Püspöki Palota, Szombathely, Mindszenty József tér
2018 November 09. (Péntek) 17:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
Ünnepi szentmise Szent Márton, az Egyházmegye védőszentjének tiszteletére (Szent Márton Programsorozat)

Sarlós Boldogasszony Székesegyház, Szombathely, Mindszenthy tér
2018 November 10. (Szombat) 10:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...
SZENT MÁRTON DÍJÁTADÓ GÁLA (Szent Márton Programsorozat)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér
2018 November 10. (Szombat) 18:00

Még több Szent Márton Programsorozat ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...