Civil szervezetek

Ferrum Színházi Társulás

Az ércbányászatáról nem éppen híres Vas megyében viszonylag kevés intézmény, vállalkozás és egyéb csoportosulás viseli a "VAS" nevet. Talán azért van ez így, mert a mögöttünk hagyott 30 évben bizony voltak olyan "acélos" időszakok, amikor könnyen meggyűrődtek a "vasalatlanok" és hamar "megrozsdásodtak" az edzetlenek. Vas megyében ma is sokan vannak, akik "névtelenül" is nagyot alkottak: zenei műhelyek, klubok, színi egyletek és más kulturális formációk. Közülük az egyik a Ferrum, amely Kr. után l976-tól 2000-ig "csak" színpadként jegyezte, 2000 óta pedig színházi társulásként, egyben közhasznú szervezetként is definiálja önmagát. A FeSzT tehát közel három évtizede edzi és csiszolja tagjait, miközben edzi és csiszolja Vas közönségét is.

30 év mindannyiunk életében nagy idő: ezalatt minden emberfia felnőtté cseperedik és minden emberi közösség megöregszik egy kicsit. A társulás házi krónikájában lassan csínytevéssé szelídülnek a hajdani lázadások. Az egykor oly cirkalmas történeteknek csak a váza marad, és már nem is értjük mindig a régi tagok szófordulatait. A Ferrum mégis képes volt megőrizni és átmenekíteni a vasra jellemző értékeket: a szilárdságot, a keménységet, az eredet vállalását, a folytonosságot. Ahogy a római cézárok - és az ősferrumosok - mondták: Recipe Ferrum! Légy kemény!

A Ferrum történetében egész sor(j)a van annak, hogy miért volt - és miért lesz - fontos a FeSzT a megyeszékhely, a régió és kicsit talán az egész ország polgárai számára. Sokunk tényleg csak sorjákat kaptunk ebből a vasból: egy-egy jó barátságot, néhány színpadi deszka- és függönyillatú évet és felejthetetlen színházi estéket.

Ha az olvasó tovább lapoz, akkor meggyőződhet róla, hogy a Ferrum feszt is folytatja a sor(j)át, mert színjátékos tagjai, amatőr státusuk ellenére, jelenleg is az élet értelmes megélésének szinte egyedül lehetséges területének tekintik a színpadot.

Kérjük, hogy a jövőben (is) érdeklődéssel figyelje a vasi "vasasok" produkcióit, és minél többször szemtől-szemben is köszönthessük egymást a Ferrum Színházi Társulás előadásain.


A szervezet hivatalos neve: Ferrum Színházi Társulás
A szervezet székhelye: 9700 Szombathely, Ady tér 5.
A szervezet telefonszáma: +36 (30) 659-0275
Adószám: 18890899-1-18
A szervezet hivatalos kepviselőjének neve: Meskó Krisztián


Galéria (3 db)

Programok

Gyerekeknek: JátszóTér a Fő téren

Helyszín: Fő tér, Szombathely, Fő tér 30.
Időpont: 2018 Július 30. (Hétfő) 09:00

4. FINA FÉRFI IFJÚSÁGI VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2018 Augusztus 18. (Szombat) 09:30

Még több Sport ...
Szóra bírt csontjaink (Savaria Múzeum) (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Február 08. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
A Berzsenyi Dániel tér arcai (BDMK) (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2018 Április 04. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Földi virágegyetem – Herbárium és szépirodalom - SAVARIA MÚZEUM (Előadás/Kiállítás)

Savaria Múzeum, Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.
2018 Június 07. (Csütörtök) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Adatok betöltése, kérem várjon...